Гримиране - идеи и техники. Красиви и бляскави за празниците! (Тема №72)

• 66 075
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте! Може ли да ми препоръчате хубав зелен коректор. Цената не е от значение, може да е 10, може 50. Просто наистина да е хубав. Благодаря! Hug
Диор имат серия с коригиращи цветни коректори. При мен зеленият много добре маскира и някак просто се топи на лицето. Дори съм нанасяла върху фдт съвсем леко, когато е имало нужда. За сравнение с Шанел, който е лепкав малко, също неутрализира. Но на Диор ми допада повече. И двата поне можеш да ги пробваш, има ги във всеки магазин, в който продават марките.

# 391
Здравейте момичета!

Нахлувам в темата с малко въпроси и много ще се радвам, ако ми отговорите. Flowers Hibiscus
Търся си руж и сенки и искам да се допитам до вас.
В момента ползвам руж Dior rosy glow https://www.google.com/search?q=dior+rosy+glow&tbm=isch& … c=WZ5pfrSwqZosyM:
Много е хубав и икономичен, ако не го бях изпуснала няколко пъти, щях да си го ползвам още 100 години.
Вчера пробвах Guerlain two tone blushhttps://www.escentual.com/guerlain/guerlainmakeup232/ и много ми допадна. Сега се чудя кой от двата да избера. Ако някой го е ползвал, ще съм много благодарна да сподели мнение. Или пък да ми препоръчате някой друг, от който сте доволни.
Относно сенките - голямо еднообразие. Първите три цвята на Naked basic 2 и нищо друго. Искам нещо ново, пак в кафявата гама, но малко по-интересно. Носи ми се и нещо лилаво...

Та това е, моля помагайте! Flowers Rose

ПП с бяла кожа съм и зелени очи.

От двата ружа със сигурност розовият прилича повече на любимия ти Диор Simple Smile
Аз ползвам руж на H&M и на Makeup Geek и съм доста доволна. Заглеждам на MAC и бих ти предложила да погледнеш техните. На примависта ми изниква MAC Dainty като нюанс за теб.

Много завиждам за зелените очи, не съм напълно сигурна, че е благородно Laughing Не зная какво лилаво ти трябва... хрумват ми мини палитрите на Худа, но според мен ще са ти too much и няма да се престрашиш да ги използваш. Colourpop пък се чакат доста. Защо не погледнеш Artdeco и не си сглобиш палитричка сама? Идеална опция, качество и цена е за хора с твоите навици на гримиране Simple Smile Майка ми е със сходни, също има зелени очи и е много доволна от тях. Даже и за руж можеш да погледнеш - той също ще се събере в палитричка с размерите на дланта ти, по памет се събираха 8 сенки и руж. Взимаш си, примерно:
- телесен блестящ цвят,
- средно кафяво мат,
- средно кафяво с блестящ финиш и по-интересен нюанс - лешниково, а-у за 1 eyeshadow look,
- тъмнокафяво мат,

- светлолилаво или светлорозово, блестящо
- тъмнолилаво със студен подтон
- тъмнолилаво с топъл, червенеещ подтон

И си готова Simple Smile

Последна редакция: ср, 13 фев 2019, 09:32 от bambinnah

# 392
mimihops, esmeralda23, NiaV и bambinnah,

много сте отзивчиви, благодаря ви за препоръките!!! Flowers Cherry Blossom
Разгледах ги и всички много ми харесват. В почивните дни ще отида да ги видя на живо, поне тези, които са налични в БГ.
Още веднъж благодаря!!! Flowers Hibiscus

# 393
Аз ти препоръчвам палитрата на Too faced Bon bons. Има приятни неутрални цветове, има и нелошо лилаво в нея.

Палитрата има ли я в България?

# 394
Има я, да.

# 395
Здравейте,

Може ли да ми кажете как се постига този грим? С какво се очертава окото отвътре? Само отдолу или отгоре също? Много ми харесва Purple Heart !

https://vaaju.com/bulgariaeng/bulgarian-turns-adriana-lima-photos/

# 396
  • Стара Загора
Здравейте,

Може ли да ми кажете как се постига този грим? С какво се очертава окото отвътре? Само отдолу или отгоре също? Много ми харесва Purple Heart !

“ Лек опушен черен контур”- така е определил този грим самият гримьор. Може да се постигне лесно с молив, както и с гел очна линия или черни сенки, като опушения ефект може да се направи с леко размазване на линиите.
Това, което се вижда на снимката е контур отгоре и между миглите долу. Във водната линия не се вижда дали има грим.
Снимката е такава, че гримът не се вижда в целия си блясък.

# 397

Във водната линия не се вижда дали има грим.
Според мен има. Там само с молив ли се прави? И как се постига трайност? Благодаря.

# 398
  • Стара Загора
otos/[/url]

Във водната линия не се вижда дали има грим.
Според мен има. Там само с молив ли се прави?
Може с молив, може и с гел очна линия.  Предвид цвета на очите и коментарът за лек опушен контур, аз залагам, че няма грим в долната водна линия. Но това не е важно, идеята е да е леко опушено, другото е до лични предпочитания.

# 399
  • Пловдив
Според мен има грим във водната линия. Трудно ми е да определя молив ли е или кохл/каял, или опушване със сенки. Аз постигам този ефект с водоустойчив молив за очи на Шанел във водната линия (долна и горна) и малко черни сенки в долния външен ъгъл, но въпреки това ефекта не е дълготраен, особено отдолу, затова и го правя изключително рядко.
Нямам каял, нека момичетата които имат да кажат дали е траен.

# 400
Аз го правя с кохл вътре и каял на Герлен навсякъде около окото. Трае около 5-6 часа, но аз съм с мазен клепач.

# 401
  • Стара Загора
Ако ползвате гел очна линия и пенсил четка, ще бъде трайно и наситено.

# 402
Здравейте,

Може ли да ми кажете как се постига този грим? С какво се очертава окото отвътре? Само отдолу или отгоре също?

И отвътре е опушено, но аз да кажа за цвета на кожата, преди някой да се е измъчил да я прави с ФДТ и бронзър Wink
Снимате, конвертирате в черно/бяло на друг слой, прилагате червен/оранжев филтър при конверсията, засилвате микроконтраста и общият контраст леко, и след това тоzи нов слой вече го смесвате с оригиналния в режим на "soft light". Може да се вкара и малко тониране за разкош + digital noise.

PS Разбира се, във фотошоп, както и в грима, един и същ ефект може да бъде постигнат по много различни начини, та не твърдя, че това е единственият подход!

Последна редакция: чт, 14 фев 2019, 20:25 от Agent Provocateur

# 403
  • Стара Загора

С едно пояснение, че водната линия не може да се опушва, а да се очерни. В случая не е очернена, контура е сложен между миглите и леко размазан за опушен ефект. Надявам се тази снимка донесе повече яснота Simple Smile

# 404
С какви четки блендвате кремообразен контур? Гледах едно клипче снощи,една мадама се контурира много добре,но не видях с каква четка после разнесе,а изглеждаше много лесно и удобно

Общи условия

Активация на акаунт