Говорим си за "Свръхестественото", "боговете" и Човека #3

• 30 962
  • 807
  •   1
Отговори
# 270
Вярваш или не..Не съм чела кабала,не и както следва..Simple SmileСкучна ми е ,понеже нещата ги знам..как да кажа..изотвътре..Скролвала съм отделни неща,за да си обясня някои си мои виждания и толкоз..
Това не значи,че нямам идея за нещата и разбиране по темата.

Бих ти препоръчала това
"Кабала- наука за Бога, Вселената и Човека"

Имаш основата,не си лаик,понеже имаш най-важното - опита от личните си преживявания.Мисля,че лесно ще схванеш:)

# 271
  • Чужбина

Относно твоята метафора с балета - явно от твоя гледна точка това е класиката в жанра. Което пък от своя страна засилва моя интерес да отделя време и да се запозная с концепциите в кабала. Ако можеш да предоставиш линкове към читави източници - ще ти бъда благодарна.

И аз искам линкове. Досега съм чела само нещо на английски в мрежата, но това е било...да кажем...10 реда.

Ставаше въпрос за т.нар. люспи при създаването на човека от ей тоя сайт накрая:

https://www.hebrew4christians.com/Articles/kabbalah/Creation/creation.html

Но сега гледам, че рисунките в Кабала абсолютно съвпадат с онова, което Свердлов рисуваше. Бях го постнала някъде в предишните коментари - йерархията Бог, Ангели, Демони (за Свердлов това бяха ЕТ), човек, животни, растения, минерали.

На мене ми е най-интересно това, че евреите казват, че с изговаряне на думи се създават разни неща. Бях гледала едни клипчета, в които евреика обясняваше това на неевреи. Много ми стана интересно това, защото в Библията ги пише същите работи. Бог каза...и в Началото беше Словото / Логосът.

Това за словото и логосът е еврейско. Бог каза е от Еврейската Библия, естествено.

# 272
Цитат
Но сега гледам, че рисунките в Кабала абсолютно съвпадат с онова, което Свердлов рисуваше. Бях го постнала някъде в предишните коментари - йерархията Бог, Ангели, Демони (за Свердлов това бяха ЕТ), човек, животни, растения, минерали.

Ели,да бе..Това са си хуманоидни форми на живот,които са еволюирали и могат да променят плътността на атомите си до 5ти порядък.По-нагоре вече е нужна не психична,а духовна енергия(те имат "проблем" с нея) и си кютат до 5тия етаж и владеят всичко от 5 надолу.За това и източват енергията на другите същества,щото не може до безкрай и в 5 да стоиш.Или се разпадаш или отиваш нагоре към 6.Те се разпадат.За това им е нужна енергия с която да поддържт формата си(живота ),шубе ги е да умрат:)  

П.п.Но да не се бъркат със истинските ангели и демони.Това са Еоните от ниво 6.Нали не мислите,че ниво 6 е само + енергия?Тъкмо там са истинските Богове или Еони,които се явяват първите емнанации на Христа-чадото Божие:)
Те са условно казано и "добри" и "лоши" и в ниво 6 все още съществуват контрастите,но вече без антагонизма,а като взаимно поддържащи се елементи на една обща системи

Последна редакция: ср, 09 яну 2019, 12:18 от Какво?

# 273
  • Чужбина
Петя, виж, като имаш време, дали ти харесва, как вграждам разни откъси от Westworld в темата за Библейските Истории на Питърсън в АА.

Като излезе 3-ти сезон, може да се спретне едно още едно ревю на сериала като репрезентация на Библейските Истории...защото той май си е точно това...в една гениална форма.

# 274
Ще я прочета цялата, тези дни съм малко заета и не съм сигурна кога ще се освободя. Готвя се за нещо като тест...
За съжаление трети сезон ще е чак догодина...

# 275
Момент, някой да ми разясни каква е разликата между:
- астрал, където 'пътувало' 'разширеното съзнание' (това мисля съответства на 'квантова холограма' при Мичел) И
- информационно поле (което някои наричат акашеви записи).

Това ми е въпрос с разширена трудност. Квантовата холограма всъщност е информационно поле, т.е. акаша.

Днес Какво? и аз поспорихме в една тема в АА за душата. Знам, че никой не е съгласен с онова, което съм написала, но ми хареса, че се получи някакъв сорт дискусия по темата.

Пускам линк:

http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=432.0

Grinning

Hug за Какво?. Не успях да я убедя, че душата й е безсмъртна и нематериална, но я обичам.

Все ви оставям да ви чета като имам повече време и все няма "повече време". Ясно е, че ви чета на части. Grinning
Изчетох спора (така да се каже) за душата и единственото от което ме хваща страх е (не ми харесва и като се замисля защо: ами защото ме е страх): Истинската смърт, която е сливане с Абсолюта; тя е край. Какво ще рече това? Изпитвам панически ужас от нищо правенето, а това ми звучи точно така. Сигурно ви се вижда много тъпо. Grinning
Квантовата холограма пак я чета, ама пак на части.

# 276
  • Чужбина
Момент, някой да ми разясни каква е разликата между:
- астрал, където 'пътувало' 'разширеното съзнание' (това мисля съответства на 'квантова холограма' при Мичел) И
- информационно поле (което някои наричат акашеви записи).

Това ми е въпрос с разширена трудност. Квантовата холограма всъщност е информационно поле, т.е. акаша.

Днес Какво? и аз поспорихме в една тема в АА за душата. Знам, че никой не е съгласен с онова, което съм написала, но ми хареса, че се получи някакъв сорт дискусия по темата.

Пускам линк:

http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=432.0

Grinning

Hug за Какво?. Не успях да я убедя, че душата й е безсмъртна и нематериална, но я обичам.

Все ви оставям да ви чета като имам повече време и все няма "повече време". Ясно е, че ви чета на части. Grinning
Изчетох спора (така да се каже) за душата и единственото от което ме хваща страх е (не ми харесва и като се замисля защо: ами защото ме е страх): Истинската смърт, която е сливане с Абсолюта; тя е край. Какво ще рече това? Изпитвам панически ужас от нищо правенето, а това ми звучи точно така. Сигурно ви се вижда много тъпо. Grinning
Квантовата холограма пак я чета, ама пак на части.

Това е само спор ... и, естествено, спекулации, защото никой от нас не знае, а само предполага някакви неща. Но сливането с Абсолюта би трябвало да е истинска смърт, защото ти като Аз преставаш да съществуваш, а се вливаш в едно по-голямо нещо.

Но ние изобщо не знаем, дали изобщо има такова сливане с Абсолюта. Лично аз, не знам.

Чети ей това:

http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=435.0

По-интересно е и лесно се чете.

# 277
Точно бях помислила, че има нова тема.

Какво мислите за този коментар (по повод програма на Стойчо Керин за паранормани събития, конспиративни теории и пр.):

"Всеки има право да вярва във всичко. Драмата идва, когато от ефир на обществена телевизия започнат да се разпространяват "конспиративни теории". Защото хората ги припознават като "официална позиция". И това им дава тежест. А от тук следва:

1. Хората свикват, че има тайни общества, които ръководят Земята и човечеството. И решават, че няма смисъл да се гласува. Защото от гласуването нищо не зависи. Нали тайните хора управляват така или иначе. Така пада нивото на осъзната демокрация на хората.

2. Хората свикват, че знанието се крие. И е почти недостижимо. Защото има глобална конспирация срещу разпространяване на знанието. И спират да полагат усилия и да учат. Защо да учат, като така или иначе тайните общества крият знанието. Така пада нивото на интелигентност на хората.

3. Хората свикват, че тайни структури управляват. И спират да искат да участват в управлението. Така оставят властта в ръцете на малцина.

4. Хората се научават, че няма шанс да прокопсат, освен да станат член на тайно общество. Така спират да полагат усилия. И само се стремят да станат член на нещо.

5. Хората се научават, че някой друг взима решенията вместо тях. И спират да мислят. Защо да се хабят да мислят, като няма смисъл.

6. Хората свикват, че друг носи отговорност за света. И се отказват от отговорността на собствените си решения. Спират да поемат отговорност.

7. Хората свикват, че някой друг може да ги оправи. И започват инстинктивно да избират политици, които им обещават лесни решения.

8. Хората свикват, че има лесни решения. И се отказват да приемат, че светът е сложен и шарен. Търсят само лесните решения - да избием циганите, да построим стена, да изгоним бежанците и т.н.

9. Хората свикват, че науката е нещо елементарно. Само защото са прочели два блога. И спират да се развиват.

10. Хората спират да се развиват и не разбират защо тъпите учени и доктори си губят времето по 10 и повече години да учат. Може и с два блога да минат. Рушат се авторитети.

11. Учените се изнервят от реакцията на хората. Все пак са си дали 10 г, от живота да се научат. А хора с прочетени два блога им държат сметка и им дават акъл какво трябва да се прави. И истинските учени и доктори бягат.

12. Хората се плашат от теории на конспирацията и започват да се отказват от съвременна медицина. Връщат се болести, които трябваше да са изкоренени.

13. Хората започват да вярват в теориите на конспирациите, и някои политици се възползват от това. Започват кампании, като тази срещу Конвенцията против домашното насилие. И карат хората да вярват в несъществуващи думи като джендър.

14. Вместо да се говори за тревожните нива на домашно насилие, хората се плашат от измислени конспиративни теории. И даже не разбират, че вярата им в подобни теории ги прави поддатливи на внушения.

Да, вярата в конспиративни теории на практика води до увеличаване на насилието. Защото хората спират да вярват на правилата. Приемат ги за заговор."

(Любомир Аламанов)

# 278
  • Чужбина
Иза, звучи убедително, нооооо няма кьораво доказателство, че хората така реагират. Точно обратното е, според мен.

Едно време нали уж педофилията в Католическата Църква беше конспиративна теория. Какво стана накрая? Хората чуха, че се обсъжда това нещо и взеха нещата в свои ръце, и започнаха да се оплакват, да подават жалби, да сигнализират. Един куп свещеници в САЩ "опатиха" от тая конспирация.

Нали уж заместването на населението в Европа беше конспирация? Е да, ама виж, че хората се двигнаха и негодуват ефективно. Не е като да си седят у дома пред телевизорите и да си казват "ми ние нищо не можем да направим", защото извънземните управляват света.

Знаеш ли, че deep state също е конспиративна теория? Deep state обаче съществува и алтернативната преса яко се рови в тия неща. А се рови и намира, след като започнаха да запушват устите на тоя и оня. Т.е. явно говоренето за тия неща е опасно за определени кръгове от хора. А след като е опасна за тях, значи може да има някакви последствия, които не са добри за тях.

Иначе, аз съм на мнение, че много от конспиративните теории са преувеличени. Всичко лошо на тая планета е от хора. Повечето хора на планетата са добри хора, но има някакъв процент лоши хора, които изпъкват и създават впечетлението, че хората за зли. Не е така. Хората принципно са добри, но има и едни, дето си мислят, че са много хитри и могат да ползват другите, щото "очевидно са тъпи".

Тук визирам рептилоиди някакви и подобни теории, че някой друг ни управлява.

Ама тоя е споменал и Конвенцията .......... уау! И тя конспиративна теория. Дали я е чел, се чудя!

На мене ми е интересно друго. Този господин какво иска да направим с конспиративните теории? Да ги забраним ли? Да забраним това предаване?

Това не е ли ограничаване на свободата на словото?

И това аз го казвам, при положение, че вярвам на много малко от нещата в конспиративната сфера.

Последна редакция: чт, 17 яну 2019, 20:18 от Eleonora_27

# 279
Ели, може ли да те питам нещо на лични съобщения - няма общо с темата тук, а с твоята сфера и професия - общи въпроси са.

# 280
  • Чужбина
Ели, може ли да те питам нещо на лични съобщения - няма общо с темата тук, а с твоята сфера и професия - общи въпроси са.

Естествено!

# 281
Много благодаря!

# 282
Аз все още чета за моя изпит и не мога да участвам активно в дискусията. Конспиративните теории могат да бъдат и налудничави, и съвсем смислени. Никога не се знае кое ще се окаже истина - по света стават всякакви невероятни неща.

# 283
  • Чужбина
Защо има конспиративни теории?

Ми защото хората не могат да си обяснят толкова много неща. А и науката не им го обяснява. И политиците не им го обясняват.

Ако някой излезе и обясни нещата, хората няма да си измислят всякакви обяснения за съществуването, света и живота.

# 284
Да. Гледате ли Проект Синя книга? Малко по-документално сериалче, отколкото очаквах, но може би следват стриктно източниците, които са разсекретени.
Сериалът показва нагледно как властите умишлено фабрикуват доказателства, за да заблудят общественото мнение.

Общи условия

Активация на акаунт