Предстои ми ИНВИТРО / ИКСИ - Да поговорим - Тема 91

• 25 527
  • 610
  •   1
Отговори
# 45
annonymous 18 , при мен вчера стартираха първа стимулация с Елонва на 2ри ден от МЦ. Обикновено е на ден 3, но моя лекар прецени на ден 2 да я постави. Иска ме на преглед отново в петък, за да види как се повлиявам от нея. До колкото четох, тя е със 7 дневен отложен ефект.

Luckyyy1322, аз съм в Селена и моят лекар иска също такива изследвания - НК клетки, тромбофилия, вит Д, Б12, Щитовидни хормони и т.н. Аз си ги пуснах в Рамус, тъй като в града разполагам само с такава лаборатория.

# 46
Si_mo_na явно с теб ще вървим заедно - на мен днес ми я поставиха. Някой дали е имал НК клетки на гранизата - при мен са 28.2% при горна граница 30 и 422 при горна граница 430 и ми казаха, че след като са под горната раница всичко е ок
Изследването е правено в Геника

Последна редакция: ср, 23 апр 2025, 22:15 от annonymous 18

# 47
Здравейте, момичета!
В петък приключвам едномесечен курс на противозачатъчни и се надявам най-после следващата седмица да започна първа стимулация.
По принцип съм с хипофункция на ЩЗ и Хашимото, които контролирам, и от 2г поддържам и хормоните, и антителата в нормални граници. Единствено преди месец тсх ми беше 2.8, но в деня на кръвната проба се оказах с вирусна инфекция и предполагам от нея и покачването на тсх(също бях и тогава на ОК).
Мина един месец от тогава, искам да видя какво е положението. Въпросът ми е някоя от вас може ли да ме насочи кога да пусна изследванията? Докато съм на противозачатъчни, по време на стимулацията или да изчакам да мине? На преглед при ендокринолог съм след 10дни и искам да отида с готови резултати.

# 48
Здравейте, момичета!
Някоя от вас да е с ЛУФ синдром? Какъв протокол е избрал лекуващия ви лекар - къс или дълъг и всъщност има ли значение синдрома за избора на протокол?
Благодаря!

Последна редакция: ср, 23 апр 2025, 23:20 от Elast

# 49
Здравейте, момичета!
В петък приключвам едномесечен курс на противозачатъчни и се надявам най-после следващата седмица да започна първа стимулация.
По принцип съм с хипофункция на ЩЗ и Хашимото, които контролирам, и от 2г поддържам и хормоните, и антителата в нормални граници. Единствено преди месец тсх ми беше 2.8, но в деня на кръвната проба се оказах с вирусна инфекция и предполагам от нея и покачването на тсх(също бях и тогава на ОК).
Мина един месец от тогава, искам да видя какво е положението. Въпросът ми е някоя от вас може ли да ме насочи кога да пусна изследванията? Докато съм на противозачатъчни, по време на стимулацията или да изчакам да мине? На преглед при ендокринолог съм след 10дни и искам да отида с готови резултати.
Аз съм на Акутирокс, който сама дозирам спрямо резултатите на ТСХ, ФТ3 и ФТ4. Честно казано, докато бях на по-висока доза се чувствах по-добре, но ТСХ беше 0,01 и ми казаха, че трябва да го вдигна и да влезе в границите. Всъщност никъде не срещнах как точно вреди ниско ТСХ, навсякъде срещам как вреди високо такова.

# 50
И аз съм с Акутирокс, но съм на мнение, че колкото по-малко медикаменти отвън, толкова по-добре. И то само при необходимост. Ако не правихме опити за забременяване, дори нямаше и да го пия, тъй като никога не съм имала кой знае какви симптоми на хипофункция на ЩЗ.
Ниско тсх не е такъв проблем, ако фт3 и фт4 са в граници. Ако се повишат, тогава се минава към другата крайност - хиперфункцията, която също не е нещо приятно.
По-скоро въпросът ми беше дали по време на стимулация резултатите от щитовидните хормони и тсх ще са реални? Или няма да са показателни и по-добре да ги пусна сега или след стимулацията. Така като гледам, май тази събота ще ги пусна.

# 51
Според мен по време на стимулацията няма да са коректни резултатите на щитовидните хормони. Пусни си преди да я започнеш и после като отидеш на ендо той ще ти каже колко дни трябват след стимулацията, за да се нормализират стойностите и да пуснеш пак.
И аз съм с Акутирокс, но съм на мнение, че колкото по-малко медикаменти отвън, толкова по-добре. И то само при необходимост. Ако не правихме опити за забременяване, дори нямаше и да го пия, тъй като никога не съм имала кой знае какви симптоми на хипофункция на ЩЗ.
Ниско тсх не е такъв проблем, ако фт3 и фт4 са в граници. Ако се повишат, тогава се минава към другата крайност - хиперфункцията, която също не е нещо приятно.
По-скоро въпросът ми беше дали по време на стимулация резултатите от щитовидните хормони и тсх ще са реални? Или няма да са показателни и по-добре да ги пусна сега или след стимулацията. Така като гледам, май тази събота ще ги пусна.

# 52
myshine, нормално е да се чувстваш така, дай си време да се възстановиш психически, нещата се трупат. Сложи грижата за себе си на първо място, каквото и да означава за теб - спане, масажи, разходки, разговори, спорт и т.н. Пожелавам ти положителен резултат.

Dragonfly_94 честито, стискам палци!

Leda*, докторите не ти ли предложиха промяна в протокола или лекарствата за втория път да подобрят номера на яйцеклетките? аз имам 2 опита, сега почнах трети и всеки път нещо променят. Ако не си сигурна, потърси второ мнение на друг специалист, какво ще препоръчат.

Semirra, може ли да кажете на кои сте реагирали добре/зле? аз съм с окей АМХ, но малко Я произвеждах досега с къс протокол.

Clara0303, аз почнах дълъг протокол на 21 ден, утре съм на преглед да ми кажат дали да почвам стимулация, защото за заети в понеделник, а иначе 17 ден щеше да се пада.

Si_mo_na, Lubanik успех ви пожелавам и аз се включвам скоро, живот и здраве...

# 53
На гонал реагирах ок два пъти.
На перговерис с дълъг протокол много зле - 19 фоликула, уж растяха горе долу равномерно, накрая 8я, само 3 се оплодиха и не стигнаха до 5ти ден.
На менопур реагирах най-добре - това беше последната ми стимулация в Турция.

# 54
Здравейте момичета ☺
Ще бъда много благодарна ако някой сподели малко информация за цикъла след пункцията . Първият цикъл след пункцията дойда навреме ,но втората цикъл закъснява със 7 дни и малко се притеснявам 😞

# 55
Мисля, че е нормално. Моят закъсня с 11 дни. Бях се притеснила и аз и на 8ми ден дакъснение, ходих на лекар и тя каза, че всичко е наред. Посъветва ме ако не ми дойде до няколко дни да отида да ми го предизвика.
Здравейте момичета ☺
Ще бъда много благодарна ако някой сподели малко информация за цикъла след пункцията . Първият цикъл след пункцията дойда навреме ,но втората цикъл закъснява със 7 дни и малко се притеснявам 😞

# 56
Мисля, че е нормално. Моят закъсня с 11 дни. Бях се притеснила и аз и на 8ми ден дакъснение, ходих на лекар и тя каза, че всичко е наред. Посъветва ме ако не ми дойде до няколко дни да отида да ми го предизвика.
Здравейте момичета ☺
Във Вторник съм на преглед ако не ми дойде до тогава .. Аз се притеснявам защото след пункцията имахме преглед и ми каза че имам текалутеинови кисти ,но като дойди цикъла каза ще се спукат .. А как се предизвиква цикъл ?

# 57
Здравейте отново, някоя да е ползвала допълнителна техника за избиране на сперматозоиди - зимот? Ние се съгласихме тои път да го пробваме.
Semirra, на мен менопур не ми се отрази добре - Я с лошо качество и качих много кг. Сега пак ми изписаха ovaleap 375 дозичка.

# 58
Aми то при всеки е различно Simple Smile
Успех с тази стимулация!

# 59
С лекарства, но не питах какви. Дойде ми 3 дни след прегледа.
Здравейте момичета ☺
Във Вторник съм на преглед ако не ми дойде до тогава .. Аз се притеснявам защото след пункцията имахме преглед и ми каза че имам текалутеинови кисти ,но като дойди цикъла каза ще се спукат .. А как се предизвиква цикъл ?

Общи условия

Активация на акаунт