Гримиране - идеи и техники. Красиви и бляскави за празниците! (Тема №72)

• 65 958
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
Погрешно се приема, че изскубването на вежди и рисуването им по-високо е същото като ефект като при естествено високи вежди. Няма как да стане.
Далеч съм от мисълта да защитавам тезата как всичко естествено е по-добро от всичко изкуствено, просто призовавам към по-обективно мислене. Мисля си, че ключът към липсата на комплекси е именно то, рационалността над емоционалността.
Знай си силните страни, знай си слабите и помисли как да ги коригираш минимално, за да постигнеш максимален ефект. В конкретния пример - да си избръснеш/изскубеш веждите напълно със сигурност не е минимална корекция, защото коства толкова много ежедневна поддръжка (Да, в този ред на мисли дори бих казала, че едни зашити екстеншъни, филър, че дори пластична операция са по-"струваща си" инвестиция във време. Тук се отплесвам обаче.)
То поддръжка на "старите вежди", за да не растат, то рисуване на новите всеки ден или микроблейдинг, който просто няма как да изглежда естествено, ако е директно върху кожа без никакви първоначални косъмчета... И всички тези усилия за какво? За едни високи вежди? Grinning
Голям праз, като са ти високи веждите, ако изглеждат толкова изкуствено, че хората зяпат само тях вместо да видят колко са ти големи очите, колко мек е овалът на лицето ти, колко интересна физиономия имаш.
Изобщо, от известно време си задавам именно въпроса дали промяната си струва, колко време и усилия коства поддръжката й, дали ми пасва на начина на живот. Примерно: ако си слагаш сенки веднъж на столетие, за какво ти е по-голямата площ за гримиране?

Също... нека имаме предвид не абсолютната, а относителната важност. Това е разстояние между очи и вежди, за Бога. Ако за това се комплексираш, какво да кажат ниските момичета, които си мечтаят за един метър крак или високите с моделска фигура, която въздишат по извивките на Салма Хайек?

Хайде по-леко и с повече здравословно самочувствие. (Нездравословното е, когато захванем да се обиждаме на кобили и джуджета и как едното е в пъти повече за предпочитане от другото.)

Подкрепям и твърдението за красотата като съвкупност от елементи.

# 106

Знай си силните страни, знай си слабите и помисли как да ги коригираш минимално, за да постигнеш максимален ефект.
Ей, към това се стремя!

# 107
Може л нянакъв съвет за нанасяне на контур на скули?

# 108
Момичета, знам, че често се допитвам до вас и вероятно досаждам, но вие наистина сте СКЪПОЦЕННИ ❤️ много ви моля, кажете ми тези вежди черни или тъмно кафяви са? Мечтая си да имам такъв цвят, но не мога да преценя какъв е.. 🙏

# 109
# 110
Тъмно кафяви към черни, супер рисувани с молив.

# 111
Здравейте, момичета!Какво ви е мнението ви за ColourPop като качество? До сега не съм ползвала, а мисля да поръчам от официалния им сайт някой палитри сенки и една с хайлайтъри. Как им е качеството и отиват ли на митница, че има безплатна доставка над 50$?

# 112
Може л нянакъв съвет за нанасяне на контур на скули?

Побутвам си въпроса Flowers Tulip

# 113
Здравейте, момичета!Какво ви е мнението ви за ColourPop като качество? До сега не съм ползвала, а мисля да поръчам от официалния им сайт някой палитри сенки и една с хайлайтъри. Как им е качеството и отиват ли на митница, че има безплатна доставка над 50$?

Аз ги харесвам, качеството е сравнимо с доста по-скъпи марки, а цените са изгодни.
Отиват на митница, да.

# 114
Аз за контур си взех един двуцветен стик на Aura, който после блендвам с кабуки четка.
Доволна съм, а и мирише на шоколад...
На празниците заложих на две основни визии:
- очите с тъмно-лилави сенки- от онова по-синеещото и кафевеещо лилаво, молив отгоре черен, на долния клепач лилав, а във водната линия - цвят ванилия. Розовеещ руж и устни в нещо средно между цикламено и бордо.

- очите в охра и кафяво, пак с черен молив вместо очна линия / че напоследък хич не ги улучвам тия очни линии като качество/, руж бронзово-кораловеещ и червени устни. Забелязала съм че по-малиновите нюанси на червеното ми подхождат повече и го няма този жълтеещ ефект при зъбите, който се получава при мен с по-лютеничавите червила.
Бях си взела и червило в цвят copper bronze, но с него определено изглеждам жълтозъба.
Това ме кара и да се съмнявам малко в топлия подтон на кожата си. Иначе би трябвало точно такива червила да ми стоят добре.

# 115

Много съм доволна аз, имам 3 палитри, сенки в бурканче, 2-3 нормални пресовани сенки, гел за вежди, 2 х липи стик, нормално червило, течно със сатенен финиш, глос, 2 х течни сенки. Може би изпускам нещо. Давай смело. Минават на митница, да.
Гледай за суочове в ютюб, в сайта са покъртително неточни!!

# 116
Препоръки за студен хайлайтър? Осъзнах, че имам само златисти, нещо не супер лъщящо, по-скоро стъклено.

# 117
  • София
Аз се влюбих в едни червила на Colourpop ,уж мат , но леко металически ... трябва някой ден си поръчам .

И открих един начин за поставяне на контур или руж , и само така си ходя.

Не знам дали е подходящ за всяко лице , ето нагледно

# 118
Благодаря ви! 😍 Гледах клип на една гримьорка, която говореше за грешките при гримиране и към тях включи и хората, използващи черен молив за вежди като огромна грешка. Каза, че в работата си почти не е виждала жена с черни вежди, повечето били с тъмно кафяви и съответно трябвало да се използва тъмно кафяв молив, в никакъв случай черен. Какво ви е мнението? Thinking Аз съм 50/50, защото от дълго време се чувствам загрозена, като подчертая веждите си с черен молив, въпреки че не натискам.. и май започвам да вярвам и аз в това. Има ли оттук момичета с черни/тъмно кафяви вежди? И с какъв цвят трябва си ги подчертавате? Или ако не, знаете ли с какъв трябва?

Това са моите - или съм луда да мисля че са черни (очевидно 1 на милион Rage) или са кафяви наистина?

# 119
За мен са тъмно кафяви.

Общи условия

Активация на акаунт