Жена Дете Мъж (Домакиня)

• 23 423
  • 692
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Детето или ти? То и ако вършиш нещо домакинско пак ще си наблизо, детето ще те усеща и ще си играе самО, ама на такива като теб е по-лесно да ги гледате лежейки на дивана, вместо да заредят миялна, пералня, сушилня и да метнат 2 пържоли с 3 картофа  Crazy Обаче е по-лесно мъжО да го направи след работа.

Ако цял ден е подпирал дивана мъжът в единия от многото си почивни дни, хич няма да си правя труда да зареждам миялна, пералня, сушилня и да мятам пържоли и картофи. Малко да разнообрази деня си той с подобни дейности.
Ако, ако ....ако баба ми беше мъжка ... нали. Тук говорим за дни в които майката гледа цял ден детето, а мъжа цял ден е на работа. В многото си почивни дни - ходи на втора работа, вкл. след редовите смени,  както разбрахме, ама ти продължавай да си фантазираш.

# 631
Ама авторът не питаше ли само за дните, когато работи, без значение дали при шефа, или на частно?

# 632
Как да кажа - човек не формира подобна ненавист и лоши чувства към партньора си, ако вижда, че партньорът му се скапва и дава всичко от себе си за добруването на семейството. Натрупва се огорчението точно, ако виждаш, че ти даваш всичко от себе си, а другият не се раздава, а само се опитва да се скатае и реално с нищо не компенсира подобна скатавка. При така описаните от автора факти, се вижда, че той наистина има почти "цялото време на света" и само си измисля оправдания, за да не направи нещо.

# 633
Аз говорех за готвенето специално и за къпането, няколко пъти повторих, потретих, ама чукча писател нали...
Даже и това съм правила без мъж, също няколко пъти натъртих и т.н. Работата е в това защо като си с мъж трябва да се пънеш все едно живееш без. Не мисля, че е редно, направо си е престъпно от страна на мъжа да го изисква това. И той има задължения.
За втората му работа мога само да гадая, не е написал с каква заетост и т.н. За първата излезе, че е лекичка, въпреки че първоначално изглеждаше по друг начин. Ако втората работа е да отиде на частно 1нъж в седмицата... направо не го броя. И два пъти да е, пак не го броя, несравнимо е с гледане на бебе.
2000 лв. са им разходите, не приходите - отиват към толкова е написал. Нейният доход - 650, значи той клони към 1200 по моя сметка. 600 от първа работа и още по 150 на седмица от втора работа /600 на месеца/ - 2 поправки по 75 лв. горе долу му се връзват на седмица.
Тя има кредит 350, остават й 300. Той има кредити /тайна колко, нейните бяха изтипосани, но неговите не/, + плаща наем, да речем 800 всичко /500 наем + 300 кредит/, остават му 400 кинта. Айде и 700 да е наем + кредит /400 наем - зависи от града + 300 кредити/ - остават му 500 кинта. Живи да ги ожалиш е положението. Общо 850, върти, сучи. Как да не иска да се изнесе жената.
Та - не си върши мъжката работа той, ми поне да вземе да помага повече вкъщи, ако не иска булката да изфиряса яко дим.

# 634
Как да кажа - човек не формира подобна ненавист и лоши чувства към партньора си, ако вижда, че партньорът му се скапва и дава всичко от себе си за добруването на семейството. Натрупва се огорчението точно, ако виждаш, че ти даваш всичко от себе си, а другият не се раздава, а само се опитва да се скатае и реално с нищо не компенсира подобна скатавка. При така описаните от автора факти, се вижда, че той наистина има почти "цялото време на света" и само си измисля оправдания, за да не направи нещо.
И е така, и не съвсем.
Ненавистта се заформя и когато си имал твърде големи, чак нерелистични очаквания за нещата, и не си много съобразителен. За една много млада жена с малко дете например - хем иска принца с поршето, хем като опре яйцето до гъза при големия зор - иска принцът да стане слуга.

# 635
Той едва ли някога е успявал да мине за принца с поршето, че тя да има някакви подобни очаквания. Та той се хвали с ходене на пицария, за бога.

Пък и какъвто ще да е, не става дума за пари - нереалистично ли е една жена да има очакване бащата да си поглежда детето, вместо то да не го познава, защото сигурно се усамотява в съседната стая да играе игри на спокойствие, без детето да му реве. Това го приемам само при много крайни обстоятелства, когато бащата отсъства, но не и когато се мотае вкъщи по цял ден.

# 636
Не че нещо, но за домакините, които с кеф си стоят у дома, привлекателното не е точно чистенето и гадните, тривиални задачи. Да си домакиня с кеф включва неща като гоблени, кулинария и подредби и дизайн, не уфатно прибърсване. В моя случай по-скоро е "майчинство" с елемент на "майната им на подредбите", защото няма как да имаш къща с красиви предмети, докато си с малки деца. Да, може да е прибрано и прибърсано, ама дизайнерски нещица, скъпи картини и вази...забрави.
Това си е до жена, Сирен.
Не е до имане на малки деца Simple Smile

Значи аз подържам тезата, че този у дома върши повечето неща по дома. Но ако авторът има 4 дни почивка всяка седмица и не работи плътно в тях то не виждам какъв е проблема да ги свършва той тези неща..

# 637
Аз не се сещам за по-дразнещо и противно нещо от това, мъжа да не обръща внимание на детето. Ако заедно се занимават с него, ако се интересува, какво правят, докато го няма, ако с нетърпение отива да види малкото, като се прибере ... на коя жена ще и пука, направил ли е кафе или не? Майната му на кафето.

Но когато най-важното нещо липсва, от там нататък всичко дразни, всеки дребен детайл и съвсем нормално е да намразиш такъв човек и да му правиш животеца ад.

# 638
  • София
При така описаните факти аз виждам, че жената се скатава. Аха, другият не се раздавал, щото САМО издържа семейството. Да ходи тя да гледа дете срещу заплащане, пък той ще си вземе детегледачка.
Тук повечето електричари не сме били, но деца сме гледали. Той да може някак да сготви дистанционно, а тя вкъщи не е в състояние. А изиграването на една игра на компа все още не е престъпление, освен за хора, които нямат такива интереси.

И на Сирената ще кажа - тук детето е 1 (един) брой. Нейните са 2 породени, има мааалка разлика.

# 639
Пък и какъвто ще да е, не става дума за пари - нереалистично ли е една жена да има очакване бащата да си поглежда детето, вместо то да не го познава, защото сигурно се усамотява в съседната стая да играе игри на спокойствие, без детето да му реве. Това го приемам само при много крайни обстоятелства, когато бащата отсъства, но не и когато се мотае вкъщи по цял ден.
Нали и аз това казвам.
Авторът не се жалва, че го юркат в почивния му ден, асамо, че тогава идва някоя от бабите. Жалва се, че в работния му ден го посрещат с 'днес нищо не свърших'. Което нищовършене е срамота.
Затова и питах тези двама души както правят в неговите почивни дни. За жената разбрахме вече, че в работните му дни често нищо не прави. Такова нищоправене по-рядко от веднъж в месеца въобще не се забелязва, нито стига за прекипяване.

# 640
  • София
Аз съм по-оправна от нея, категорично. Еми - до момента не съм прокопсала кой знае колко от това. Ще взема да вирна и аз краката. Тиквен медал никой не ми даде, даже и похвала и не съм. Приемат те за даденост и просто го очакват да се случва. А от майка ми никой нищо не иска, тя хем не може, хем не иска, и да й го поискаш, ще го направи некачествено така, че да не го поискаш пак. И си е добре, ходи си по екскурзийките и си свирка. Има си хитрушки, има.
Ти за медал ли се справяш по-добре или заради вътрешна потребност? След като не ти харесва нещо у майка ти, защо ще копираш нейното поведение? Ами то има и жени, които ги издържат мъже, и те ли са добър пример?
Хитруши винаги ще има, от тези, дето вадят душата с памук. На който му трябва такава - да си намира.
Скрит текст:
Това ни напомня моя позната, която говорейки за втория си мъж (тогава още в проект), обясняваше: "Така и така, грижим се един за друг", замълча малко и "Ееее, той повечко де". Като я знам, повечкото е в пъти, но щом това е критерий за избор на мъж...

# 641

Да де, но тия с префинената подреба обикновено учат децата най-вече да пазят въпросната подредба - няма място за много цапащи/развиващи игри.

# 642
след като изчетох почти цялата тема разбрах какво да изисквам от бъдещия татко:
1. заплата минимум 5000 лв - по малко до никъде не стигат, а трябва да издържа бебето си.
2. след работа веднага да почва да се занимава с детето, докато аз се изкъпя спокойно и може и да си почина малко. /той кога ли ще се къпе.../. директно махам компютрите от вкъщи, да не да седне там за час...
3. след това ми дава бебето и става и почва да готви, чисти и подрежда.
4. ако детето е на биберон през нощта да става и да го храни поне 1-2, а другите пъти аз.
5. накрая му връчвам сметка за извършени услуги по отглеждането на неговото бебе - нали така, все пак аз работя детегледачка, а те искат заплащане и не пипат нищо друго освен бебето.

добре ли обобщих? мисля да го покажа на приятеля ми и се надявам след това все още да имам приятел...

# 643
  • София

Да де, но тия с префинената подреба обикновено учат децата най-вече да пазят въпросната подредба - няма място за много цапащи/развиващи игри.
Така си мислиш ти. Има варианти, в които домът да е добре декориран и в същото време децата да не могат да потрошат каквото не трябва, а в тяхното поле да има място за моливи и боички. Все пак след свинщината, която ще сътворят,  идва момент в който таткото се връща от работа, запрята ръкави и изчиства мръсотията, преди да отиде готви  bowuu Laughing

# 644
  • София
Скрит текст:
след като изчетох почти цялата тема разбрах какво да изисквам от бъдещия татко:
1. заплата минимум 5000 лв - по малко до никъде не стигат, а трябва да издържа бебето си.
2. след работа веднага да почва да се занимава с детето, докато аз се изкъпя спокойно и може и да си почина малко. /той кога ли ще се къпе.../. директно махам компютрите от вкъщи, да не да седне там за час...
3. след това ми дава бебето и става и почва да готви, чисти и подрежда.
4. ако детето е на биберон през нощта да става и да го храни поне 1-2, а другите пъти аз.
5. накрая му връчвам сметка за извършени услуги по отглеждането на неговото бебе - нали така, все пак аз работя детегледачка, а те искат заплащане и не пипат нищо друго освен бебето.
добре ли обобщих? мисля да го покажа на приятеля ми и се надявам след това все още да имам приятел...
Горе - долу уцели, ама заплатата по стандарт на ССФ май беше към 10к, а не 5к. Компетентните провайднати ще ти кажат по-точно Mr. Green Ааа и таткото да работи по 15 дена в месеца, за по 2 до 4 чАса дневно, за да има време да си гледа и детето. bowuu

пп: исках да редактирам предния си пост, ама без да искам пуснах втори.

Общи условия

Активация на акаунт