Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 255
  • София
  • Мнения: 218
Назначиха ми изследване на Прогестерон на 21-вия ден от началото на цикъла.
Мен обаче ме гложди, защото навсякъде из форума чета, че се изследва 7 дена след доказана овулация.
Дали има причина да се изследва на 21-вия ден?

# 256
  • Мнения: 101
Питането ми не е "хормонално", но... може да е полезно. Предстои ми оценка на резерва (на антралните фоликули). Хормоните ми са отчайващи по принцип, ще ги пускам пак. Но миналият цикъл нямах и овулация - това ще се отрази ли на състоянието, на бройката?

# 257
  • София
  • Мнения: 26 905
Назначиха ми изследване на Прогестерон на 21-вия ден от началото на цикъла.
Мен обаче ме гложди, защото навсякъде из форума чета, че се изследва 7 дена след доказана овулация.
Дали има причина да се изследва на 21-вия ден?
На 7 ден след О., е пика на Прогестерона и точно той е най-важен и обективен, за това, как функционира ЖТ и какви нива успява да синтезира. Трябва да е на горна граница. При нормален МЦ и О., нивата му са по-ниски, преди и след 7-ми ден, след О.



Питането ми не е "хормонално", но... може да е полезно. Предстои ми оценка на резерва (на антралните фоликули). Хормоните ми са отчайващи по принцип, ще ги пускам пак. Но миналият цикъл нямах и овулация - това ще се отрази ли на състоянието, на бройката?
Не, може да си направиш изследването. Peace

Последна редакция: вт, 12 фев 2019, 14:41 от denis.

# 258
  • София
  • Мнения: 218
Denis, благодаря. Честно казано, малко се разочаровах от АГ-то, което посещавам заради това изследване на 21-вия ден... И че не ме викна пак утре отново да види фоликулите. Ще търся друг специалист явно...

# 259
  • Мнения: 5
Здравей Денис,

Ще те помоля отново за коментар на следните резултати:
Хормонален анализ
Име на теста (изследване)   Флаг   Резултат   Единици   Референтни стойности
FT3+FT4+TSH      Профил   *   *
FT 3 ( свободен Т3 )      4.28   pmol/l   3.20 - 6.80
FT 4 ( свободен Т4 )      17.16   pmol/l   12.00 - 22.00
TSH ( Тиреотропен Хормон )      2.560   mIU/l   0.300 - 4.200
anti Tg и anti TPO ( ТАТ и МАТ )      Профил   *   *
anti Tg ( TAT )   ↑   140.20   IU/ml   До 115.00
anti TPO ( MAT )      13.61   IU/ml   До 34.00
Progesterone ( Прогестерон )¹      59.500   nmol/l   Виж забележка под черта
Лекарствено мониториране и витамини
Име на теста (изследване)   Флаг   Резултат   Единици   Референтни/Терапевтични граници
Витамин В12 ( Vit. B12 )      226.10   pmol/l   140.00 - 490.00
Витамин D total (25-OH Vitamin D)   ↓   41.76   nmol/l   50.00 - 120.00
1.Референтни граници на Прогестерон ( Progesterone ) за жени в репродуктивна възраст по фази в nmol/L:
фоликулна 0.18-2.84; овулаторна 0.38-38.1; лутеална 5.82-75.9;
За жени в менопауза: до 0.40 nmol/L;
Прогрестерона е пуснат на 7 ден след предполагаема овулация /само на базата на тест за овулация/.Предполагам, че не е много показателен, но реших да го пусна.
Възможно ли е високата стойност на ТАТ да се дължи на вирусно заболяване/ настинка?
Предварително благодаря за отделеното време!

# 260
  • София
  • Мнения: 26 905
Здравей Денис,
Скрит текст:
Ще те помоля отново за коментар на следните резултати:
Хормонален анализ
Име на теста (изследване)   Флаг   Резултат   Единици   Референтни стойности
FT3+FT4+TSH      Профил   *   *
FT 3 ( свободен Т3 )      4.28   pmol/l   3.20 - 6.80
FT 4 ( свободен Т4 )      17.16   pmol/l   12.00 - 22.00
TSH ( Тиреотропен Хормон )      2.560   mIU/l   0.300 - 4.200
anti Tg и anti TPO ( ТАТ и МАТ )      Профил   *   *
anti Tg ( TAT )   ↑   140.20   IU/ml   До 115.00
anti TPO ( MAT )      13.61   IU/ml   До 34.00
Progesterone ( Прогестерон )¹      59.500   nmol/l   Виж забележка под черта
Лекарствено мониториране и витамини
Име на теста (изследване)   Флаг   Резултат   Единици   Референтни/Терапевтични граници
Витамин В12 ( Vit. B12 )      226.10   pmol/l   140.00 - 490.00
Витамин D total (25-OH Vitamin D)   ↓   41.76   nmol/l   50.00 - 120.00
1.Референтни граници на Прогестерон ( Progesterone ) за жени в репродуктивна възраст по фази в nmol/L:
фоликулна 0.18-2.84; овулаторна 0.38-38.1; лутеална 5.82-75.9;
За жени в менопауза: до 0.40 nmol/L;
Прогрестерона е пуснат на 7 ден след предполагаема овулация /само на базата на тест за овулация/.Предполагам, че не е много показателен, но реших да го пусна.
Възможно ли е високата стойност на ТАТ да се дължи на вирусно заболяване/ настинка?
Предварително благодаря за отделеното време!
Здравей!
ТСХ е висок, показва Хипофункция на ЩЖ. Трябва да падне под 2.0.
ТАТ са леко завишени, може причината да е грип, настинка.
Прогестеронът показва, че е имало О., но може да е и по-висок. Добре е да е на горна граница.
В12 трябва да е на горна граница, имаш дефицит на вит.Д.
Ако не си правила генетични изследвания, добре е да провериш за мутации - дали усвояваш ФК, В12 и т.н.
Нищо притеснително - всичко, може да се коригира Peace

# 261
  • Мнения: 5
Благодаря отново за отговора!
Можеш ли да ми препоръчаш каква марка в12 и Вит. Д да приемам и в какви дози или това трябва се предпише от лекар / ако е така на какъв лекар трябва да отида/.
А тези мутации къде се изследват ?
Този месец за пръв път изследвам хормони и пр.  И не съм много запозната с темата.

# 262
  • София
  • Мнения: 26 905
Благодаря отново за отговора!
Можеш ли да ми препоръчаш каква марка в12 и Вит. Д да приемам и в какви дози или това трябва се предпише от лекар / ако е така на какъв лекар трябва да отида/.
А тези мутации къде се изследват ?
Този месец за пръв път изследвам хормони и пр.  И не съм много запозната с темата.
Избери си продукти и ми ги покажи:
вит. Д - форма холекалциферол
В12 - форма метилкобаламин

Може да пуснеш основния пакет генетичните изследвания за вродена тромбофилия, това включва и Метилентетрахидрофолат редуктаза (MTHFR) - за двата вида мутации свързани с усвояването на ФК( B9) и B12.
Лаборатории - напр. Цибалаб, Аджибадем Сити Клиник - Токуда.
Лекар - генетик проф. Кременски, имунолог доц. д-р Русев

# 263
  • Мнения: 6
Здравей ,Денис ! Моля те коментирай моите изследвания ! Правени са на 4 ден от цикъла . Според доктора имам СПКЯ и за това не съм забременяла до сега (на 30 г съм , а съпругът ми на 36)  изписа ми Диане 35 за три месеца. Ще имаме ли шанс за детенце Sad с такава диагноза ?

# 264
  • София
  • Мнения: 26 905
Здравей ,Денис ! Моля те коментирай моите изследвания ! Правени са на 4 ден от цикъла . Според доктора имам СПКЯ и за това не съм забременяла до сега (на 30 г съм , а съпругът ми на 36)  изписа ми Диане 35 за три месеца. Ще имаме ли шанс за детенце Sad с такава диагноза ?
Здравей! и Извинявай! - пропуснала съм го.
ФСХ е висок - може да показва киста. трябва да те видят на УЗ.
Е2 е нисък, което означа, че този МЦ може или да няма О. или да е по-късно.
Протестеронът е висок или е от кистата или може да има и други отклонения при андрогените.
Тестостеронът е висок, трябва да провериш ДХЕА и 17ОН Прогестерон на 3 ден от МЦ, какво и Андростендион, Инсулин + Глюкоза.
Изследванията показват, че си със СПКЯ, но за нея си има причина. Тази причина се търси и лекува. Може да се зачене с тези отклонения, но те носят риск за бременността. Всичко се коригира, не губи време и ако един лекар не помогне за терапията, търсиш друг.

# 265
  • Мнения: 6
Благодаря, Денис ! Първият ми преглед беше на УЗ и след това АГ ме насочи към хормоналните изследвания. От началото на следващият  МЦ ще започна приема на Диане 35. Разгледах много мнения за СПКЯ, но не открих някой да се е лекувал с тези хапченца. Ти какво мислиш за тях?

# 266
  • Варна
  • Мнения: 194
Здравейте, имали някакво значение кога се изследват антиспермални антитела? За партньора питам, моите ги пуснах сутринта с останалите хормони.

Благодаря, Денис ! Първият ми преглед беше на УЗ и след това АГ ме насочи към хормоналните изследвания. От началото на следващият  МЦ ще започна приема на Диане 35. Разгледах много мнения за СПКЯ, но не открих някой да се е лекувал с тези хапченца. Ти какво мислиш за тях?
Мене също ме "лекуваха" с Диане. След 7 месеца LH и андрогените влязоха в норма, но веднага след спирането му се върнаха на абсолютно същите нива Sad

Последна редакция: ср, 13 фев 2019, 10:48 от loter

# 267
  • София
  • Мнения: 26 905
Благодаря, Денис ! Първият ми преглед беше на УЗ и след това АГ ме насочи към хормоналните изследвания. От началото на следващият  МЦ ще започна приема на Диане 35. Разгледах много мнения за СПКЯ, но не открих някой да се е лекувал с тези хапченца. Ти какво мислиш за тях?
Чрез Диане 35, се прави опит да се потисне синтеза на андрогените, но не винаги помагат, а и при теб все още не е ясно каква е първопричината.


Здравейте, имали някакво значение кога се изследват антиспермални антитела? За партньора питам, моите ги пуснах сутринта с останалите хормони.
За мъжете - няма значение, за жените е добре да е около О., защото те доста варират.
 

# 268
  • Варна
  • Мнения: 194
Здравейте, имали някакво значение кога се изследват антиспермални антитела? За партньора питам, моите ги пуснах сутринта с останалите хормони.
За мъжете - няма значение, за жените е добре да е около О., защото те доста варират.
 
Охх днес ми е 7ми ден след О. Да ги пусна ли пак другия месец?
За мъжа сутрин или няма значение?

Последна редакция: ср, 13 фев 2019, 10:51 от loter

# 269
  • Мнения: 659
Здравей Денис, малко в страни от хормоните, които обсъждаме тук, но не знам къде точно да пиша, може ли малко повече информация за това изследване
 Анти HBc - Total (CORE)      0.018 ПОЛОЖИТЕЛЕН   S/CO   (>1.001-Oтр.);(0-1-Пол.)
 
Какво точно показва, че в момента е носител или че е преболедувал и са останали следи
(на моя приятел е изследването, аз съм ваксинирана, а преди ваксинацията бях отрицателна),
по повод евентуална инсеминация го пуснахме и сега се опасявам да не ни откажат процедурата
заради този резултат....
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт