Януарска рожба скоро ще се гушка с мама, няма радост по-голяма!

• 38 806
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
Момичета в 18.54 мин се роди Михаела. Тегло 3030, дълга 50 см.
Честито бебче Неви, нека е много здрава и щастлива. На теб бързо възстановяване. Чакаме разказ.
Честита Нова Година на всички, желая ви здраве, щастие и всичко онова което старата година не успя да ви донесе.

# 361
  • София
Честито бебче, Неви! Да ти и жива и здрава. На теб - бързо възстановяване.
Честита нова година, момичета! Бъдете здрави и щастливи с близките си и с бебоците Hug .

# 362
Леле как бързо стават нещата. Неви, да ви е честита малката госпожица. Не пожела значи да изчака новата година.

Ние се прибрахме преди 15 мин. и не знам дали ще мога да заспя скоро. Във всички случаи, честита нова година на всички, много любов, щастие и здрави бебета!

# 363
Момичета, за много години! Пожелавам ви здраве и безгранично щастие с малките вързопчета. Сега ще ви разкажа как мина. Имах контракции 2 дни, но много рядки и хаотични. Вчера към 15 часа започнаха да стават по-продължителни, на 9 минути. Боляха зверски. Така един час и звъннах на лекарката ми. Тя каза, че ще дойде в 18 ч. да ме види след като апаратът за тонове нещо не ги хващаше. Като говори с колегите си каза, че не е спешно, защото те не видели контракции. В 17.30 аз й звъннах, че не издържам и имам и напъни. Това, че апаратът не ги засича, не ме интересува. Че са на 2 минути. Тя дойде в 17.50. Бях с 5 см разкритие. Направиха ми клизма, молих за упойка, която ми бяха обещали, казаха, че няма време. 40 минути се разхождах до тоалетна и багаж да местя в адски болки. И в 18 и 54 родих с няколко напъна. Общо взето мина супер бързо за 4 часа, но много интензивно. Много повече болеше от първия път и то самите контракции. После тръгнаха да ме шият. Пораженията били много малко. Но ги помолих да ме приспят докато ме шият. И съм поспала за 20 минути. Днес съм доста добре, не ме боли като след първото раждане, нямам и хемороиди. Пожелавам на неродилите много леки раждания!

# 364
Неви, честито! Въпреки болките, доста бързо са се развили нещата при теб, което на мен поне ми звучи добре. Живи и здрави да сте!
Честита Нова Година на всички!
Аз през ден съм на преглед, вече ми писна да ме пребъркват, но докато не реши да се ражда това бебе така ще е. Всъщност ми писна и да чакам вече, постоянно някой ми звъни да ме проверява, все въпроси дали съм родила, защо не съм родила...

# 365
Честито, Неви! Хубав подарък за НГ!
Честита 2019 на всички! Нека новата година ни донесе много радости!
И на мен вече ми се ражда. Взе да ми тежи доста вече. Поне корема ми слиза надолу и се чувствам по- добре от към дишане и киселини. За това пък ставах на всеки кръгъл час до тоалетна снощи...Имам точно седмица до термин и взе да ме хваща шубето Joy

# 366
Здравейте, момичета! До сега не съм писала в темата, но съм адски притиснена...влязох вече в 37г.с. и вчера бях на консултация. Наблюдаващият ме лекар се уплаши, тъй като видя, че плацентата от последния преглед (преди 2 седмици) много бързо е започнала да старее, бръкна ме за разкритие-няма нищо всичко си е затворено. Обади ми се час след прегледа да заминавам към Окръжна болница да направят запис на бебето и да видят плацентата...при, което естествено нямаше кой да ме прегледа, някаква млада акушерка ми се сопна и си замина...добре, че имаше една по-възрастна направи запис на тоновете и до там, женицата ми каза, че дори няма кой да ми ги разчете и да чакам до 2-ри януари, когато вече ще има лекар. Обадих се и обясних на моя, при което само ми каза-гледай да усещаш бебето, щом го усещаш, значи нещата са добре, ако не-става лошо...Толкова ме успокои, че нямам думи...Извинявам се за дългия пост, но ми е първа бременност и просто не знам...толкова болка изпитах през цялата бременност, толкова безсъние...и накрая...Някоя от Вас мами, имала ли е такъв проблем с плацентата?

# 367
Aninumna, ако са добре тоновете, значи и бебето е наред. Коя степен ти е плацентата? Защо не идеш за второ мнение в някоя друга билница или лекар?

Лимонче как са нещата при теб, пиши като можеш.

# 368
Неви честито!😊 И честита Нова година на всички!
Applegarden и при мен е така само проверки направо не ги издържам вече... Да не говорим, че сме решили с ММ само ние да си знаем като тръгна да раждам и чак ми се сърдят, че нямало да им кажем.  Е не мисля, че всички трябва да знаят направо не понасям никой вече.... Според мен това си е такъв момент който аз и ММ трябва да си изживеем без да ни напряга цялата рода.

# 369
Честита Ви 2019 г. Бъдете здрави и леко раждане. Нека новата година да ни донесе много радости.
Неви86 честито бебче.

Anonimmata8 не се притеснявай много за плацентата, снахата беше така от началото на 9месец, даже й бяха сложили система за предизвикване на раждането, за да не се мъчи бебето, но нищо, накрая вече 6дни преди термин я оперираха и то заради това че вдигаше кръвно. Не се притеснявай много, ако са добре тоновете, значи бебето не страда

# 370
Неви Честита дъщеричка , да ви е жива и здрава , много да ви радва ! Бързо възстановяване ти желая , благодаря ти за разказа , било е бързо при теб , дай боже на всеки му бързо раждане ! 🤗😘🍀
Честита нова година момичета !Бъдете живи и здрави . Дано много скоро проплакат и всички други бебета по термин , да си ги гушкаме живи и здрави ! 💙🙏🍀

# 371
Мак утре съм на лекар, тъй като всички празнуват...това ще е второто мнение...надявам се всичко да е наред! Честито на всички мами! Да сте живи и здрави Вие и цялото Ви семейство!!!

# 372
  • с. Дълго поле
Честита нова година мамчета, да е здрава и честита.
Моя термин е днес, но индикации за ражадане изобщо. Бебчо е добре, миналия петък беше 3400гр., плацентата не е стара, но доки ми каза, че ако до петък не съм родила, ще ме приема в клиниката. Искаше ми се да си тръгне сам, не да предизвикваме раждане, вое какво мислите. Не мислите ли, че щом всичко е наред мобе да изчакаме да тръгне сам да излиза. Но нямам никакви инфикации за раждане, освен 1,5см разкритие, което подозирам, че доки направи миналата седмица като ме прегледа. Та така, ако до 2 дни не тръгне да излиза най вероятно ще ми предизвикват раждане. Вече нямам никакво търпение и имам чувството, пе никога няма да родя, така както му е удобно на бебо вътре.

# 373
Честита нова година, момичета! Champagne Tada За всички ни това е и ново начало в живота, нека ни донесе само хубави преживявания и много радост!

Неви, честито! Да ти е жива и здрава Михаела! Най-хубавия подарък за празника! Благодарим за разказа Hug

Anonimmata8, ако искаш можеш да качиш тук тоновете да погледнем, за да не се притесняваш до утре.

Ваня, и аз съм така, моя термин е в събота, и се разбрахме с док петък да се видим и да обсъдим евентуална дата до 2-3 дена за предизвикване. Но аз си ходя вече три седмици с 3 см разкритие. Честно казано не мисля, че е проблем предизвикването, особено когато има причина, все пак на термин бебетата са вече готови за живота навън. А и не съм крайна в това нещата да стават напълно естествено или пък контролирано, по-скоро съм по средата. Ако имаш доверие в преценката на лекаря, всичко ще е ок.

# 374
Аз пък си мисля, че терминът няма как да се определи точно и ако водите са си достатъчно и плацентата е ок, защо да се предизвиква. Моето първо раждане беше с окситоцин и от сегашна гледна точка не съм сигурна дали трябваше... Само дето ме болеше повече и ми сложиха упойка по този повод.

Чета отговорите за магнезия, но мисля аз да го спра по късно все пак понеже шофирам до последно, най малкото за прегледите и да взимам дъщеря ми от детдка градина и ме е страх..... Макар, че и аз не съм сигурна дали помага, тъмна Индия ми е с тези добавки Simple Smile

Вие смятате ли да спирате да шофирате в някакъв момент?

Общи условия

Активация на акаунт