Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 71

• 57 020
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Милгамата е почти вит. В комплекс

# 706
  • София
Аз съм го пила за проблеми с кръста, за сухожилия също.
Да, комбиниран Б е, но е синтетичен, ако имаш мутации не е ок. Освен това едното от всичките Б висока доза, затова е противопоказно при бременност. Пише го в листовката.

# 707
Именно за това не го почвам и аз. Пия си Б12 в мета формата му и това е...
Евентуално ще го питам като го видя или по-скоро като видя първо имунолозите ,дали те знаят нещо,но до тогава го пропускам

# 708
Аз имам мутация. Не усвоявам обикновена фолиева киселина-затова приемам неофолик мета всеки ден по едно. Отделно имам тромбофилия 4G/4G. Тоя месец го изтървах за проследяване. Чак за следващия цикъл ще записвам час...Шашнахте ме:dizzy_face:

# 709
  • София
Ако имаш мутация в MTHFR, това значи че имаш проблем с усвояването на Б9 и Б12 - трябва да се приемат метилирани форми. В милгамма Б12 е синтетичен цианкобаламин.

Надявам се че имаш назначена терапия за това 4G-4G. Аз имам същата мутация, и имам неприятен опит с неглижирането на тази мутация.

# 710
Ако имаш мутация в MTHFR, това значи че имаш проблем с усвояването на Б9 и Б12 - трябва да се приемат метилирани форми. В милгамма Б12 е синтетичен цианкобаламин.

Надявам се че имаш назначена терапия за това 4G-4G. Аз имам същата мутация, и имам неприятен опит с неглижирането на тази мутация.
Предполагам, че ще ми назначат фраксипарин след трансфера. Имам един успешен опит при Стаменов и цялата бременност бях на фракси 0.4 и неофолик мета почти до края(Михова ми каза,да я продължа и след третия месец, помагала да се усвоява желязото) . Тъй нямам намерение да спирам неофолик метата, се чудя дали да пия и Милгаммата? Какво означава, че  в нея Б12 е синтетичен цианкобиалин? Вреден ли е в комбинация на мета фолиевата к-на?

# 711
  • София
Както не усвояваш синтетична фолиева киселина, така не усвояваш и синтетичен Б12, който се нарича цианкобаламин. Усвояемите форми при мутация в MTHFR са метилфолат /Неофолик Мета за Б9 и метилкобаламин за Б12. Провери нивата на б12 и наваксай още преди трансфера. Трябва да е около горната граница.

# 712
Момичета, някой знае ли малките инжекции с прегнил, които дават след трансфер от колко единици са?

# 713
  • София
на мен ми бяха предписали 100, но не съм ги вземала.

# 714
И аз си мислех, че са от 100, но не бях сигурна. Значи биха могли да окажат влияние върху резултата от теста.

# 715
Прегнил 100 вдига резултата само с 4-5 единици. Ако си изчакаш 9-10 ден че и по-натам, няма да има съмнения

# 716
Иве, прегнила ми е през ден. На практика са минали 48 часа между поставянето му и теста. Но ако са само 4-5 единици, това е нищо

# 717
Да само 4-5 единица може да вдигне това ми го казаха от манипулационната .Не е от него Честито!!!

# 718
Здравейте, момичета! Вече година и малко с моя мъж правим опити за бебе неуспешно. Преди началото на опитите ходих на профилактичен преглед, цитонамазка, ТСХ беше свалено на 1,18. След 8 месеца опити отидохме в Надежда за спермограма, която беше много добра. Междувременно моята гинеколожка ми каза, че нямам овулация. Пих кломифен 3 месеца. Липсващата овулация ми беше потвърдена на още едно място. В края на 2018 този проблем беше отстранен, коригирах отново ТСХ, защото се беше завишило. В момента е 0,78. В началото на годината изследвах пролактин, който също беше малко над горната граница и го вкарах и него в норма. Ходила съм общо при трима гинеколози и един ендокринолог. Намислила съм, ако и този месец няма + тест, да запазя час за репродуктивен специалист. Записването в Надежда за конкретен лекар ли е? Ако да, може ли да ме насочите към някого? И ако може да споделите горе-долу след колко време е датата за преглед. Благодаря ви предварително!

# 719
Здравей! Записването не става за конкретен доктор. Те си разпределят пациентите. Аз лично чаках 5 месеца за първичен преглед. След подаването на  онлайн формата ми звъннах на 4-ти месец и прегледа беше след още 1 месец.

Общи условия

Активация на акаунт