Гримиране - идеи и техники. Красиви и бляскави за празниците! (Тема №72)

• 66 058
  • 746
  •   1
Отговори
# 360
Есмералда, Агент, Ниа, Амис, и другите - благодаря ви за съветите и че ми обърнахте внимание. Ще пробвам тези дни пак, когато имам време.
Убедена съм, че в моите (липсващи) умения е проблема Grinning

Относно база.. имам една на Катрис, но не ми харесва много. Даже ми се струва, че с нея сенките повече ми се събират в свивката, отколкото без нея. Сега бях сложила фондьотен отдолу.

# 361
Простете нахълтването ми, но може ли да получа съвет за хубава палитра за лице до 20 лв.? Може да се състои само от бронзант и хайлайтър, понеже руж си купих вече. Мерси много предварително!

# 362
Някой да сподели впечатление от фон дьо тен-а на Кройтерхоф, който се адаптира към цвета на кожата. Ефективен ли е или е само рекламен трик?

# 363
Препоръчайте ми хайлайтър. Прахообразен или течен? Кои какво ползва?
Събирам идеи. Благодаря!
Самокопирам се от една друга тема, че да не иде цялото писане нахалост Simple Smile

"Най-дискретният хайлайтер, който имам отскоро и обожавам, защото определено Е дискретен И минималистичен И носим върху моята мазновата кожа и консервативна визия е BAREMINERALS
Invisible Glow™ Powder Highlighter
, моят е цвят Medium - mélange of pink + gold, но наскоро забърсах и един в цвят Tan (не зная, дали се предлагат в БГ Сефора, но ако ги има задължително ги тествайте, както и бронзъра - BAREMINERALS
Invisible Bronze™ Powder Bronzer
- през деня ползвам най-светлия, вечер - medium. Чудесни, но определено правени за супер естествени визии, нищо драматично - просто озарена кожа, супер дискретен glass skin effect, въпреки, че при наслагване може да станат и по-очевидни, но никога няма да докарат ефект като на популярния продукт на МUFE, да речем, който също притежавам и ползвам 3/год. Нямам нищо от серията Ambient Light на Hourglass за да сравня директно, но тези са подобни на dim light/radiant light.

Други 2 продукта, които също имам от Коледа (т.е. не са тествани сериозно), но много ми допадат за изчистени, дневни визии са коректиращата пудра и бронзър на Algenist - и брандът е нов за мен. И двата продукта имат миниатюрни златисти частички, заради което разни потребителки ги оплюват, но те са абсолютно незабележими на разстояние 20 см и съм много доволна от финишите и на двата! Нося ги върху ББ крем през деня, чудесни са! Мисля да тествам и ФДТ-то на Algenist също."

Последна редакция: пт, 08 фев 2019, 16:48 от Agent Provocateur

# 364
simpatikonia,

Наистина се адаптира, много е яко да видиш как от тъмнокафяв ти ляга чудесно. Супер е, ако бързаш, нанася се с пръсти, цак-цак и заминаваш. Блърва приятно.
Не съм сигурна дали търпи наслагване на продукти (руж и хайлайт със сигурност, за бронзант и коректор не зная), но имай предвид, че:
1. не всички са кифли с full face of makeup (като мен).
2. за разлика от повечето фон-дьо-тени този запазва натуралното излъчване на кожата, не я "измива" съвсем, та да се налага да се наваксват руменината, естествените сенки и т.н.

Когато ми се прииска no makeup makeup (ама наистина, а не да се гримирам 15 минути с цел да изглеждам негримирана), мятам него, спирала и балсам и приключвам. 3 минути макс.

Днес тествам афтършейва на Нивея като база за грим Grinning Grinning Закъсняла съм, знам, ама пусто любопитство.
Приемам и предложения за база, която да удължава чувствително грима. От хидратиращ тип, не от запълващ.

Едит: След горния пост ми се прииска да пробвам неща на BareMinerals Grinning 

# 365
Бамбина, евала!
Аз съм или без капка грим (особено на работа) или като за MET Gala. Grinning
Такива полувинчати, хич не ги мога, а Бог ми е свидетел, опитвала съм. Кефя се на момичетата, които успяват и им отива..аз изглеждам меко казно странно. :dd
Дето ще сложа само база, ще сложа и контур, дето само сенки..айде и очна линия и замина.. Grinning

# 366
Днес тествам афтършейва на Нивея като база за грим Grinning Grinning Закъсняла съм, знам, ама пусто любопитство.
Приемам и предложения за база, която да удължава чувствително грима. От хидратиращ тип, не от запълващ.

С глас се смея - пусто женско любопитство, ей, по-добре късно, а не никога! Разбира се, и аз имам афтершейв на Нивея в чекмеджето, моят е във вариант Sensitive Grinning Grinning Grinning

За хидратираща база си помисли дали просто ти се харчат пари или просто любим овлажняващ крем/афтършейв/дрогерийна база ще ти свършат абсолютно същата работа Wink
1. Любима скъпа - Bobby Brown Vitamin Enriched Face Base (с много силен аромат на лимон е, предупреждавам!)
2. Algenist Reveal Radiant Primer
3. NYX HYDRA TOUCH PRIMER

Или си намери сериозна слънцезащита, формулирана за суха кожа и я ползвай за праймър Wink

Последна редакция: пт, 08 фев 2019, 17:27 от Agent Provocateur

# 367
Хахахаха! Йес, не съм сама, знаех си!

Имам си кремове в излишък, ама ми е интересно дали базата дава по-голям ефект.
Със слънцезащита обаче наистина сякаш гримът залепва много добре, права си! Хем е и полезно.

# 368
  • София
Това според мен са сенките, които до преди няколко месеца висяха на намаление в едни купи. Лилавото и жълтото- със сигурност.

# 369
https://www.facebook.com/1696610220574395/posts/2367899650112112/  този черен молив някой знае ли какъв е?

# 370
Някакъв каял е моливът, кой знае какъв. Пупа имат страхотен такъв. Аз по-черен и траен цвят още не съм виждала.

# 371
Доста марки имат такъв. И моят фаворит беше пупа навремето, сега любим ми е Герлен, много ми допада като текстура.
И Буржоа и Лореал имаха съвсем не лоши, но скоро не съм виждала.

# 372
Меки са,нали? Лесно ли се блендват? И този на Пупа откъде може да се купи?

# 373
Простете нахълтването ми, но може ли да получа съвет за хубава палитра за лице до 20 лв.? Може да се състои само от бронзант и хайлайтър, понеже руж си купих вече. Мерси много предварително!
До 20лв мога да ти препоръчам това (предлагат се 2 вида - за по-светла и за по-тъмна кожа)
Скрит текст:

Ако искаш разгледай и палитрите за лице на Make Up Revolution ( В Нотино има голям избор), хвалени са доста. Но е хубаво да си направиш една справка с няколко ревюта или клипове, за да видиш все пак каква е пигментацията и цветовете.

Това с Нивеата като основа за грим беше голям хит преди 4-5 години, защо ли си мисля, че стана известно покрай Nikkie Tutorials. Тогава и аз се бях зарибила и си бях взела това в някакъв мини вариант.
Пробвах няколко пъти ама май никаква работа не вършеше, не помня вече.

# 374
Честно казано не помня, откъде тръгна истерията с Нивеята, но целият нет беше пламнал Simple Smile))
Със слънцезащита обаче наистина сякаш гримът залепва много добре, права си! Хем е и полезно.

Напоследък, особено като бързам ( и понеже имам 2-3 слънцезащити, недоизползвани от лятото + 2-3 ФДТ,  на които съм вързала други кусури - твърде матови, твърде озаряващи, твърде светли, етц.) смесвам на ръката си слънцезащита + един/два фдт + капки за цветокорекция + капки за озаряване (всичко това на око) и с четка нанасям - понякога се получава учудващо добре! В сми ако съм грабнала пресушаващата ме слънцезащита (Australian Gold) и добавям твърде сочният за моя вкус ФДТ (Shiseido Radiant lifting) + сини капки, че да коригират жълтеещата ми кожа. И не се притеснявам, че не съм достатъчно защитена, защото количеството е малко, защото така или иначе слънце почти няма посред зима.
Днес например смесих някакъв Клиник Сити Блок (oil free) + Шанел Виталюмиер Аква + зелени капки, че бях пламнала след една маска със glycolic asid и цял ден не мога да повярвам колко добре изглежда миш-маша, часове след намазването му Simple Smile

Последна редакция: сб, 09 фев 2019, 23:44 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт