Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 71

• 58 585
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, отново 😊 Както споменах преди време предстои ми цветна снимка, но цикълът ми още не е дошъл. Да изчакам да дойде и тогава ли да звъня за запазване на час или да запазвам за дата ориентировъчно, когато вече ще е свършил. Какво е вашето мнение?

# 361
На първи ден от цикъла се обаждаш и запазваш

# 362
Момичета да питам Цветков по прицип сутрин от колко преглежда и вечер до колко часа?

# 363
Здравейте, отново 😊 Както споменах преди време предстои ми цветна снимка, но цикълът ми още не е дошъл. Да изчакам да дойде и тогава ли да звъня за запазване на час или да запазвам за дата ориентировъчно, когато вече ще е свършил. Какво е вашето мнение?

На мен ми казаха да звънна първия ден от цикъла и да запиша и час за коментар в деня на снимката.
Сега се чудя защо не ме накара да направя нова МБ, дали е задължително, някой знае ли. От форума я видях тази информация . Иначе имам чиста МБ от преди месец и половина, но нещата се променят.

# 364

На мен ми казаха да звънна първия ден от цикъла и да запиша и час за коментар в деня на снимката.
Сега се чудя защо не ме накара да направя нова МБ, дали е задължително, някой знае ли. От форума я видях тази информация . Иначе имам чиста МБ от преди месец и половина, но нещата се променят.
И на мен нищо не ми казаха за микробиология, но аз имам скоро правена

# 365
Не е задължителна микробиология. Не правят на всички.

# 366
  • В сърцето на любимия човек
Упойката е Деприван (пропофол). Питала съм и д-р Персенска и д-р Христов, защото и при мен се е случвало да се събудя като след хубав сън и обратното, общо имам 7 или 8 такива упойки и всеки път резултата беше различен. Отговорът беше, че е една и съща, явно зависи от анестезиолога.
На първото ми секцио не ме хвана спиналната навреме и се наложи също обща упойка (пак я усетих като тази за пункция), а на второто ми стана зле, защото ми падна кръвното по едно време. При първата операция анестезиолог ми беше д-р Сърбянова, на втората - д-р Даскалов. А анестезиологичната сестра беше страхотна и двата пъти - Мариана Илчева. После беше дежурна и в реанимация и беше изключително внимателна.

# 367
Пропофол ми слагаха и при д-р Калчев. Нищо общо нямат усещанията ми в двете клиники. В Адела /вкл. в Малинов и Репробиомед/ просто ми се приспиваше и дори не усещах как заспивам. После се събуждах много бързо и си бях супер свежа. Тук в Надежда направо имах чувството, че ще ми се пръсне главата докато заспя. Не ми е било лошо, не съм повръщала, но не бях и в кондиция след това. Съвзех се трудно и после цял следобед спах. Явно има значение и начина на поставяне. Иначе не разбирам защо има такава разлика в усещанията. Другият вариант е тук да предозират малко повече.

# 368
И моите опити бяха самофинансирани.
И на мен ми предстои офис хистеро но не знаех за варианта с лека упойка и в кабинета, към кой да се обърна да попитам когато ми дойде кървенето?

Това предложение очевидно е съвсем ново, защото като казах на регистратурата, че искам да се запиша за хистероскопия с упойка, но не в операционна, момичето се ококори, но отиде да се консултира в стаята отзад и след това ме записа без да се обяснявам повече. Доколкото разбрах няма да бъде в кабинета, а вероятно в зала за трансфер. Струва 390 лв. + изследванията, които трябва да се направят сутринта.
Предполагам, че трябва да попитате лекуващия лекар, на мен този вариант ми го предложи д-р Цветков.

# 369
Здравейте, имам нужда от помощ! Една приятелка имаше ТСХ-3,5 на трети ден от МЦ и отложиха стартиране на процедура. Отиде на доктор в болницата и са и предписали Лутирокс 25 мкг.. Днес след 12 дни хапчета е направила изследване и ТСХ- 0,62 при референтни с-ти 0,3- 4,2. Лошото е, че е пила хапчето преди изследването. Какво ще ни посъветвате? Възможно ли е да падне толкова за 12 дни? Аз и предложих да пусне утре сутрин отново в болницата, тъй като второто е в Цибалап и да не е пила хапчето преди изследването, след което да запише час за докторката да обсъдят. Нейните притеснения са дали няма да падне още и да стане проблем, дали да пие хапчетата? Моля помогнете!

# 370
Не се пие хапче преди да се изследва тсх. Нали целта е да се види какво е нивото на хормона без хапчето. Съмнява ме да е паднало толкова много за 12 дни, дозата е минимална. Да го пусне пак без хапче, кафе и храна,

# 371
Не се пие хапче преди да се изследва тсх. Нали целта е да се види какво е нивото на хормона без хапчето. Съмнява ме да е паднало толкова много за 12 дни, дозата е минимална. Да го пусне пак без хапче, кафе и храна,
Благодаря за бързия отговор! Тя просто не е знаела и за това Ви питам, защото аз не съм имала такъв казус.

# 372
За първи път чувам ТСХ да падне толкова бързо с толкова малка дозировка. Хапчетата оказват влияние едва след 45дни натрупване в организма. Съмнява ме, че е лабораторна грешка този резултат. Нека пусне без хапче и без кафе сутринта. И да не се притеснява, че не е стартирала процедурата. ТСХ и щитовидната са ..меко казано ужасни..Да си наблегне на тях първо, да ги стабилизира и после да стартира. Казвам го, като човек претърпял неуспешен опит заради жлезата и висок ТСХ..Успех!

# 373
Напълно възможно ...
При мен след прием точно 12 дни,от 3.5 беше паднало на 1.02,така че случай всякакви.

Последна редакция: чт, 24 яну 2019, 17:53 от Мадлеeн

# 374
Здравейте, искам да ви питам дали знаете ако се обяви грипна епидемия дали се отменят процедурите. Във вторник имам хистеро и незнам все още дали да си планувам пътуването?

Общи условия

Активация на акаунт