Предстои ми ИНВИТРО / ИКСИ - Да поговорим - Тема 91

• 8 212
  • 188
  •   1
Отговори
Добре дошли в новата ни тема, бъдещи мами! Нека донесе късмет на всички ни и всички да видят най-хубавите две черти, да усетят най-хубавите ритничета и да гушнат най-сладките бебчета на термин!

Тук може да задавате въпроси свързани с вашите ин витро процедури и да споделяте опит, а като видите двете чертички може да  се похвалите за кураж на другите момичета! Успех!
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

Полезни Линкове
Център за Асистирана Репродукция
https://www.cfar.bg/

Какво е Ин Витро
https://nadezhdahospital.com/reproduktivna-medicina/asistirani-r … ki/ivf-icsi-imsi/
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

Препоръчителни Изследвания
За жената
-полови хормони на ден 3 - 5 от менструалния цикъл (LH, FSH, Estradiol, Prolactin, TSH, AMH)
-изследване за хламидия, уреаплазма и микоплазма (с валидност до 6 месеца преди процедурата)
-микробиологично изследване (до 30 дни преди процедурата)
-изcлeдвaнe за Хепатит B, Хепатит С, СПИН и Сифилис (до 3 месеца преди процедурата)
-хормони на щитовидната жлеза (TSH, FT3, FT4, TAT, MAT)
-генетично изследване за тромбофилия (основен пакет) и за придобита тромбофилия
-проверка за пропускливост на тръбите
-имунологични изследвания

За мъжа
-разширена спермограма по Крюгер
-изследване за хламидия, уреаплазма и микоплазма (с валидност до 6 месеца преди процедурата)
-микробиологично изследване (до 30 дни преди процедурата)
-изcлeдвaнe за Хепатит B, Хепатит С, СПИН и Сифилис (до 3 месеца преди процедурата)
При мъжки фактор
-проверка за варикоцеле и други отклонения
-хормони на щитовидната жлеза (TSH, FT3, FT4, TAT, MAT)
-ДНК фрагментация и кариотип
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

Допълнителни Техники за Повишаване на Успеваемостта
Всяка клиника предлага различна комбинация от тях, така че потърсете информация за възможностите при вас.
-ИКСИ (интра-цитоплазмено инжектиране на сперматозоид в яйцеклетката) - покрива се от ЦАР
-ИМСИ (инжeĸтиpaнe нa мopфoлoгичнo ceлeĸтиpaн cпepмaтoзoид в цитoплaзмaтa нa яйцeĸлeтĸaтa)
-МАКС
-Активиране на яйцеклетките чрез калциев йонофор
-Ко-култивиране на ембриони с ендометриални клетки
-Time laps култивиране на ембриони в системата Ембриоскоп
-Асистиран хетчинг с лазер на ембрионите
-Ембриолепило
-Предимплантационна генетична диагностика/скрининг (PGD/PGS)
-Микрочип/ ZyMot
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

Линк към старата тема - 90
https://bg-mam.ma/t/1729188

Линк към старата тема - 89
https://bg-mam.ma/t/1666512

🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

С пожелание на всички за леки стимулации, успешни бременности до термин и здрави, пухкави бебчета на финал ! Кураж, момичета!

# 1
Stefaniya,
По въпроса с АМХ ще Ви споделя моите наблюдения и мнение. Първо, да, силно зависи от витамин D. Освен това какъвто и витамин D да приемате, (таблетки, спрей), нищо не може да е така полезно за тялото, както естествения витамин, синтезиран от слънцето в нашата кожа 😊 Има проучвания, че АМХ показва доста по-високи стойности летните и есенни месеци. Може да проверите кога сте пускали изследванията и да забележите дали има такава връзка.
Също има проучвания, че яйцеклетки, оплодени през слънчевите месеци, водят до развитието на по-здрави ембриони.
А иначе, аз съм с един яйчник, на 32 години, без тръби. АМХ ми беше 0,2 пролетта, есента след 3 месеца добавки и доста слънце, беше 1,2. Наскоро, след стимулация по дълъг протокол, обаче отново е нисък - 0,6. За жалост, нямаме оцелели ембриони, така че събираме сили за нова стимулация.
Моят опит това показва - АМХ намалява зимните месеци и след стимулация. Кой от двата фактора е с по-голямо влияние, няма как да оценя засега.

# 2
Stefaniya,
По въпроса с АМХ ще Ви споделя моите наблюдения и мнение. Първо, да, силно зависи от витамин D. Освен това какъвто и витамин D да приемате, (таблетки, спрей), нищо не може да е така полезно за тялото, както естествения витамин, синтезиран от слънцето в нашата кожа 😊 Има проучвания, че АМХ показва доста по-високи стойности летните и есенни месеци. Може да проверите кога сте пускали изследванията и да забележите дали има такава връзка.
Също има проучвания, че яйцеклетки, оплодени през слънчевите месеци, водят до развитието на по-здрави ембриони.
А иначе, аз съм с един яйчник, на 32 години, без тръби. АМХ ми беше 0,2 пролетта, есента след 3 месеца добавки и доста слънце, беше 1,2. Наскоро, след стимулация по дълъг протокол, обаче отново е нисък - 0,6. За жалост, нямаме оцелели ембриони, така че събираме сили за нова стимулация.
Моят опит това показва - АМХ намалява зимните месеци и след стимулация. Кой от двата фактора е с по-голямо влияние, няма как да оценя засега.
А какви са нивата ти на вит. Д?

# 3
Ще дам и моите 5 стотинки на тема АМХ. Препоръчвам ви да го изследвате заедно с Инхибин Б на 3-тия ден от МЦ. Моето АМХ повече от година преди да започнем инвитро беше 0.66, но Инхибин Б ми беше добре. Към днешна дата настръхвам колко ниско е било и как не сме ускорили нещата, но нищо не разбирах и като АГ казваше “Има фоликули, действайте вкъщи!”, аз се прибирах и действахме. 🙄 Също така лабораториите, в които се тества, дават отклонения. В период от 3 месеца съм тествала в две различни и в едната ми излезе над 1, във втората - 0.40. Аз лично с ниско АМХ не бих се съгласила на стимулации по протоколи и се радвам, че моят репродуктивен направо си ме пусна на ЕЦ (само два месеца тествахме как ми влияе и кломифена), но това е личен избор.

# 4
Emay, в коя лаборатория ти излезе по-високият АМХ. Много голяма разлика!

# 5
Здравейте отново момичета,
след първото ми неуспешно инвитро с върнати 3 ембриончета на 3ти ден (тогава ми казаха, че няма да издържат до 5ти и затова ги връщат) и последвала биохимична бременност.. сега ми беше пункцията в друга клиника с извадени 7 яйцеклетки (с нисък АМХ съм), но са оплодени само 4.. мислите ли, че има шанс да издържат до 5ти ден, защото направо ще се побъркам и дали не е много малка бройката.. имаме и мъжки фактор с приложен ПИКСИ метод. Благодаря Blue Heart

# 6
Jovannna, в Рамус. И други момичета са споделяли, че АМХ там им го изкарват по-високо. Година преди това в Щерев беше с 0.4 надолу, а 2 месеца след Рамус - в Надежда беше с 0.6 надолу, т.е. да кажем, че в Надежда и Щерев съвпадаха.

Myshine, не съм запозната с предисторията ти, но и една извадена Я е достатъчна да се случи чудото, 4 оплодени звучи още по-окуражително, успех! 🍀

# 7
Myshine, при успешното ми инвитро имахме само 4 ембриона. Два изоставаха, два бяха “супер”. Върнаха ги на трети ден. Имах лека бременност и вече 4-годишен син ❤. Имаш си реални шансове! Успех!
 Само да отбележа, че тогава бях на 37, родих на 38, с мъжки фактор без проблеми при мен, АМХ 2,9.
Сега на 42 положението не никак розово. АМХ е между 0.6 и 0.4, една стимулация съм имала за сега, извадиха само една незряла яйцеклетка. Следващата стимулация ще бъде по дълъг протокол, който ще е нещо ново за мен.
Като чета темата съм си направо за естествен цикъл или донорска яйцеклетка.

# 8
Към дамите пускали Фертилити тест(ендометриална биопсия) в Геника, за колко дни ви излязоха резултатите?

# 9
Може ли да ми препоръчате къде в София да направим разширена спермограма + ДНК фрагментации (и дали да добавим още нещо според вас)?
До сега сме пускали само в Пловдив - Селена. Не знам тук дали има къде другаде да се пусне качествено изследване и май ще е по-добре направо София Confused

# 10
В Надежда не са лоши цените и резултатите като цяло са горе долу консистентни. Тоест при 7-8 спермограми при тях покрай процедури и други излизат подобни резултати, така че сякаш им имам доверие че правят адекватни спермограми.

# 11
Витамин D ми е 90 nmol/l. От последното изследване, което е от ноември месец.

Stefaniya,
А какви са нивата ти на вит. Д?

# 12
АМХ не бях изследвала от 2019г., но заради документите към фонда се наложи пак да го тествам. Излезе 1.93, което не е никак зле, но аз пак правя по около 10 фоликула общо. След последната пункция имах 6 качествени Я и 2 лоши. Нямам идея защо са толкова малко на брой.

# 13
От събота почнах с медикаментите по дълъг протокол и засега симптомите ми са умора - постоянно ми се спи и съм жадна. И бях веднъж на акупунктура, и доста болезнено ми се стори, никой не ме предупреди Simple Smile но аз съм с фобия от игли така или иначе, въпреки която пак ще ходя утре. Колко често се правят тези процедури?  Например, една или две на седмица докато трае процедурата?

myshine, съжалявам за биохимичната бременност... за броя на яйцеклетките, не се тревожи, всеки организъм е различен. Аз съм с добър АМХ, но организма ми не реагира особено на високите дози хормони и пак изкараха първия път 5Я и втория 6Я. Казват, че не е важна бройката, а качеството. Дали не си се разстроила заради първия неуспешен опит, може да си травмирана все още. Кога беше първия ти опит?

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 23:00 от dragon.fly

# 14
Здравейте,

Днес е ден 11 и съм в подготовка на изкуствен цикъл, като приемам 3х1 естрофем. Имам общо 5 трансфера и за пръв път ми се случва да видя много бледо розово зацапване. Досега съм била на 4х1 орални таблетки и 1 вагинална и никога не съм имала зацапване по време на подготовката.(Тези високи дози са в предишната клиника)

Нормално ли е това зацапване според вас ?

Общи условия

Активация на акаунт