Любители на Котки - Тема 127

• 48 483
  • 759
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Според мен и у свекървата ще се стресира. Котките се привързват към дома и с редки изключения се стресират от непозната обстановка. По-скоро свекървата да минава и да го наглежда, отколкото да го носите където и да било.

# 481
Ох, не знам, на мен хич нямаше да ми е хубаво да трябва да излизам в това време JoyНо Лъки ще си прецени кой вариант им допада най-много.

Иначе Пухчо явно е изключение, защото сравнително бързо се адаптира Heart Не се крие под дивани, когато се звънне или когато ни дойдат гости. Даже смело си излиза и почва най-безцеремонно да ги душка Joy Нахално и продължително Joy Но пък да се отпусне в колата и да спи като котачетата на на C. или Рапунцел - абсурд Flushed

# 482
  • España
Лиса е като куче, като се звънне е първа на вратата.
И аз се чудя какво ще правим с нея като се прибираме лятото до България, мисля да платя на някой да идва да й слага храна и вода вместо да я взимам с нас, много км са

# 483
  • София
Моите ги оставям сами до 5 дена. Е то са 4 нощи де, но пак...
Много храна и вода, две тоалетни и нищо им няма.

# 484
  • София

Мади гледа умислено след дълго и щателно пощене и миене. 😊

Ние скоро отсъствахме 3-4 дни, идваше баща ми да я храни и наглежда, беше си спокойна.

# 485
  • София
Аз също оставям Клео сама в къщи, като имаме един съсед, който е така добър да идва, за да й смени водата, даде храна и почисти тоалетната. Никога не му се е показвала. Като му се обадим да попитаме как е, казва, че сигурно е добре щом пълни тоалетната и опразва купичките. Simple Smile В този смисъл, убедена съм, че ще му е много по-добре в къщи.
Относно котките  и цветята. Моята я отглеждам с около 20 орхидеии, два жасмина и бегония. Не ги поглежда. Никога не е проявявала никакъв интерес към тях. Нито ми е обръщала саксии, нито е ровила в тях. Та, всичко си е до характера на животинчето. На мен ми се падна страхливо темерутче, но за сметка на това много добричка и послушна. HeartbeatHeartbeatHeartbeat

# 486
  • София
Моля за съвет!
Темата е котешка, но се надявам да не ми се разсърдите за малък СПАМ. Става въпрос за следното. Дъщеря ми е на 5 г. До скоро нямаше никакъв страх от кучета. Дори на големите се хвърляше да ги гушка и гали. Но аз обяснявах, че трябва първо да попитаме стопаните дали кучето обича  да го галят. Предупреждавах я да внимава и май по този начин й внуших страх. В момента се радва на кучета от далеч, но се крие зад мен когато се разминаваме с куче навън. Имате ли идея как да й помогна да го преодолее? Вариантът да си вземем куче не стои на дневен ред. Имаме съседка с малко кученце. Дали да не я помоля да излезем с тях на разходка? Не държа детето да гали всяко срещнато куче, даже се рдвам, че вече не го прави, но не искам и да се бои от тях, а в момента нещата вървят натам. Знам какъв ужас изпитвах аз от кучета на нейната възраст и продължи повече от 10 г. Не искам и тя да го преживее. Всички животни са прекрасни и за мен е важно тя да оценява това, да ги уважава, да умее да се държи правилно с тях и да не се бои.

# 487
  • София
Зависи какво е малкото куче. Ако е шумно и истерично, по-добре не.
Ако имате познат с едро куче е по-добре. Те са по-търпеливи и добри с децата.
Но и твоя вариант е опция.

# 488
  • España
Добър вариант е да попиташ съседката, само кучето да не от дребните, вечно лаещи породи, както казва и possed.
Моята дъщеря разхожда немската овчарка и ротвалейра на приятелки, но от мини пинчера на наши роднини се страхува- не спира да лае, да ръмжи и да се зъби без да си му направил нищо.

# 489
Таня67,аз питах за храната за кастрирани.

Искам да попитам още нещо - мога ли да продължа да си й давам витаминната паста ?
И тези успокояващи капки как действат точно ,да не я успиват ?

# 490
Как спиш, знаейки, че е понеделник ама само простосмъртните са на работа:
Скрит текст:
В този ред на мисли исках да ви попитам:
Решила съм да купя на моя пухчо играчки и разни други принадлежности като драскалка и легло. Знам, че е до характер на котето, но не знам към какво легло точно да се насоча. Някакви съвети? Искаше ми се да е като къщичка, май пещера му се казваше, за да си има негово си място и да знае, че влезе ли там никой няма да го безпокои. От друга страна обаче изобщо не знам дали ще го ползва това легло да стои и спи вътре, защото както е видно и от снимката той обича да си ляга при нас и да се изпъва. Та не знам...
А драскалката пък каква да е изобщо идея нямам. Дали да е по-малка, дали да е с повече неща по нея. И с нея не знам колко ще се занимава.

# 491
  • София
Имаме две пещери, никой не спи в тях.
И легла имаме, ползват се наред с разни други подходящи според тях неща
Драскалките ползваме. По-удобни са им по-големите.
Играят си с топчета, но още повече с найлончета.

# 492
  • София
Благодаря за съветите за кучето! Ще питам съседката. Дребна порода е, лае, но се радва на деца. Щерката веднъж си игра с него и не се уплаши, но тогава все още страхът й не беше тлкова мащабен като сега. Ще видя как ще реагира.

Относно леглото/пещерата за котки. Ние изрязахме дупка в един кашон и сложихме вътре в него плюшено одеалце. Обаче не го отразява. Понякога чучва отгоре, но не и вътре. Им катерушка с възможност за спане, но и тя така си стои. Иначе като си хареса някое местенце за сън постилам одеало или чаршаф, за да събира космите.

Драскалките също ги подминава с пренебрежение. Има само една, на която обръща внимание, но то е, за да я събори, не и да се чеше. Въпросната драскалка я купихме, защото е плоска и може да я сложим изправена до дивана - точно там където си чеше ноктите върху него. Е, не започна да си ги чеше върху драскалката, но вече не ги чеше и върху дивана. Обаче задължително минавайки от там събаря драскалката, за да й покаже все пак кой командва, че то това трябва да е ясно.

# 493
  • София
Та като стана дума за пазаруване за котковците... По Коледа купих за Блекс чанта (с цип отгоре, закачалка за каишка и отвор за главата- да я нося на рамо и той да си гледка).
Правих десетки опити да го напъхан вътре- все безуспешни Joy
Снощи сам влезе в нея- явно така ще я използва...

# 494
  • Шумен
Докато не купиш пещера или легълце, няма как да разбереш. За драскалката - много е важно колко ти  едра и тежка котката. Ако е по - едро животно, ти трябва драскалка около 70 см. минимум, здрав стълб и тежка основа. В противен случай ще ти я обръща. Дали ще я ползва пак не се знае, но си струва да се опита  и да се приучи там да драска основно. Има и едни картонени, които са най-често за под и много си ги харесват, но се разсипват сравнително бързо и правят боклучета, естествено.

Общи условия

Активация на акаунт