Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 71

• 58 471
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
А имунолозите в Надежда ли ти назначиха лечението или други и къде протече то? Питам понеже аз ходих за второ мнение при доц. Конова,но в Надежда не искат да ми проведат препоръчаното от нея лечение и сега се чудя какво да правя.

# 616
Момичета, при правена биопсия чакате ли да ви излязат резултатите и тогава да правите ЗЕТ? Защото не ми се искаше да губя и този месец.. но май няма как..

Аз ще чакам. Имам проследяване за втора биопсия и след това две седмици докато излязат резултатите. Стаменов каза че ако всичко е ок, зет март месец.

# 617
Аз доколкото знам доц.Конова е най-добрата.
На мен имунолозите на Надежда ми назначиха терапията. Ако не бе станало нищо, щях да се обърна към нея.

# 618
Аз доколкото знам доц.Конова е най-добрата.
На мен имунолозите на Надежда ми назначиха терапията. Ако не бе станало нищо, щях да се обърна към нея.
Благодаря ти! Аз за това отидох при нея! Ще се опитам просто да ги убедя и те да ми назначат същата терапия,за да правя всичко на едно място. Вече имам 11 опита,6-7 биопсии и искам някаква съществена промяна за следващия трансфер,защото започвам да губя надежда 😔

# 619
А доц.Конова не те ли изпрати някъде да ти приложат нейната терапия?
Просто не вярвам имунолозите на Надежда да се навият да приложат чужда терапия.

# 620
Ами вливките могат да ми ги направят и в нейната клиника,но от Надежда ме наплашиха,че за мен били много страшни и трябвало да се правят в реанимация под постоянно лекарско наблюдение. А след това трябва да слагам фраксипарин всеки ден и не знам ако от надежда не ми го назначат как да го взема без рецепта. А и не ми се иска да правя каквото и да било без знанието на Стаменов,да не стане някаква беля наистина. Знам ли какво взаимодействие може да се получи и ме е страх.

# 621
Ти покажи терапията на Стаменов. Не знам дали той не може да ти назначи Фраксипарина. Питай го.Защото доста момичета си бият. А за какви вливки иде реч толкова опасни?

# 622
  • София
Имуноглобулин се влива под наблюдението на анестезиолог, но нищо чак толкова страшно няма. Това е за да следят да не направиш алергична реакция, че българския имуновенин не е много пречистен и прави такива ефекти. С вносните аналози няма проблеми. В Надежда също вливат имуноглобулин, не знам защо се дърпат толкова като занесеш изследване от друго място.

Доц. Конова също може да ти напише рецепта за НМХ.

# 623
Бях на Имуновенин до 7ми месец. Всеки път ми ставаше лошо. Но тази реакция настъпваше някъде час след като си тръгнех от клиниката. Може би защото моите дози бяха конски. Имала съм по 40-50 ампули, ходех в два поредни дни. Октагама излиза двойно по-скъпо. Но ако можеш да си го позволиш, не съм чула на някой да му е зле след него. Преливат ни ги в отделение, където има свободни места. И в хирургия, и в гинекология..Но никога в реанимацоя и никога няма лекар. Трябва задължително да се поемат течности и да се хапне нещо по време на вливките. И задължително някой да ви прибере вкъщи след тях.
Но аз не винаги съм критерий..Или ще се дрогирам двойно или Имуновенина няма да ми понесе..Досега един не се е оплакал.

# 624
Доц. Конова ми е предписала 10гр Октагам или Интратект, а също така и аспирин протект,който до сега никога не съм го пила след трансфер и фраксипарин до термин. Аз казах на др Стаменов,че имам такова предписание от иминолог,но не съм пояснявала от кой точно и той не ме е питал,но каза “Супер!”, съгласи се. И като отидох при имунилозите в Надежда те ми ги наговориха тези неща и ме наплашиха,а аз нямах време да реагирам и направихме нов опит без това лечение. Уж се разбрахме,ако не се получи пак да отида при тях,но ще видим какво ще стане. Май пак ще искат нови изследвания,а това е свързано с време и пари. Понякога не виждам защо едно и също изследване трябва да се прави по 100 пъти само и само да е в тяхната лаборатория.Имам и заповед от фонда,която изтича... надявам се все пак да ми се получат нещата!

# 625
А защо не искаш да ги направиш тези вливки в болницата, в която са ти назначени? Там пак ще си под лекарско наблюдение.

# 626
На края така ще направя. Просто ми се искаше всичко да правя на едно място,за го има в досието ми,а не всеки път да подсещам др Стаменов ,защото все пак това може да повлияе на това какви други медикаменти ми назначава. Така поне мисля.

# 627
Delia87,
Стаменов не взима отношение към терапия от друга област. Ти сама трябва да следваш назначенията на лекарите, всеки в своята област. Това е все едно от шивача да очакваш да знае пекаря как меси тестото...Нещо такова. На мен например, имунолозите ми назначиха терапия един месец сега отново, като по време на следващата менструация трябва да пия Валтрекс и Азитрокс, едното е противовирусно, другото е антибактериално, като на 6-7ден от цикъла трябва да отида и ОТНОВО да ми прелеят Имуновенин...Ох поне този път е 20ампули..Rolling Eyes А като ги питах - Да правя ли трансфер в същия цикъл? - Казаха НЕ. Да съм кажела на Стаменов и ако той прецени, тогава. Но по принцип трябвало да изчакам и едва на следващ цикъл да направя трансфер.
Ти сама си си координатор на действията. И аз очаквах, че те ще ги съгласуват нещата помежду си, но не е така. Преследвай целите си.  

# 628
Доц. Конова ми е предписала 10гр Октагам или Интратект, а също така и аспирин протект,който до сега никога не съм го пила след трансфер и фраксипарин до термин. Аз казах на др Стаменов,че имам такова предписание от иминолог,но не съм пояснявала от кой точно и той не ме е питал,но каза “Супер!”, съгласи се. И като отидох при имунилозите в Надежда те ми ги наговориха тези неща и ме наплашиха,а аз нямах време да реагирам и направихме нов опит без това лечение. Уж се разбрахме,ако не се получи пак да отида при тях,но ще видим какво ще стане. Май пак ще искат нови изследвания,а това е свързано с време и пари. Понякога не виждам защо едно и също изследване трябва да се прави по 100 пъти само и само да е в тяхната лаборатория.Имам и заповед от фонда,която изтича... надявам се все пак да ми се получат нещата!

Ха, много интересно.
Имам правени имунологични изследвания в Надежда при Балтаджиева. Заради завишени показатели са ми предписали терапия точно с 10 гр Октагам, а сега на теб ти твърдят, че опасно било...

# 629
Delia87,
Стаменов не взима отношение към терапия от друга област. Ти сама трябва да следваш назначенията на лекарите, всеки в своята област. Това е все едно от шивача да очакваш да знае пекаря как меси тестото...Нещо такова. На мен например, имунолозите ми назначиха терапия един месец сега отново, като по време на следващата менструация трябва да пия Валтрекс и Азитрокс, едното е противовирусно, другото е антибактериално, като на 6-7ден от цикъла трябва да отида и ОТНОВО да ми прелеят Имуновенин...Ох поне този път е 20ампули..Rolling Eyes А като ги питах - Да правя ли трансфер в същия цикъл? - Казаха НЕ. Да съм кажела на Стаменов и ако той прецени, тогава. Но по принцип трябвало да изчакам и едва на следващ цикъл да направя трансфер.
Ти сама си си координатор на действията. И аз очаквах, че те ще ги съгласуват нещата помежду си, но не е така. Преследвай целите си.  
[/quote

Аз също ходих при имунолозите в Надежда. След кръвните имунологични изследвания 4 месеца по 5 дни вземах Валтрекс и Азитрокс. При контролата след това ми казаха, че нещата са наред и да им се обадя чак вече при бременност за нови изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт