Любители на Котки - Тема 127

• 48 527
  • 759
  •   1
Отговори
# 450
Не знам дали сте коментирали по-напред в темата документалния филм за котките в Истанбул - Кеди. Много прекрасен, топли душата, толкова човечно отношение имат към бездомните! Ако имате време тук е качен в две части:

https://www.dailymotion.com/video/x5y51di
https://www.dailymotion.com/video/x6to8qc
Чудесно! От кога го търся този филм! Гледах го по време на един презокеански полет

# 451
  • София
Не пуска нокти и не пипа цветята. Засега поне😊
Но като ни няма прибирам цветето на недостъпно място.

Lucky Plam, сигурна съм, че правиш най-доброто според теб за котето, и че смяташ, че можеш да го предпазиш от растението. Само че, действието на това растение е, когато се отчупи лист, и потече бял сок, ако той попадне в устата или хранопровода, прави ужасни и много болезнени язви и котето престава да се храни. Котка след два дни гладуване получава необратими изменения в организма и умира. Затова, с най-добри чувства ти препоръчвам да махнеш растението, в името на здравето на котето си. Знам, че мислиш, че можеш да го спреш да нападне растението. Обаче, за да стане белята, са нужни една или две секунди. Колкото да удари една лапа на някой лист, да си нацапа лапата със сок и да почне да я облизва. Абсолютно уверена съм, че не прекарваш 100 % от времето си в къщи, наблюдавайки котето да не отиде при растението. А, обикновено, когато има възможност нещо да се обърка, то СЕ обърква. Та, затова, най-добре махни растението. Това важи за всички растения, които пускат бял сок - фикуси, дифенбахия, коледни звезди, филодендрони и т.н. Има и други отровни растения за котките, на първа страница има инфо за повечето от тях.

# 452

Добро утро Hug Heart Eyes Heart

# 453
  • София
Добро.

Ама много кротко момиче. Моите така да ги премениш. И несъборена чаша отпред....

# 454
  • В един копнеж!
Дали има някакъв проблем, ако котката ми от време на време  къса със зъби едно кашонче. Влиза вътре в кашонето и започва да къса на малки парченца. Плюе ги. И толкоз. Нещо зъби, венци? Липса на нещо? Давам и витамини, от тези- 10 последователни дни, през два месеца.  

# 455
Котките умират за кашончета Simple Smile
На една от нашите й казвахме котка-кашонерка по едно време. Снимката е от нета, но показателна:)
 Simple Smile

# 456
  • София
За много години, дами! Бъдете здрави, щастливи, обичани и обичащи! А, малките ни котешки дечица да са много здрави, обичани и глезени!:heartbeat:HeartbeatHeartbeat

# 457
# 458
  • В един копнеж!
Котките умират за кашончета Simple Smile
На една от нашите й казвахме котка-кашонерка по едно време. Снимката е от нета, но показателна:)
 Simple Smile
Погледнете...

# 459
  • Страната на чудесата
Благодаря, махнах коледната звезда, няма други растения у дома.
Демон пшбърква йорката у дома, дебне я и и се мята на гърба, напада на игра и съска😆
Има мир само като е така😉

# 460
Завиждам на хората, чиито котки си играят с кашони ... Нашите хич не се вълнуват от тях Confused

# 461
Нашата обожава кашони, кутии и всякакви хартиени изделия Grinning Проблемът е, че и тя по същия начин ги накъсва и ние имаме съмнения, че се опитва и да ги похапне, така че не й даваме много-много да играе с кашони Grinning

# 462
Нашият пухчо вчера пропътува близо 600 км с нас. Направо ме изненада колко леко пътува. Бяхме му подготвили всичко - храна, вода, тоалетна, но имайки предвид досега как е пътувал очаквахме да се стресира много и да спираме за почивки често. Нищо подобно. Беше неспокоен първите 30-40 минути, но после дойде, гушна се в мен и откърти и така почти до края. Последните 60 км се събуди и започна да ни обикаля всички, да сяда в нас и да мърка. Много се притесних, че ни отказа през целия път да яде, да ходи до тоалетна, само вода пи, но като се прибрахме веднага си навакса - сложихме му неговите купички, тоалетна - веднага отиде, използва ги и после започна да обикаля и да разузнава. В един момент му омръзна обаче явно и просто дойде да си легне до нас докато гледахме телевизия.
Скрит текст:
Много се притесних за цветята, които гледаме и сега ще се върна на първа страница да прочета за тях. Само лалета и нарциси са, но все пак ще проверя, не бях се замисляла за това. Confused

# 463
За пролетните цветя мисля, че имаше нещо за луковиците, така че провери задължително за лалетата и нарцисите Simple Smile
Ние имахме една страхотна драцена, но като взехме котчето видяхме, че е отровна и я качихме нависоко да не я стига - от цялата работа като не ни е пред очите, забравяхме да я поливаме и си умря, ама... Предпочитаме къща с котка, пред къща с цветя Grinning
За пътуванията и нашата е стресната обикновено първите минути, докато разбере какво става, после обикновено ляга и спи. Най-дълго сме пътували от Варна до Боровец с нея, по някое време ѝ омръзва, събужда се, ближе се, ближе си играчките в клетката Grinning Няма какво да те притеснява, че не е хапвал или не е ходил до тоалетна, все пак е някаква промяна в обстановката и стрес, надали точно по време на пътуване му е до хапване Grinning

# 464
  • София
Благодаря, махнах коледната звезда, няма други растения у дома.
Демон побърква йорката у дома, дебне я и и се мята на гърба, напада на игра и съска😆
Има мир само като е така😉

Демон е уникален сладкиш! Мога само да си представям, какво удоволствие е да гушнеш плюшеното му телце! Когато лятото подстригвам моята Лолита, тя добива подобно плюшено кожухче. Но не вярвам дори да се доближава до това на красавеца Демон! Пожелавам ви безконечни взаимни радости и забава!

Много се притесних за цветята, които гледаме и сега ще се върна на първа страница да прочета за тях. Само лалета и нарциси са, но все пак ще проверя, не бях се замисляла за това. Confused

С., на двора ли са цветята? Ако да, и котето има достъп до него, не се притеснявай. Само котки, които живеят само вътре, проявяват нездраво любопитство към домашните растения, може би, понеже са първично свързани с природата, и подсъзнателно търсят контакт. Котките, които излизат навън, нямат проблеми с каквито и да било цветя и растения. Моите две си излизат в двора, а там има посадени и кокичета, и лалета, и нарциси, както и бял крем, който е много смъртоносен за тях, но досега, осем години, не са имали проблеми с непозволени контакти. Когато бяха малки, и си въобразявах, че ще могат да си стоят само вътре, имах растения, които от зор окачих на корниза на пердетата, за да ги опазя от моите малки и пращящи от енергия хуни. Какви овчарски подскоци имаше, за да ги докопат! От момента, в който излязоха на двора, изгубиха интерес. Свалих саксиите на цветарника, но те изобщо не ги отразиха повече.

Последна редакция: нд, 06 яну 2019, 14:20 от detelistna.4etirilinka

Общи условия

Активация на акаунт