Жена Дете Мъж (Домакиня)

• 23 420
  • 692
  •   1
Отговори
# 645
  • София
добре ли обобщих? мисля да го покажа на приятеля ми и се надявам след това все още да имам приятел...
Какво ти е направил човекът?  Joy Аз не бих се надявала особено

Само ми е интересно как мъжът я описва в първия пост със суперлативи, а после станала вещица. Това ме навежда на мисли за пързалка. Или пък докато е имало джиджибиджито по почивки - мъжът е бил ОК, ама като идва дете и нужда да се положи усилие и от двамата - се дава задна
Да, детето е не само радост, но и изпитание за отношенията.

# 646
  • София
Ама, Куку, ти къде прочете той да прави каквото и да било усилие по отношение на детето?

# 647
след като изчетох почти цялата тема разбрах какво да изисквам от бъдещия татко:
1. заплата минимум 5000 лв - по малко до никъде не стигат, а трябва да издържа бебето си.
2. след работа веднага да почва да се занимава с детето, докато аз се изкъпя спокойно и може и да си почина малко. /той кога ли ще се къпе.../. директно махам компютрите от вкъщи, да не да седне там за час...
3. след това ми дава бебето и става и почва да готви, чисти и подрежда.
4. ако детето е на биберон през нощта да става и да го храни поне 1-2, а другите пъти аз.
5. накрая му връчвам сметка за извършени услуги по отглеждането на неговото бебе - нали така, все пак аз работя детегледачка, а те искат заплащане и не пипат нищо друго освен бебето.

добре ли обобщих? мисля да го покажа на приятеля ми и се надявам след това все още да имам приятел...

1. Точно така, но не във лева.
2. След работа не е нормално, да не видиш първо детето и после останалите неща. Къпем се когато си искаме и си стоим на компютрите, когато си искаме, стига да не е за сметка на важните неща. Като да няма кой да ми напазарува, а той да се лести на компютъра да разглежда коли. Това няма как да случи при вещица, като мен.
3. Всеки в нас прави, каквото си иска, но не за сметка на приоритетите. Понякога излизаме и не ни пука дали е сготвено, изпрано и т.н., защото ни се излиза. Приоритет номер едно е - всички да се чувстват добре.
4. Всеки от нас става, за всяко от децата, денем или нощем, защото когато е нощна, спи през деня.
5. Не му връчвам никакви сметки, просто той ми е връчил доходите си. И да - по майчинство аз работя на първо място детегледачка и всичко останало е второстепенно. Най-важно ми е децата да са добре, спокойни и обслужени. За това съм отпуск по майчинство, не по прислужничество.

Кажи това на приятеля си и ако след това нямаш приятел - честито! Оттървала си се!

# 648
  • София
Интересно, ако домакинските задачи са прислужничество и не са достойни за ССФ, то поради що следва да са делегирани на мъжа, който ходи и на работа? Какво предполага той да се заминава с прислужничество?  Няма да коментирам самото отношение как поддръжката на дома се приравнява на прислужничество.

# 649
А аз искам да знам, ако ССФ има за хоби да готви мусаки и сарми, детето пречи ли и ако пречи - това прави ли хобито на ССФ задължение, демек прислужване, демек тя не е длъжна, пък!, демек мъжът да се хваща да го прави, че да не изяде чехъла?

# 650

още на първа точка и съм го загубила. вие сериозно ли го мислите това? на всяка ли ССФ мъжа изкарва по толкова? тук в Казанлък няма да намеря такъв мъж.

аз пък мислех, че се чисти за да е чисто на мен и детето, пък и на таткото. т.е. част от обслужването на детето е и да попочиствам до колкото е възможно. какво пречи ако се сложи картоф за ядене на детето, да се сложат 3-4 и да се накълца после един лук и ето картофена салата за татко и мама + някакво месо в тава. и никой не е казал че цялото това готвене трябва да е наведнъж, може и на етапи да се направи.

имам чувството, че много майки искат като оставят бебето на таткото, той да го занимава и какво ли не. а всъщност е достатъчно той като възрастен просто да предотвратява опитите за самоубийство. и после се почва, че той не се справял и не го гледал правилно и само майката може да гледа детето. като го гледа само тя, не може да върши друго.

# 651
  • София
Ама, Куку, ти къде прочете той да прави каквото и да било усилие по отношение на детето?
Ревяло от него и затова му се натяква. Ако го вземе - ревяло, ако не - не се занимава. Какъв е полезният ход? Затова писах "усилие от двамата", а не търсене на кусури.
Но и той прекалява за някои неща - как колегите имали каквото обядват, пък той едва ли не ще умре от глад. Нали ще го подиграват каква е тая неговата жена...

"Чехлю си станал, Ивчо – въздъхна Пецата. – При жива жена сам да си режеш салатата – туй е голям позор."

# 652
  • София

още на първа точка и съм го загубила. вие сериозно ли го мислите това? на всяка ли ССФ мъжа изкарва по толкова? тук в Казанлък няма да намеря такъв мъж.

аз пък мислех, че се чисти за да е чисто на мен и детето, пък и на таткото. т.е. част от обслужването на детето е и да попочиствам до колкото е възможно. какво пречи ако се сложи картоф за ядене на детето, да се сложат 3-4 и да се накълца после един лук и ето картофена салата за татко и мама + някакво месо в тава. и никой не е казал че цялото това готвене трябва да е наведнъж, може и на етапи да се направи.

имам чувството, че много майки искат като оставят бебето на таткото, той да го занимава и какво ли не. а всъщност е достатъчно той като възрастен просто да предотвратява опитите за самоубийство. и после се почва, че той не се справял и не го гледал правилно и само майката може да гледа детето. като го гледа само тя, не може да върши друго.

Аз ти казах, че провайдъра на ССФ трябва да изкарва 10к в лева  hahaha А за картофите - то и за детето не трябва да слага, а таткото да купува бурканчета с пюре, как така мамаССФ ще бели, вари и пюрира картофи и изобщо как ще припарва в кухнята - тя дете има да гледа - буквално и вренчено Shocked. Не може да се занимава с пюрета, а да готви за мъжа си и да си почиства е слугинаж и не е излязла в майчинство за да слугинства! Laughing Laughing Laughing Laughing bowuu

# 653
...тук в Казанлък няма да намеря такъв мъж.

В Казанлък да не държат крепостни селяни или да не пускат извън града?

# 654

Авторът не се жалва, че го юркат в почивния му ден, асамо, че тогава идва някоя от бабите. Жалва се, че в работния му ден го посрещат с 'днес нищо не свърших'. Което нищовършене е срамота.
Затова и питах тези двама души както правят в неговите почивни дни. За жената разбрахме вече, че в работните му дни често нищо не прави. Такова нищоправене по-рядко от веднъж в месеца въобще не се забелязва, нито стига за прекипяване.

Ами, аз не видях да го юрка за нещо друго, освен да подържи за малко детето - нито го е накарала да чисти, нито го е накарала да готви, даже не го е накарала да смени памперс или да изкъпе детето. В неговите почивни дни, които са много - реално 6 от 8 дни си е у дома, макар че след нощна смяна вероятно и си поспива в два от 6-те дни, не е казал да прави нещо - идва някоя от бабите и гледа детето, докато майката чисти. Наистина не става ясно какво прави през това време авторът, а не става дума за малко време. Като гледаш вече лазещо дете, няма как да си се концентрираш в игра или някаква работа, без да обръщаш внимание какво прави детето. Вечно си нащрек, във всеки един момент може да се наложи да станеш и да спреш да правиш съответното нещо.

# 655
Интересно, ако домакинските задачи са прислужничество и не са достойни за ССФ, то поради що следва да са делегирани на мъжа, който ходи и на работа? Какво предполага той да се заминава с прислужничество?  Няма да коментирам самото отношение как поддръжката на дома се приравнява на прислужничество.

Няма недостойни задачи, но не е приоритет в никакъв случай. Никога няма да оставя детето да реве от глад, за да готвя на който и да е, включително на себе си - когато остане време. Нито пък с оплюти дрехи, нито пък да не си играя с него, защото да забърсвам - когато и ако остане време е това. И ги вършим всички, включително и голямото дете - всеки според възможностите си. А когато ти стане най-важното нещо - тогава е си е баш прислужничество.

# 656

Защо бащата ще е достатъчно само да предотвратява опитите за самоубийство, а от майката се търси 5-степенно меню и дом като аптека, освен заниманията с детето?

Аз даже не бих си отваряла устата за нечий заем от 250 лева месечно, взет преди изобщо да се познаваме, ако имам наглостта да давам поне толкова за цигари и за кока кола. Ами, като сте затънали в кредити, няма да пушиш, колата също не е задължителна, нито приоритетен харч.

# 657
  • София

Няма недостойни задачи, но не е приоритет в никакъв случай. Никога няма да оставя детето да реве от глад, за да готвя на който и да е, включително на себе си - когато остане време. Нито пък с оплюти дрехи, нито пък да не си играя с него, защото да забърсвам - когато и ако остане време е това. И ги вършим всички, включително и голямото дете - всеки според възможностите си. А когато ти стане най-важното нещо - тогава е си е баш прислужничество.
Значи все пак има някакъв баланс у вас, разпределя се по всички и се намира време, което е нормално според мен. Ама за мен не е нормално да е ежедневие мръсна къща, никаква храна, в стаите бомба паднала, пералнята стои пълна или изобщо не е пускана и това всеки ден и да се чака мъжа да се върне, че да започне чистене и готвене. Уловката е в разпределянето на задачите, а не в "да прецакам оня мързел там, дет по цел ден спи у офисо, я да не съм му слугиня". Mr. Green

# 658
  • Сф
...тук в Казанлък няма да намеря такъв мъж.

В Казанлък да не държат крепостни селяни или да не пускат извън града?
След малко ще помисля, че съм в Бъкингам.А то- Булгаристан:)))

# 659
Да да , ще бачкам като вол за два бона на две места, а няма да си пуша и да си пия кафето, защото съм взел жена с кредит.
То и това, което прави, не се цени.
В тази тема аз разбрах едно - дете на 11 месеца е живо дяволче и нито една жена не се справя, освен да го гледа , дори с личната си хигиена. За сметка на това мъжът на жената с 11 месечното , трябва да е супермен . Айрън мен и ..ае всякакъв , ама "мен" да е. Не спи, не пуши , не пие кафе , готви , простира , дете гледа и не мрънка.

Общи условия

Активация на акаунт