Любители на Котки - Тема 127

• 48 474
  • 759
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Мнгого се забавлявам и ми е приятно да чета битовите ни лудости с котаците.
Късметка винаги идва когато звънне телефон, ако пък си на дивана директно налазва и слуша.
Разпознава и харесва високире тонове на цигулка. Цигулари са и двамата синове на мм и като засвири големия наща иде да слуша.
От малкия се крие, той е далеч от таланта и упоритостта на батко си, но виждаме, че и котката улавя таз работа Joy

# 511
В събота вечерта правя нещо в кухнята и по едно време чувам, че лаптопът в хола се включва  Shocked. Много се зачудих, защото в къщи няма никого, освен мен и котката. Отивам да видя какво става и заварвам Ая настанета върху него и явно го е включила без да иска (капакът му беше отворен). Случвало ми се е и да ми го изключи докато аз правя нещо на него, а тя реши да се разходи по него точно в този момент. Трябва да я науча и да работи с него и всичко ще е ок  Joy

# 512
  • София
Да е здрава и щастлива Кари! Heart
Нашият пух изпитва особена любов към кабелите, та мисля в тази насока играчки, които биха му допаднали. Играеше си и с едни коледни украси - човечета.
Виждам го, че си точи ноктите в хоризонтално поставени неща. Изпъва се и започва да драска по килимчето или леглото. Така че ще видя какво предложения подобни има.

С., разтвори лимонена киселина във вода, гъсто, и намажи кабелите, атакувани от опашатата ''напаст''. На котето тя няма да навреди, но ще го откаже да гризе кабели.

# 513
Оо, жесток съвет, ще го използвам ако се наложи, благодаря! Heart
Засега косматата “напаст” не ги гризе, само си играе с тях и си ги събира на едно “тайно” според него място. Joy Поне зарядните и слушалките ни са прибрани да едно място и знаем къде да си ги търсим. Joy

# 514
  • София
Кабелите са ми голям страх. Предишния ни кот много ги гризкаше и все го дебнех, за да не го хване ток.
Елза не проявява афинитет към кбели за моя радост. Но прословутият плюшен снежен човек под елхата , за който вече ви разказвах все още й е голяма "любов". Тези дни ще махам украсата, че да види малко спокойствие Снежко.
Сутринта Елза ми се ядоса и направи типичната сърдита гърбица, започна да тича бясно из апартамента, да ме гледа лошо и да издава онзи полуръмжащ звук, който ме карада се превивам от смях. Смехът ми още повече я ядоса и реши да ме предизвиква. Спря се под елхата, лапичката й застана в позиция "пердах по Снежко" и Елза ме погледна как ще реагирам. За нейна изненада не реагирах никак и май с бездействието си за пореден път я вбесих. Такава лапа му заби, че снежния човек се озова в срещуположния край на хола, а Елза продължи с бясната си обиколка на апартамента. Laughing

# 515
  • Стара Загора
Чумичка се е научила да си отваря врати. Много е горда от себе си и винаги влиза победоносно в стаята след успеха си. Както съм казвала не спи при нас защото не ни оставя на мира и сега се налага да залостваме вратата със стол. Подозирам обаче че като и надебелее още малко д-то столът няма да е проблем за нея. Ще се опитам да я снимам тези дни с какви нинджа движения отваря.

# 516
  • София
И да ви похваля нашата "рожденичка" - днес стават 2 години, откакто Кари се присъедини към семейството ни Simple Smile
По едно и също време им се е усмихнало щастието с моите. Simple Smile И ти ли я прибра от улицата или я взе от човек? Голям студ беше преди 2 години. При нас държа -15 - -20 в продължение на седмица. А глупавият Киро, вместо да се гушне в нас като сестра си още на 6 януари (сега щеше да е Йордан, а не Киро  Laughing), цяла седмица ни бягаше. Всеки ден се опитвахме да го хванем и накрая с капан го уловихме. Но беше стоял дълго на тези температури, криейки се в дупка в снега и му остана нещо като синузит и едната дупка на нослето все е запушена.  Sad

Една от най-успешните "играчки" у нас е връзка за обувки. Няма такава игра! Става и за съвместно забавление тип "въдица", но главно се разнася. Редовно я намирам напъхана под завивките ми.  Laughing Иначе докато един я дърпа, другите се опитват я да ловят.  Laughing Но и когато Наско все още беше сам, си играеше много хубаво с нея.  Laughing

Досега никой от нашите не е отразил специално легло. Имахме едно, което го прибрах, за да не събира прах. Обичат да се ширят по човешки легла и дивани. Хралупата на катерушката служи не за спане, а за скривалище, от което да се натупа някой от катерещите се.  hahaha

Като проба дали някой ще спи в къщичка или хралупа, може да се използва котешката клетка. Маха се вратичката и се постила нещо меко. Хем се използва пълноценно, а не само за пренасяне, хем клетката става нещо познато и не чак толкова страшно, когато се наложи да се ползва по предназначение.

Винаги съм мислила, че Ая е двуцветна, а се оказа, че си има трети цвят на гръбчето!  Heart Eyes

# 517
  • София
Рапунцел, честит "рожден" ден на Кери! Пожелавам ви дълго и прекрасно съжителство Simple Smile

Лисичка, добре ще е Изи. Пиши после как си я заварила.

За кабелите - може да намажете с масло от чаено дърво. Мирише много и котаците бягат. Две капки ми решиха проблема с дрането по облегалката на дивана.

С., нашето дреби си има такава катерушка. Спи най-горе в леглото през деня, а понякога и вечер. Сам си се качва, като се е наял и налудял. В къщата се крие, а в хамачето играе. Точи нокти по стълбчетата, както и по местата за сядане на кухненския ъгъл. Става за големи котки също. Има една вертикална драскалка, забита отстрани на библиотеката и една вертикална, закачена на дръжката на един шкаф. Последната ползва, за да се добере до по-горните рафтове.
Има няколко любими играчки, които мъкне в уста като улов из целия апартамент. Обожавам, като вляза в банята, да намеря топче, плюшка и панделка в средата на банята Simple Smile

Мисля и такава хралупа да направим.

# 518
И да ви похваля нашата "рожденичка" - днес стават 2 години, откакто Кари се присъедини към семейството ни Simple Smile
По едно и също време им се е усмихнало щастието с моите. Simple Smile И ти ли я прибра от улицата или я взе от човек? Голям студ беше преди 2 години. При нас държа -15 - -20 в продължение на седмица. А глупавият Киро, вместо да се гушне в нас като сестра си още на 6 януари (сега щеше да е Йордан, а не Киро  Laughing), цяла седмица ни бягаше. Всеки ден се опитвахме да го хванем и накрая с капан го уловихме. Но беше стоял дълго на тези температури, криейки се в дупка в снега и му остана нещо като синузит и едната дупка на нослето все е запушена.  Sad

На Нова година са я намерили от една от организациите и беше в приемен дом. На 5ти видяхме снимката ѝ и след половин ден мислене "ама готови ли сме, искаме ли я, ама много е сладка, трябва да я вземем" им писахме вечерта и попълвахме анкетник. На 6ти ни казаха, че са ни одобрили и ще ни я дадат, но времето беше ужасно, във Варна пада сняг веднъж в годината обикновено, но стабилно. На 6ти вечерта пазарувахме вещи и храна за нея в една виелица, едва се прибрахме, таксито на 2 пъти за малко да закъса Grinning На 7ми сутринта си я взехме и я прибрахме, ветеринарката като я видя каква е малка и като ни видя с каква обич я гледаме, докато тя ни съска, ѝ каза "Абе ти голям късмет си изкарала май" Grinning Много беше смешна, като малка беше много пухкава и беше малко като мърлява топка косми с един кърлеж на слепоочието, обаче ни съскаше от момента, в който я сложихме в клетката.
Като я прибрахме се кри цял ден, бяхме ѝ сложили тоалетна, храна и вода наблизо и вечерта мъжът ми се събудил от ровене в тоалетната и понеже е нов звук, изплашил се, излязъл да види какво става и я заварил как си заравя съкровищата. Тя като го видяла побягнала към скривалището, като на 3 пъти спирала по пътя да се обърне и да му съсне Grinning
Ех колко изписах, но много се умилих Grinning

# 519
Таня, отначало като я взехме и като дойдеше някой в къщи първото нещо след като я видеше беше: "Я котката се е изцапала. Не си ли видяла?" Сега вече всички знаят, че не е изцапано  Laughing  А тя си има малко черничко и на дясното уше и на дясната бузка  Heart Eyes

# 520
  • от Луната
Легло с дъщерята сами му ушихме от стара блуза и вата и си го ползва, че старото купено му омаля и все беше на топка свит.
В началото си точеше ноктите, на дивана, но му купихме драскалки и вече само тях си ползва. Едната е от Лидъл, но му е малка вече, а другата е вертикална като дъска и е монтирана на стената. Вече я е разпарчетосал и купих въже и му направих нова, но още чакаме на ММ да му дойде музата за монтаж и за сега си я ползва легнала на пода, но е голяма и не му бяга. Има и картонена кръгла, но нея основно за полягване през деня я ползва, когато има слънце, че е сложена до балконската врата. Още не я е унищожил Wink

# 521
  • София
Благодаря за клипчето с хралупката. Уикенда ще направим и ние на Хари и Кери. Да видим дали ще я одобрят 😊

# 522
  • София
И нашата хралупа е подобна, но не сме слагали тениска. Сега взех да премислям коя тениска да харесам за целта и да видим дали с тениска ще я уважи повече, че сега само събира прахоляка.Simple Smile

Рапунцел, още много да бъдете заедно в добро здраве и ведро настроение! Animal Cat

# 523
Ангелче "Точица" си търси постоянен дом. Изключително мило, любвеобилно, галещо се и мъркащо същество. В момента е при човек, който я гледа само за няколко дена, но няма възможност за повече.

# 524
  • Велико Търново
Таня, Рапунцел, да са здрави, игриви и пакостливи Богданка и Кари❤
Лисичке, как е моята любима 😊😊😊
С глас се смях на последните постове честно 🤣 Аз вкъщи наблюдавам от известно време как малките уискаси реагират на топката косми, която събирам докато си суша косата след къпане. Хем се шашкат от сешоара, хем топката им е страшно интересна. Оглеждат я, въртят се около нея, току я бутнат с лапичка, тя отскочи и те 🙄🙄🙄 Какво си ти🤣🤣  После обаче пак ходят да побутват, след известно чудене най- накрая решават, че не е опасно това нещо и тръгват да го отнасят да го крият 😏 Тогава вече се намесвам, че да не ги глътнат. Нашите не отразяват ТВ, може би защото и ние не гледаме почти. Мъро спи върху приемника и до там му е интересът. Напоследък обаче и Суси си е харесала това място и има борба😃
Снимам ги от време на време да ви ги покажа и ми пише, че файлът е повече от 5мб и не мога да го кача. Нз защо🙄 Телефонът ми е същият, всичко същото... Всички пухчета ( и Демон 😏🤗) са страхотни и много ме радват 😊😘

Общи условия

Активация на акаунт