Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 71

• 57 061
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
За много години, момичета! Дано темата се напълни с добри новини и тлъсти ЧХГ-та! Misc Baby BottleMisc Baby BottleMisc Baby Bottle
Аз да питам - някой пил ли е Естрофем и долу горе след колко време идва цикъла?   

Стаменов ми изписа с идеята да съживи яйчниците. Явно стремглаво искат да излязат в почивка, обаче аз мира не им давам. Трябва да направя опит да си прибера ледената точица от фризера и дано това се случи тази година..ако яйчниците ми се събудят. Въпреки, че до момента цикъл винаги съм имала. Но доста променен в последната половин година.

# 106
  • София
Само с Естрофем няма как да ти дойде цикъла би трябвало след него или заедно с него,  след определено време да се включи и прогестеронов препарат. Преди години със същата цел на мен ми е изписвал Трисеквенс,  който е ХЗТ.
При положение,  че идеята е да се прави ЗЕТ не е нужно да се съживяват яйчниците,  пие се естрофем за да се образува лигавица,  после се включва прогестеронов препарат да се преобразува и в зависимост от деня на замразения ембрион се прави трансфер.
Щом имаш цикъл,  най-вероятно образуваш поне един фоликул, иначе няма как,  не знам какъв му е замисъла , вариантите са да ти използва собствената овулация за да направи ЗЕТ или  иска да вадите още яйцеклетки.

# 107
Когато имах аменорея ми беше изписал Трисеквенс. После пробвахме и със схемата 28дни естрофем като последната седмица включа утрогестан 2х2

# 108
  • София
изписва естрофем без утрогестан за повече фоликули.
явно идеята е нещо да опитат да извадят все пак.

# 109
  • sofia
Здравейте,
искам да попитам има ли някой които се е  прехвърлил от Персенска към  Стаменов, интересува ме колко се чака и каква им е процедурата. Променя ли се отношението на доктора . като му кажеш че не си доволен и искаш да се смениш.

Благодаря предварително

# 110
  • Sofia
Здравейте, тъкмо разбрах, че съм бременна. Положителен тест след инсеминация Grinning Да попитам, сега трябва ли да си направя кръвен или ще ми кажат от болницата? Оставам ли при същия лекар или ще ме преместят при друг? Според мен е логично да съм при друг, защото досега бях при репродуктивен специалист. Малко съм неориентирана Simple Smile

# 111
  • София
Хубаво е да направиш и кръвен, за да си сигурна. Ако всичко е наред, се обиждаш и записваш час за след 10 дни при репродуктивния си лекар. Той те следи до 12 г.с. После те пренасочва за фетална морфология и женска консултация.

# 112
За много години и от мен! Успех на всички в борбата🤗

# 113
maniuni,
Бравооо и честито!  И стискай до края😉😊 А ние стискаме палци!

Благодаря ви, че отговорихте. Тъкмо вече бях започнала да се тревожа какво се случва с тоя Естрофем. В понеделник съм при Стаменов. Обаче нали много не питам аз като съм вътре.., а и такъв шамар че няма да ми дойде ако не започна лекарствата...и останах без ума и дума. Все си казвам каквото стане, но пак отвътре започна онова очакване и таящата надежда да ме човъркат. Отклоних се.
Благодаря ви.

# 114
Здравейте,
искам да попитам има ли някой които се е  прехвърлил от Персенска към  Стаменов, интересува ме колко се чака и каква им е процедурата. Променя ли се отношението на доктора . като му кажеш че не си доволен и искаш да се смениш.

Благодаря предварително

Аз се опитах да го направя през 2017, след упорито настояване от моя страна поне за коментар при него ми дадоха час за след една година. Така и не го използвах, защото бях бременна вече. И на мен Персенска не ми помогна, каза категорично, че съм за ДЯ, проблемът се оказа съвсем друг. Писала съм назад и няма да се повтарям. Забременях спонтанно. За момичетата с тънка лигавица, това което всички док ми казваха, по-важна е структурата, а не дебелината. Забременях с лигавица около 6мм. 

# 115
Natali, а какъв беше проблема? За тези, които са изпуснали Blush

# 116
Проблемът беше мъжкият фактор. Но сигурно, защото имах и спонтанни бременности (завършили с мисед), а при инвитрото стигахме до кухо яйце или БХ, док реши, че е проблемът е в мен. След 6 години ходене по мъките попаднахме на андролог, който ни назначи SDI test и като видя резултата, каза че колкото и  опити да правим няма да стане. Направихме операция, за която ни даваха 60% успеваемост и за щастие при нас се оказа успешна .  Изчакахме 2-3 месеца възстановителен период и скоро след това бях бременна. Сега съм в осми месец.

# 117
Радвам се, че сте успели Hug

# 118
  • София/Дружба
Natali5126, може ли да споделите кой е андролога? Може и на лс. Simple Smile Благодаря.

# 119
Проблемът беше мъжкият фактор. Но сигурно, защото имах и спонтанни бременности (завършили с мисед), а при инвитрото стигахме до кухо яйце или БХ, док реши, че е проблемът е в мен. След 6 години ходене по мъките попаднахме на андролог, който ни назначи SDI test и като видя резултата, каза че колкото и  опити да правим няма да стане. Направихме операция, за която ни даваха 60% успеваемост и за щастие при нас се оказа успешна .  Изчакахме 2-3 месеца възстановителен период и скоро след това бях бременна. Сега съм в осми месец.

Много полезна информация, благодаря че разказа.  И мен ме интересува кой е андролога, би ли споделила?

Общи условия

Активация на акаунт