Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кралски работи и клюки-август 2020

 • 61 428
 • 1 285
 •   1
Отговори
 • Някъде там
 • Мнения: 7 533
          БЛИЗНАЦИТЕ В КРАЛСКИТЕ СЕМЕЙСТВА                                

В кралските семейства са се раждали близнаци, още преди новата ера. Да се запознаем накратко с тях.

Александър Хелиос (нар. 40 г. пр.н.е.) и Клеопатра Селен II (40 г. пр.н.е. – 6 г. пр.н.е.)
Скрит текст:
Баща Марк Антоний, майка Клеопатра Филопатор . Птоломеева династия.
Александър получава титлата "Цар на царете" от родителите си.Те го правят владетел на Армения, Медия и Партия.
Когато Октавиян завладява Египет,той пощадява Александър,но го отвежда в Рим. По нататък съдбата му е неизвестна.
Клеопатра Селен е единствената дъщеря в семейството.Отведена е заедно с братята си в Рим. Тя се омъжва за Юба втори и става кралица на Мауретания.Има голямо влияние върху съпруга си и взетите от него решения.По време на тяхното управление,страната става много богата.

 
Рамон Беренгуер II (1053 / 54–1082) и Беренгуер Рамон II (1053 / 54–1097 / 99)
Скрит текст:
Баща Рамон Беренгуер I, граф на Барселона, майка Алмодис де Ла Марке.  
Рамон Беренгуер II е граф на Барселона от 1076 г. до смъртта си.като съуправител с брат си близнак, Беренгуер Рамон, през 1075 г. Близнаците не успяват да се споразумеят и разделят притежанията си между тях, против волята на покойния си баща. Рамон е убит в гората по време на лов през 1082 и се твърди, че това е дело на брат му,който става единствен владетел на Каталуния    
Ошин (10 януари 1283/9 януари 1284 - убит на 20 юли 1320) и Алинах от Армения (10 януари 1283/9 - януари 1284–28 август 1310)
Скрит текст:
Баща Лъв II, крал на Армения, майка кралица Керан . Хетумидската фамилия За двамата няма много информация освен че Ошин е имал три съпруги и е отровен от братовчед си, за да го наследи,но го наследява малолетния му син. Брат му Алинах е владетел на Лампрон и Тарс. Снимки не открих
 
Семпад (12 януари 1276/11 януари 1277 - 1310/1311) и Изабела от Армения (12 януари 1276/11 януари 1277 - убита май 1323)
Скрит текст:
Това са втората двойка близнаци в семейството на Лъв II и кралица Керан, които имат 16 деца. Семпад се съюзява с брат си Константин, за да завземат престола от брат си Хетум, но след кратко владение от братята Хетум си връща управлението, а братята му отиват в затвора.
Изабела която е омъжена за Амарлик и има 6 деца от него, е пленена, затворена и убита от Ошин от Корикос . Ошин, който действа като регент на Лъв IV от Армения , иска да намали броя на претендентите на трона на Киликийското кралство. Носят се слухове, че Ошин е отровиl Изабела, за да я отстрани от наследствената линия.
Джеймс II от Шотландия (1430–1460) и Александър Стюарт, херцог на Ротсей (1430–1430)
Скрит текст:
Баща Джеймс I, крал на Шотландия, майка Джоан Бофорт, династия Стюарт.
До първия си рожден ден неговият близнак и единствен брат Александър , който също беше по-големият близнак, умира, като по този начин Джеймс става единствен наследник и му получава званието херцог Ротсей . На 21 февруари 1437 г. Джеймс I е убит и шестгодишният Джеймс веднага го наследява.  
 Джеймс II    
Виктория (24 юни 1556 - август 1556) и Жана (умира като бебе)
 
Скрит текст:
Баща Хенри II от Франция, майка Катерина Медичи.Раждат се на 24 юни 1556 г. Въпреки че Жана умира в утробата, принцеса Виктория оцелява след раждането - само за да умре малко повече от месец по-късно.
Тъй като раждането им почти струвало живота на майката, лекарят на краля го посъветвал, че не трябва да има повече деца,следователно Хенри II спрял да посещава спалнята на съпругата си и прекарал цялото си време с дългогодишната си любовница Даян де Поатие
Принцеса Луиза Елизабет от Франция (1727–1759) и принцеса Анриет от Франция (1727–1752)
Скрит текст:
Баща Луи XV от Франция, майка кралица Мария Лещинска.
 Ан Анриет и по-голямата й сестра близначка принцеса Луиз Елисавета са родени в Версайския дворец на 14 август 1727 г. Докато раждането на близнаците се смята за политическо разочарование, тъй като Саличният закон ги дисквалифицирал като наследници на трона, баща им, е бил възхитен и коментирал, че след като говорели за него, че не може да бъде баща, сега той е бащата от две.
Принцеса Ан е била по красивата от двете и любимката на баща си.
 

Елизабет Лудовика от Бавария (13 ноември 1801 - 14 декември 1873) и принцеса Амалия Огюст от Бавария (13 ноември 1801 - 8 ноември 1877)
Скрит текст:
Баща Максимилиан I Йосиф от Бавария, майка Каролайн от Баден.    
  На 29 ноември 1823 г. Елизабет се омъжва за бъдещия крал Фридрих Уилям IV от Прусия. Ставайки кралица на Прусия през 1840 г., тя оказва влияние в пруската политика, където е била активна в запазването на близкото приятелство между Прусия и Австрийската империя . Амалия, става председател на Асоциацията на жените от Дрезден, организация, основана от нейната сестра, тогавашната кралица. По късно се омъжва за принц Йоан от Саксония и двамата управляват заедно Саксония.
 Елизабет и Амалия
Принцеса Софи от Бавария (27 януари 1805 - 28 май 1872) и принцеса Мария Анна от Бавария (27 януари 1805 - 13 септември 1877), по-малки сестри на Елизабет и Амалия
Скрит текст:
Софи е запомнена с  изключително неприятелските си отношения със съпругата на любимия си син Франц Йосиф, Сиси.  Мария  се омъжва на 24 април 1833 г. в Дрезден,  за Фредерик, престолонаследник на Саксония Софи Мария
Филип, от Хесен (1896–1980) и принц Волфганг от Хесен (1896–1989)

Скрит текст:
Баща принц Фредерик Чарлз от Хесен и на съпругата му принцеса Маргарет от Прусия.
 Те имат още една двойка близнаци. Това са Принц Кристоф Ернст Август Хесенски (1901–1943), близнак с брат си Ричард. Ричард , който умира в активна служба по време на Втората световна война , е съпруг на принцеса Софи от Гърция и Дания (сестра на принц Филип ).
 Филип (1896–1980) се оженил за принцеса Мафалда от Савой (1902–1944, Бухенвалд ), дъщеря на крал Виктор Емануил III италиански .
Волфганг Мориц (1896–1989), близнак с брат си Филип. Той се е оженил за принцеса Мари Александра от Баден.

Филип и МафалдаФредерик
Принц Димитрий от Югославия и принц Михаил от Югославия
Скрит текст:
Баща княз Александър от Югославия, майка принцеса Мария Пия от Савой
 Димитри основава бижутерската фирма, носеща неговото име, „Принц Димитри Къмпани“ и продължава да служи като неин президент и креативен директор. Михаил е брокер на недвижими имоти.
Принц Хайме, граф Барди и принцеса Маргарита от Бурбон-Парма (1972)
Скрит текст:
Баща Карлос Уго, херцог на Парма, майка принцеса Ирен от Холандия. След развода на родителите си Хайме изпълнява представителни задачи за херцогския дом на Бурбон-Парма. Той редовно присъства на кралски бракове, кръщелни церемонии и погребения. Маргарита има два брака и в момента живее в Амстердам  Заради кавгите между принцесата и холандското кралско семейство по време на аферата "Маргарита", тя не е добре дошла при брака на братовчед си Вилем-Александър, или на погребението на чичо си .Въпреки това, след развода и с Де Рой ван Зуйдевийн, отношенията с кралското семейство се подобряват отново.

 
Принц Жан и принцеса Маргарета от Люксембург (1957)
Скрит текст:
Баща Жан, велик херцог на Люксембург, майка Жозефин-Шарлът от Белгия.Принц Жан работи във водната индустрия. Принцеса Маргарета се омъжва на 20 март 1982 г. за принц Николай от Лихтенщайн. Занимава се с благотворителност
Шах Мохамед Реза Пахлави (1919–1980) и принцеса Ашраф Пахлави от Иран (1919–2016)
Скрит текст:
Династия Пахлави.Баща Реза Шах,
майка Тадж   При коронацията на баща му на 24 април 1926 г. Мохамед Реза е обявен за престолонаследник . Той описва баща си, като най лошия човек който познава,защото бащата е смятал, че ако показва любов това причинява хомосексуалност по-късно в живота и, за да гарантира, че любимият му син е хетеросексуален не е показвал никакви чувства към него. Смята се че Ашраф е „властта зад брат си“ и играе важна роля за преврата от 1953 г., довел до неговото възкачване на трона. Тя служи на брат си като съветник и е категоричен защитник на правата на жените. Тя е една от първите жени осмелили се да махнат кърпата.  
Принцеса Айша и принцеса Сара бинт Ал Файсал (1997–)
Скрит текст:
Принцеса Сара бинт Фейсал от Йордания (родена на 27 март 1997 г.) е дъщеря на принц Фейсал бин Хюсеин и принцеса Алия и племенница на йорданския крал Абдула II . Тя е по-малката сестра на принцеса Айя и принц Омар , а също така е и близначката на принцеса Айша . В момента принцеса Сара и принцеса Айша посещават бакалавърска школа в Аман .


Принц Винсент и принцеса Жозефина от Дания (2011.)
Скрит текст:
Баща Фредерик Датски, майка Мари Датска   Винсент е четвърти по ред на датския престол , след баща си, по-големия брат принц Кристиян и по-голямата сестра, принцеса Изабела . Принц Винсент е роден в Rigshospitalet , университетската болница в Копенхаген , Копенхаген , в 10:30 ч. Местно време, 26 минути преди сестра си. Двамата споделят една дата на раждане  с краля на рока Елвис, 8 януари.  

Принцеса Габриела, графиня на Карладе и Жак, наследствен принц на Монако (10 декември 2014 г.)
Скрит текст:
Баща принц Алберт II от Монако, майка принцеса Шарлен от Монако. На 30 май 2014 г. бе обявено, че принцеса Шарлийн е бременна. След много спекулации на 9 октомври 2014 г. бе потвърдено, че двойката очаква близнаци до края на годината.На 21 ноември 2014 г. дворецът обяви, че всеки близнак ще има право на залп от 21 изстрела с оръдия при раждането. Освен това денят ще бъде обявен за празник.На 10 декември 2014 г. Жак е роден в болничния център „ Принцеса Грейс“ на Монако, две минути след сестра си Габриела. Габриела има по-голяма полусестра Джазмин Грейс Грималди и по-голям полубрат Александър Грималди-Косте от предишните връзки на баща си.
Габриела и Жак са кръстени в катедралата „Свети Никола“, Монако на 10 май 2015 г. Няма офицялно инфо от двореца,но таблоидите твърдят че децата са заченати ин витро
София и Николас-(7юли 2020)
Скрит текст:
  Баща принц Кристиан от Хановер, майка Алесандра де Осма.Принц Кристиан е втори по ред за наследяването на трона и произлиза от едно от най-влиятелните аристократични семейства в Европа. Бащата на Кристиан – принц Ернст-Аугуст от Хановер е женен за принцеса Каролина Монакска – дъщеря на принца на Монако и Грейс Кели. Алесандра е дъщеря на влиятелния бизнесмен Филип де Осма. Принц Кристиан е втори по ред за наследяването на трона и произлиза от едно от най-влиятелните аристократични семейства в Европа. Бащата на Кристиан – принц Ернст-Аугуст от Хановер е женен за принцеса Каролина Монакска – дъщеря на принца на Монако и Грейс Кели. Алесандра е дъщеря на влиятелния бизнесмен Филип де Осма.Няма снимки на децата все още.

Стари теми
  СТАРИ ТЕМИ
Скрит текст:
Всичко за Кралската сватба-29.04.11
Новосъздаденото кралско семейство
Кралски работи и клюки
Кралски работи и клюки - 2
Кралски работи и клюки - 3
Кралски работи и клюки - 4
Кралски работи и клюки - 5
Кралски работи и клюки - 6
Кралски работи и клюки - 7
Кралски работи и клюки - 8
Кралски работи и клюки - 9
Кралски работи и клюки - 10
Кралски работи и клюки - 11
Кралски работи и клюки - 12
Кралски работи и клюки - 13
Кралски работи и клюки - 14 - Тиари
Кралски работи и клюки - 15 - Ергени с кралска кръв
Кралски работи и клюки - 16 - Новото поколение кралски наследници
Кралски работи и клюки - 17 - Князете на съвременна България от династия Сакскобургготски
Кралски работи и клюки - 18 - Някои от кралските бижута с история
Кралски работи и клюки - 19 - Дворците на британската корона
Кралски работи и клюки - 20 - Шведското кралско семейство
Кралски работи и клюки - 21 - Датското кралско семейство
Кралски работи и клюки - 22 - Нидерландското кралско семейство
Кралски работи и клюки - януари 2019 - Японското императорско семейство
Кралски работи и клюки - февруари '19 - Княжество Лихтенщайн
Кралски работи и клюки - март '19 - Замъци
Кралски работи и клюки - април 2019 - Кралици
Кралски работи и клюки - май 2019
Кралски работи и клюки - юни 2019 - Белгийското кралско семейство
Кралски работи и клюки - юли 2019 - Владетел(и)ките на кралските сърца или с други думи … Кралските метреси
Кралски работи и клюки - август 2019г - Княжество Монако
Кралски работи и клюки - септември 2019 - Великото херцогство Люксембург
Кралски работи и клюки - октомври 2019
Кралски Работи и Клюки - Ноември 2019 - Кралски Романси
Кралски работи и клюки - декември 2019 - Кралска Коледа
Кралски работи и клюки - януари 2020 - Кралски родословия
Кралски работи и клюки - февруари 2020 - Кралски сватбени рокли
Кралски работи и клюки - март 2020 - Половинките на европейските принцове и принцеси
Кралски работи и клюки - април 2020 - Кралските семейства на Великден
Кралски работи и клюки - май 2020 - Румънската монархия
Кралски работи и клюки - юни 2020 - Кралските рождени дати
https://www.bg-mamma.com/?topic=1231185

Последна редакция: пн, 03 авг 2020, 16:48 от daviz

# 1
 • Мнения: 4 225
Интересни са близнаците.
Благодаря за темата!
Монакските дали са инвитро или това е тайна?

# 2
 • Мнения: 5 811
Страхотен първи пост! Благодаря, Daviz.

Британските роялки с всички тиари, които са носили през годините:
https://www.instagram.com/p/CDVxMmxHsGT/?igshid=1v0u4ni6vzmid

# 3
 • София
 • Мнения: 5 296
Хайде да ни е честита новата тема.
Копирам ви една рисунка на аржентинската художничка Клаудия Субиратс. Както е известно аржентинците не са големи любители на Англия и английското кралско семейство, но тази творба наистина е впечатляваща.

# 4
 • Някъде там
 • Мнения: 7 533
Интересни са близнаците.
Благодаря за темата!
Монакските дали са инвитро или това е тайна?
Не е тайна. Инвитро са.
Ще допълвам още, бързах да я пусна,за да не заключат старата.

# 5
 • Мнения: 22 981
Страхотен първи пост! Благодаря, Daviz.

Британските роялки с всички тиари, които са носили през годините:
https://www.instagram.com/p/CDVxMmxHsGT/?igshid=1v0u4ni6vzmid
Разкош, благодаря!

# 6
 • София
 • Мнения: 5 727
daviz, благодаря за новата тема! Flowers Hibiscus
Стари снимки
Сем. Уелс 1986

Грейс Кели и Лиз Тейлър

Последна редакция: пн, 03 авг 2020, 12:57 от Lana

# 7
 • Мнения: 5 811
Втора част на британските тиари:
https://www.instagram.com/p/CDYEG3GHN_p/?igshid=18ue8jce8w910

# 8
 • Мнения: 1 497
Благодаря за темата, daviz! Flowers Hibiscus
Толкова много истории за отминали животи. Много са интересни!

# 9
 • София
 • Мнения: 5 670
Супер е темата, Daviz!
Много труд си положила, благодаря!
Интересно инфо за близнаците и то чак от антични времена.Heart

# 10
 • Разпиляна във въображението
 • Мнения: 14 516
Благодаря за темата! Харесва ми снимката на Уелс Simple Smile

# 11
 • Някъде там
 • Мнения: 7 533
Радвам се че ви допада.
Има още няколко двойки които съм пропуснала, ще добавя и тях по късно. Имам време до утре да редактирам.
Шарлот е рожденичка днес.

Клипчето е много приятно.
https://www.instagram.com/p/CDa0YWuHsO1/?igshid=splyt5uqmjvv

# 12
 • Мнения: 370
Благодаря за темата и аз се чудех официално ли е, че монакските близнаци са инвитро.

# 13
 • Мнения: 2 513
Прекрасна е темата, Davis, благодаря! Интересно ми беше да прочета за кралските близнаци.

# 14
 • Мнения: 23 234
Благодаря, Давиз. Моля те, когато допълниш първия пост да ни кажеш, че да се върна и да прочета новото инфо.

Общи условия

Активация на акаунт