Изследване на ХОРМОНИ – 18 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 52 591
  • 733
  •   1
Отговори
# 660

Здравейте, дами!
Ще помоля за кратък коментар на резултатите. Направени са на 11ти ден от цикъла, като очаквам да ми се обадят дали ще правим пункция на тези резултати, тъй като имам фоликул 20мм иии малко ме притеснява ниския естрадиол..
Хубав празник на всички! Simple Smile
Някой дали може да ми помогне с разчитането? Confused

# 661
  • София
Скрит текст:

Здравейте, дами!
Ще помоля за кратък коментар на резултатите. Направени са на 11ти ден от цикъла, като очаквам да ми се обадят дали ще правим пункция на тези резултати, тъй като имам фоликул 20мм иии малко ме притеснява ниския естрадиол..
ЛХ е висок, Е2 е нисък - показват, че фоликулът е започнал да лутеинизира, а това уврежда яйцеклетката.
Е2 трябва да е около 200-250pg/ml при фоликул с размер над 18мм

# 662
  • София

Здравейте, дами!
Фемара пиеш ли?

# 663
Здравейте, пия фемостон постоянно, тъй като съм с диагноза предменопауза от 26годишна възраст, а сега съм на 31. От тогава се боря с какви ли не хапчета, добавки и алтернативна медицина. Пиша съм естрофем, фертилейт, овабууст, деа, топ фолат, ресвератрол.. С 20кг и повече отгоре, но или нямам фоликул, или е некачествен..

# 664
  • София - Варна
Христос воскресе!
Денис, задържан фоликул, който не изчезва от медикаменти вече около 5 месеца, може ли да попречи на забременяване и с какво, след като другият яйчник овулира всеки месец?

# 665
  • София
Христос воскресе!
Денис, задържан фоликул, който не изчезва от медикаменти вече около 5 месеца, може ли да попречи на забременяване и с какво, след като другият яйчник овулира всеки месец?
Ако не влияе на хормоните ( ЛХ, ФСХ и Е2) , може и да не пречи, дори да има О. и да се забременее ... след време, той бавно ще изчезне.
Има доста такива случаи.

# 666
  • София - Варна
Мерси, Денис!
Ами не влияе на хормоните, даже са доста хубави, има овулация на 14-16 ден от цикъла, доказана чрез мерене на БТ, тестове и УЗИ, но засега бременност не настъпва.

# 667

Здравейте ! След като ЛЛ видя резултатите от изследванията ми каза ,че трябва да посетя и друг специалист ,понеже  TSH и се вижда малка ниско,въпреки че било в норма. Можело и повече ? Вие какво мислите ,на 34 години съм .Хубав ден и благодаря предварително  !

# 668

Здравейте ! След като ЛЛ видя резултатите от изследванията ми каза ,че трябва да посетя и друг специалист ,понеже  TSH и се вижда малка ниско,въпреки че било в норма. Можело и повече ? Вие какво мислите ,на 34 години съм .Хубав ден и благодаря предварително  !

Въобще не е ниско, много си е добре  Peace . Трябва да е под 2 най-много 2,5.

# 669
Много ,много Ви благодаря ! Усмихнат  ден   Simple Smile

# 670
Въпрос - соевият лецитин и соята като цяло в кои случаи би нанесла повече вреда, отколкото полза?

# 671
Здравейте. Нашите опити за бебе продължават вече 7 години. След неуспели стимулации и инсеминации другата седмица ще се консултираме с друг лекар и по този повод на 3 ден от мц извадих следните хормони:

Е2 185.8. (77 - 2381)
Лх 2.69 (0.56 - 89.05). Пише и CNTL
Фсх 5.37 (1.38 - 133)
Tsh 1.53 (но за него пия тироксин)

Някакви мнения? Спорее вас какво означават тези изследвания? Благодаря предварително.

# 672
Здравейте момичета предстои ми инвитро процедура.denis( или ако някой друг знае моля да се включи).Моля за коментар относно моите изследвания пуснати са на 2 ден от цикъла.Вит д ми е толкова завишен  защото приемам висока доза която е трябвало да спра седмица преди да пусна изследването но аз не съм го направила защото не знаех.Сега ще изчакам 10 дена и ще го пусна пак.по скоро въпроса ми е за вит в12 който мисля че е малко нисичък трябва ле да приемам нещо и каква доза.Хормоните май са ми в норма но ако има нещо моля да коментирате и тях.

# 673
Здравейте момичета.Правих изследване на прогестерон 21 ден от цикъла. Това е резултатът:

Според лабораторията щом резултатът е ограден значи е извън нормите. Според мен обаче това е добър резултат за лутеална фаза, 21 ден от цикъла. Аз ли нещо се бъркам или грешката е при тях. С лекарката не мога да се свържа, а от лаб. в Ст. Загора ми казаха да се обадя в София и да ги питам. Те обаче ще работят чак във вторник.
Вие как мислите. Благодаря предварително.

# 674
  • София
Въпрос - соевият лецитин и соята като цяло в кои случаи би нанесла повече вреда, отколкото полза?
Труден въпрос Wink
Ако не е от значение, дали е ГМО или не, и ако нямаш проблем с андрогените и естрогена - ползите от лецитина са много.
След определена възраст, напр. 45г., е добре да се избягва редовната консумация на соя - тя е много богата на фитоестроген, а след тази възраст, естрогена в тялото, няма какво да го балансира и неговите нива са по-високи / а това е опасно и носи риск/.
Може да ползваш слънчогледов лецитин Peace

Здравейте. Нашите опити за бебе продължават вече 7 години. След неуспели стимулации и инсеминации другата седмица ще се консултираме с друг лекар и по този повод на 3 ден от мц извадих следните хормони:
Е2 185.8. (77 - 2381)
Лх 2.69 (0.56 - 89.05). Пише и CNTL
Фсх 5.37 (1.38 - 133)
Tsh 1.53 (но за него пия тироксин)
Някакви мнения? Спорее вас какво означават тези изследвания? Благодаря предварително.
Провери рефер. граници на Е2, ЛХ и ФСХ - струват ми се високи?!

Здравейте момичета предстои ми инвитро
Скрит текст:
процедура.denis( или ако някой друг знае моля да се включи).Моля за коментар относно моите изследвания пуснати са на 2 ден от цикъла.Вит д ми е толкова завишен  защото приемам висока доза която е трябвало да спра седмица преди да пусна изследването но аз не съм го направила защото не знаех.Сега ще изчакам 10 дена и ще го пусна пак.по скоро въпроса ми е за вит в12 който мисля че е малко нисичък трябва ле да приемам нещо и каква доза.Хормоните май са ми в норма но ако има нещо моля да коментирате и тях.
Здравей!
ТСХ е висок - трябва да е около 1.0 / от стимулациите ще се повиши доста и това носи риск/
Пролактинът е висок, но може да е от ТСХ.
ФСХ е доста висок - показва НЯР
В12, може да е и по-висок - прием 2000мкг/дн ( след хранене ). След месец, контрола
Вит. Д - спираш го за поне 2 седмици и след това контрола.

Здравейте момичета.
Скрит текст:
Правих изследване на прогестерон 21 ден от цикъла. Това е резултатът:

Според лабораторията щом резултатът е ограден значи е извън нормите. Според мен обаче това е добър резултат за лутеална фаза, 21 ден от цикъла. Аз ли нещо се бъркам или грешката е при тях. С лекарката не мога да се свържа, а от лаб. в Ст. Загора ми казаха да се обадя в София и да ги питам. Те обаче ще работят чак във вторник.
Вие как мислите. Благодаря предварително.
Здравей!
Прогестеронът е нисък и ако е направен точно на 7-ми ден след О., показва че има проблем с нея.
Прогестерон се изследва точно на 7-ми ден след доказана О., което може да не е 21 ден от МЦ.
Само тогава е показателен.

Последна редакция: сб, 04 май 2019, 16:00 от denis.

Общи условия

Активация на акаунт