Януарска рожба скоро ще се гушка с мама, няма радост по-голяма!

• 38 718
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Честита дъщеричка на С и М, перфектни мерки Simple Smile))))
Дара_30, не ми говори, само като си помисля за раждането и изпадам в ужас, гледам да се разсейвам и се моля всичко да мине добре и безпроблемно, и по възможност след НГ, че още съм в 8 месец.
А оплаквания и аз си имам, много ми се гади, прималява ми, нещо все ми е лошо и т.н.

# 106
Момичета ще кажа нещо банално, което ме дразни като ми го кажат, но си е така: "Лесно майка не се става".

# 107
и мен ме боли срамната кост като мускулна треска,особено като ставам от леглото,имам си още месец до раждането а ве4е като се подвижа малко пове4е и усещам една тежест ниско долу...не знам дали е нормално....

# 108
  • София
Честито на всички родили вече! Изведнъж ми изглежда, че се появиха доста бебета. Аз не бързам, имам още неща да оправям и отделно съм още в 8-я месец. Та да идва чак към края на януари или февруари, въпреки че отсега много ми тежи.

# 109
и мен ме боли срамната кост като мускулна треска,особено като ставам от леглото,имам си още месец до раждането а ве4е като се подвижа малко пове4е и усещам една тежест ниско долу...не знам дали е нормално....
И при мен е така аз съм вече в 9-тия месец, но като постоя права малко повече и усещам тежест ниско долу и придърпване, понякога болката е по-остра, но за секунди. Просто бебето вече няма много място и главата притиска. Не се тревожи. 🌷🌻🌼

# 110
Момичета ще кажа нещо банално, което ме дразни като ми го кажат, но си е така: "Лесно майка не се става".

И мен много ме дразни този израз.
В тази връзка обаче, днес като се прибрахме от разните задачи с децата и влязох под душа не знам какво ми хрумна, но благодарих на всички богове, че не живея преди 100-200 години, когато ни топли душове, ни перални, ни миялни машини е имало. Та с кеф се пльоснах на дивана и оставих мъжа ми да сготви вечерята.Sunglasses

# 111
Здравейте, момичета! В 35+6 седмица съм и преди няколко дни бях на преглед. Преди да забременея бях много слаба ,около 45 кг, а сега съм вече +18кг. Но не ми личат ,качила съм главно в корема. Корема обаче ми е много голям и започна много да ми се разтяга кожата и ми се появиха и малко стрии около пъпа. Някак си самата кожа около пъпа, в радиус от поне 5см , много си ме разпъна и изтъня , и някак си блести.. също така имам и като спукани капилярчета. Та лекарката ми каза ,че корема ми е много голям и увиснал, което означавало ,че главичката на бебето е много на високо. Също така понеже кожата толкова ми се е разпънала, нямам много мускулна стена на корема и според нейни виждания до месец (когато ми е термина) съвсем ще е изтъняла. Бебето в момента е около 2,700кг , а таза ми е малко по- тясен от нормите.
Поради тези причини за сега казва ,че вървим към секцио.
Мислите ли, че това с корема наистина е причина за секцио? Притеснено ми е какво има точно в предвит под това ,че мускулната стена съвсем може да се изтъни. Не ми обясни достатъчно добре. Най- вероятно има в предвит ,че без достатъчно мускулна стена ,напъните няма да са ефикасни.
Дано това не е предпоставка за някаква коремна херния...

# 112
Морска Сирена, не се притеснявай и моят е изтънял така около пъпа. Но това, че е надолу мисля, че бебето е слезнало надолу. И аз съм в 36 и 7 дни. Отделно ми падна тапата на 19. 12. Не знам защо е решила да е секцио твоята лекар. Не го разбирам това.

# 113
И моят корем изглежда увиснал, но това е защото бебчо вече се е настанил ниско долу в изходна позиция. За първи път чувам за изтъняла мускулна стена и това да е повод за секцио. Много странно, но не съм запозната дали наистина има такова нещо и какво точно значи.

# 114
Бременността и "лудостта" при мен вървят заедно- събудих се към 4 сутринта с идеята,че времето е идеално за гладене на бебешки дрехи Simple Smile Последно бях +11кг и реших,че е време да спра да се тегля(забременях и с леееко над нормалното ми тегло) Иначе от днес захващам 37г.с, помощниците започват малко по малко да идват,та да видим как ще се справим...чувствам се като танк,но май с повечето ни е така.
Честито на всички,които вече си гушкат бебчетата и търпение на останалите.Хубав ден Simple Smile

# 115
Аз вече съм в 36 г.седмица и всеки ден се моля да не рече сега да излиза девойчето...но пък нямам никакви признаци.Гледам да почивам повече,за да не предизвикам по някакъв начин процеса.Поне да минат празниците,че не искам да притеснявам докторите.После през носа ще ми го изкарат!Дрешките са изпрани и изгладени,но има още някои дребни неща за оправяне.Е,за всяко едно от тях таткото е предупреден и му е обяснено как точно да го направи😁Търпение,весели празници и пухкави и здрави бебоци на всички пожелавам🌺

# 116
А аз скоро ще родя а все още се чудя как е с тези гестационни седмици в 37г.с и 2 дни значи 38 не навършена нали?

# 117
Навършила си 37 и си започнала 38.

# 118
И аз съм направила на таткото списък какво се иска от него й кое къде е. Да е подготвен. Но все се надявам да не излиза още известно време бебето.

# 119
А аз скоро ще родя а все още се чудя как е с тези гестационни седмици в 37г.с и 2 дни значи 38 не навършена нали?
ами то е същото като с месеците, като влезеш в 9 примерно, казваш, че вече си 9 месец, нали така, а не 8
И аз казвам 8, макар че не е навършен, а реално е 7 месец + еди-колко-си-дни

Общи условия

Активация на акаунт