Любители на Котки - Тема 127

• 48 461
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
Шарки,аз смятам да не минавам на такава храна за момента.
Яде си natural greatness wild instinct.

Как ги теглите ?

# 631
  • София
В купа на домакинския кантар.

# 632
  • София
аз не сменям храната, намалявам дажбата и то само ако са нашишкавяли.

# 633
  • Варна
Аз се тегля на домашния кантар - първо с нея, после без нея или обратното Mr. Green
И ние не сме давали храна за кастрирани. При нас от трите котки Кетя си остана дългокрака слабушка, другите две нашишкавяха. До животно си е явно.

# 634
  • София
И аз като Месечинката процедирах с меренето на предишния кот. Но той позволяваше да го вдигаме на ръце. Елза все още не позволява. Много се гушка в нас, но ако опитаме да я вдигнем, бяга подплашено. По тази причина не знам колко тежи.

# 635
Вече почти две години след кастрацията не сме сменили храната на такава за кастрирани, яде си нормално и не е напълняла, дори е по-скоро слабичка. Сега зимата ѝ се отвори повече апетит, но все пак се храни под дажба и гледаме да не я прехранваме Grinning Нашата повръща отвреме навреме, но основно от лакомия, като се налапа много набързо...котешка ѝ работа...Тревата ѝ беше по-интересна да я накъсва и да я плюе, отколкото да я хапва Grinning

# 636
  • София
Храната за кастрирани котки е с по-малко калории доколкото ми е известно, а храната за малчугани има повече вещества, които са необходими за растежа на котето. Храните, които са най-висок клас обикновено нямат вариант за малчугани и за кастрирани, защото са си месце чисто в супа или в желе.

Аз лично когато кастрирахме Ангелина давах и двата вида. В един момент спрях да давам храната за малки котенца. Сега давам смесено. Част от храната е за кастрирани котета. Обаче пък Ангелина така и не успя да напълнее. През декември беше 3,300. А през лятото става кожа и кости почти. Много се движи и в най-големите жеги почти не яде. котешка работа...

# 637
  • София
Мерси, значи засега ще му давам от бебешката храна, а ако забележа ошишкване, ще минем на специалната за кастрирани. Барни расте шеметно бързо, но само на дължина.

# 638
Много сладко това за ъпгрейднатия Барни и Куче порода Котка.
Шуши също повръща от лакомия. Намалих храненето, вече давам само по порция, а не постоянно да има в купичката.
Трева за котки купих, но не съм засаждала - налита на цветята, едва я отучих криво ляво. Да не реши с котешкия си акъл, че пак може да ги яде. Май няма да може да направи разлика това - да, това - не.
Веднъж и дадох парченце печена тиква, изяде я. Майка и ядяла банани и царевица. Банан не хареса, все се каня да я пробвам с царевица.

Последна редакция: пт, 11 яну 2019, 12:57 от Sweta

# 639
Моята вечер ми прави инжекции  с ноктенцата под завивката и шат-пат имам по някоя дупка. Joy
Не знам как да я отуча, а си ползва драскалката.

Ване,взе ли чиши за изследването ?

# 640
  • Варна
Май няма да може да направи разлика това - да, това - не.
Правят, правят. Хич не са глупави котките.

# 641
До коте е. Предишната ми котка, за която разказах би направила, ама това май не. Засега и отстъпва по ум и поведение. Сърдита съм и в момента Simple Smile.

# 642
  • София
Ние имаме трева на двора, има ли смисъл да купувам и специална котешка? Досега не ми е повръщал косми (линее по малко, имаме отскоро специална ръкавица: https://www.walmart.com/ip/Mr-Peanut-s-Han-D-Glove-Pet-Grooming- … ng-Tool/281868468, на нея остават по няколко бели косъма.

# 643
  • София
повечето храни за кастрирани котки не са много добри като състав, аз затова ги избягвам.

# 644
  • София
Моята вечер ми прави инжекции  с ноктенцата под завивката и шат-пат имам по някоя дупка. Joy

Че то има ли по-интересно от това, да ловиш незнайни неща под завивка?
Много ме изкефи сивото дупе с тлъстата опашля, душа давам да ги понамачкам!

Добре дошли на всички нови попълнения във форума. Допринасяте за богатството от прекрасности, които да ни радват душите! Нека са ни живички и здравички всичките сладкишени любимчета, а и всички ние покрай тях!

Общи условия

Активация на акаунт