Януарска рожба скоро ще се гушка с мама, няма радост по-голяма!

• 38 804
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Aninumna, ако са добре тоновете, значи и бебето е наред. Коя степен ти е плацентата? Защо не идеш за второ мнение в някоя друга билница или лекар?

Лимонче как са нещата при теб, пиши като можеш.
Приеха ме за 3 дни, а така се надявах да ме пуснат по-бързо. Чакам резултати от изследвания и така. От днес съм в 37 г.с . Иначе бебка е добре ,вече е 3100. Ако изследванията са добре, след тези 3 дни ще ме изпишат.

# 376
Стискам ти палци!

# 377
Разбира се, че може да се определи термина, ако имаш редовен цикъл и следиш овулация. Аз знам точно на коя дата забременях.
Иначе аз си държа на епидуралната упойка и се надявам да няма проблем да ми я сложат и да ме обезболи достатъчно, затова и ако се наложи окситоцин, това не ме притеснява толкова.

Магнезия определено си има значение и понеже работи с натрупване си трябва някакво време да му усетиш действието. Докато го пиех нямах никакви контракции, след като го спрях може би поне седмица мина и започнаха да се появяват малко по малко. Сега имам доста често, подготвителни са, но си се усещат бая. Teg, най-добре се посъветвай с лекар, но според мен не е добре да се отлага много спирането му, защото той влияе на всички тъкани и не знам, ако действието му не е отминало по време на раждане дали няма да пречи.

Лимонче, и аз стискам палци всичко да е наред и по-скоро да ви изпишат!

# 378
  • Варна
Честита Нова година, желая много здраве и щастие и прекрасни бебчета на всички!

Неви, честита Михаела, да е много здрава и щастлива!

Дара, за магнезия и аз мисля, че отнема време да спре да действа. За термина - аз също знам кога ми беше овулацията и кога точно направихме бебето с ММ, но реално яйцеклетката може да е била оплодена до 2 дена след това май, така че има някакъв малък толеранс в това кой ден точно е терминът. Това при естествено зачеване, разбира се. А за хората, които не са с редовен цикъл и не знаят изобщо кога са заченали, може да има голяма разлика в изчисления термин и реалния. Затова и аз не подкрепям избързване с предизвикване на раждането без показания за страдание на бебето преди термин или до няколко дни след него...

# 379
Неви честито бебче и от мен! Да сте много здрави ви пожелавам!
Честита нова година на всички!
За магнезият аз го спрях към края на 34та седмица, защото много ме разхлабва.И защото пречел на желязото та викам не е толкова зле ще го спра на своя глава.

# 380

Вие смятате ли да спирате да шофирате в някакъв момент?
Аз ще раждам след два дни и все още си шофирам.

# 381
Вие смятате ли да спирате да шофирате в някакъв момент?

Никакъв шанс да спра да шофирам. Имам деца да взимам и водя на училище. И всякакви други забавления за през деня. Тепърва ще си пазарувам разни дреболии за мен и бебо. Записи на тонове всяка седмица и така. Какво те притеснява? Аз си имам безболезнени контракции непрекъснато и не ми пречат на шофирането.

Дара, Ваня - няма страшно в предизвикването. Моите и двете са така. Контракциите са по-близо една до друга, което прави раждането малко по-неприятно, но пък с хубава упойка всичко минава.Kissing Heart

Анонимната, май твоят доктор се е престарал малко и те е наплашил. Дано всичко на прегледа се окаже добре.

И аз спирам магнезия утре. Пък да видим. Малко се тревожа за ходенето до тоалетна, с този хемороид, но ще наблягам на зелениите и ще се надявам желязото да не ме запече много.

# 382
За шофирането, не че чак се тревожа, но реших да си сверя часовника, понеже миналата бременност последния месец не ми се е налагало и се замислих да не предизвиква контракции.... Не че имам вариант да не шофирам и аз:) за магнезия ме замислихте, ще питам и лекарят ми тази седмица, да взема и аз да го спра.

# 383
Аз магнезия го спрях на 25 декември. Като обаче накрая пиех по 1 таблетка от предписаните 3.

# 384
А как всъщност се изчислява термина, аз също знам кога съм забременяла, защото следях овулация, но терминът ми е определен на база първи ден на последен цикъл, а цикълът ми не е бил еднакъв всеки медец, +/- 2-3 дни разлика в продължителността е имало поне.

# 385
  • София
Ако си знаеш овулацията, вадиш 14 дни и го броиш за ПРМ (първи ден на цикъл).

# 386
Jillian, а можеш ли да ни разкажеш как минава едно предизвикано раждане? Колко време е нужно да започнат контракциите, кога слагат упойката, колко продължи при теб в двата случая?

Deindja, и аз това споделих, че според мен е ок да се предизвика раждането, когато има причина за това и разбира се да е около термин, най-добре да е минал, но +- 2-3 дена едва ли е голям проблем, защото в тези седмици бебето си е развито вече. Моя термин е на 5ти и на 4ти (ако не съм родила до тогава) съм на преглед и ще определим дата.

# 387
Първо Честита Нова Година на всички! Момичета, аз вече искам да раждам колкото и да ме е шубе. Просто вече не се издържа всичко ме боли. Казват, че малко преди да родиш ти се ходи по-често по голяма нужда, ако някоя от вече родилите мами е забелязала нещо такова да каже, ако може.

# 388
Здравейте,

Днес си имам четири деца за отглеждане, моите + племенниците, че нали са ваканция. Голям купон се вихри в детската. Има намесени джунгли, чудовища и палатки. Мисля да ги накарам после сами да си сготвят обяда - домашна пица, само трябва да се разходим до магазина за брашно.

Dara_30, доколкото мога да преценя от други разкази, разликата между моите предизвикани раждания и естествените е била основно в честотата на контракциите. Веднъж като започнаха сериозно си бяха почти без почивка една между друга, което е доста неприятно. Но общо взето и двата пъти същинското раждане протече така - около два часа не особено болезнени контракции, два часа ум да ти зайде, два часа почивка с упойката и после напъни за около 30 мин. Тогава в ТК слагаха спинална, затова ме чакаха до 6-7 см разкритие, за да я сложат.

За термина - не го мислете толкова. Той е само ориентировъчна дата, за да знаят лекарите и държавата кога горе-долу се очаква раждане. Дори да си знаете точната дата и час на зачеване - няма особено значение, някои хора имат по-дълга гестация от други. Тялото е сложна система и се влияе от много фактори. Имам приятелка, която ражда два пъти с месец по-рано - напълно доносени бебета. Моите пък, макар и преносени по календар - нямаха никакви признаци за това.

# 389
Момичета, моите раждания всички са побутвани ... Дори сега последното. Ми започват си сами, но ако трябва да ги чакаме и да завършат сами може да минат дни, аз се изтощавам, бебетата страдат от това постоянно свиване на матката като контрахира... Но с първото дете ми е най-голям шок. 18 часа и накрая ми сложиха окситоцина и той с 300 зора подейства .... Еми оказа се, че организма ми не произвежда достатъчно окситоцин. И то ми го обясниха сега с третото. Но поне вече знам защо раждам трудно и не правя никакво разкритие. Да живее новата медицина (епидуралната упойка!) Joy
Неви, честито! Живи и здрави! Да се възстановяваш бързо!
Ние се кърмим успешно. Доста ме болят зърната, но важното е, че суче. Детето още си няма личен лекар. След няколко дни се прибираме на другата къща и там ще търсим. Виждам я, че расте, така че не се тревожа дали й стига кърмата. Моето коремче доста спадна, не очаквах. С другите деца спадаше трудно. Чувствам се като манекенка, а имам 10кг да сваля.

Последна редакция: ср, 02 яну 2019, 13:59 от S and M

Общи условия

Активация на акаунт