Януарска рожба скоро ще се гушка с мама, няма радост по-голяма!

• 38 780
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
Тия свекървища съвсем си забравят мястото!Не позволявай да те тъпчат мила!Особено да ти се месят за детето.Ти го носиш,ти ще го родиш и ти ще го гледаш!От такива мъже вече аман!И моят беше от тях,но му дадох да разбере,че няма как и мама да е в цветущо настроение и ние да сме добре просто,защото тя има съвсем различни интереси...
За моята свекърва мога да напиша роман,но ще спра до там,че има маникюр като на орел и е МРЪСЕН! Плюс обелени и изядени кожички от началото до края на пръстите.Беше се заканила много за къпане на бебето,но като инсек ах ентусиазма с директно обяснение "Защо не?" срга е като агънце

Виждам все повече тази дентенция на свекървите. За съжаление ние жените трябва да си ги превъзпитаваме и да обясняваме защо вече мама не е на първо място и защо неговото семейство вече трябва да му е важно. Мойта също е страшна мърла...ако влезеш след нея в банята е страшно. За мен е непонятно как го прави всеки път и как трия след нея, макар и с погнуса. Мисля, че не по един роман можем да напишем повечето. За съжаление имаше една поговорка “Жена и кола на късмет, мъж и куче както си ги научиш”.

# 436
Точно в този период мисля ,че няма нужда от гости ( особено нежелани) . Аз вкъщи никой не приемам,даже и майка ми. Така ми е по-спокойно. Предпочитам да се оправяме с всичко сами,но да не ми се пречкат . Най-добре пресечи мераците на твоя мъж за мамино гости преди да се е родило бебето,че тогава ще ти е още по-неприятно. Бебчо има нужда най-вече от спокойна мама. То усеща твоите емоции и ги преживява заедно с теб. Обясни на твоя мъж ,че като баща е длъжен да осигури спокоен старт в живота на собственото си бебе.

# 437
  • Варна
Ох, с тия свекърви... Не ми се искаше да се включвам, че почна ли така се ядосвам и се чувствам направо безсилна, защото и моят мъж е от тези, дето на мама и тати гък не казва. Ама жената всичко може да понесе, на мен не ми се пести нищо. Моята не че е чак такава мърла, де.. Аз бях силно възмутена като я заварихме с детето по гащи по средата на хола ми, седнала разкрачена на земята, да си епилира краката, или като си чисти краката от пясъка от плажа пак по средата на хола, ама сега като чета и по-зле може да е. Мен ме вбесява нейното постоянно заяждане, спорене, зор все тя да е права. Съответно за голямото ми дете си прави каквото си иска, а на последното гостуване двуседмично и сцена ми направи, с тряскане на врати и демонстративно излизане. Защото и се изнервих, че след като детето беше 3-4 дни с близо 40 градуса температура, на първия ден след това, все още със сополи и кашлица, се наложи да го оставя за 2 часа с изрично обяснение да не го води на площадки и по магазини и където има хора, тя го закарала на детската площадка... И ми го прибра навлечен и чисто потен и аз просто не издържах да си замълча... Иначе все мрънкат, че не го оставям, а аз наистина не го правя почти никога, защото още първото оставяне, когато беше новороден, беше трагедия. Оставих я с шише мляко в ръката и бебето в ръцете, искаше се само да му държи млякото и после да го остави в леглото да спи. Детето имаше шишенце с вода, в което бяха разтворени хомеопатични лекарства и оставено на високо и в страни. Еми, тя решила, че преди да му даде мляко, трябва да му даде вода, и разбира се взима тази с лекарствата. До ден днешен все още нямам обяснение за това безумие. Детето гладно изгълтало голяма част от водата. После се мъчила да му натъпче и млякото. Прибираме се ние след няма и час и вместо спящо бебе, намираме ревящо и повръщащо бебе, а тя се мъчи да му бута шишето и се обяснява, че не искал да си изпие млякото...

# 438
Момичета, няма как да отговаряме за поведението на другите хора, а само за своето собствено. В такъв момент от живота ни не бива да изпитваме раздразнение или други негативни емоции. Знам, че е лесно да се каже и по-трудно да се направи, но все пак от нас си зависи върху какво задържаме фокуса си и нека неприятните неща да си ги пускаме покрай ушите. Все пак очаква ни едно от най-прекрасните неща в живота ни!

Аз да споделя сутринта бях на преглед. С 4 см разкритие съм и контракции. Док ми предложи да остана в болницата или да се прибера за известно време. Според нея ще е скоро. Аз си се прибрах, че не се бях настроила дирекно да оставам и исках да се пооправя малко. Бих искала да си почивам у дома възможно най-дълго, но честно казано изобщо не знам как да преценя кога да се върна. Контракциите ми сега не са особено болезнени и регулярни, но пък тези които се отчетоха на записа на тонове сутринта изобщо не ги усетих, а док каза, че са си съвсем истински. Притеснявам се да не изпусна момента за епидурална, знам че се слага на 4-5-6 см, а аз в момента съм с 4...

# 439
  • София
Не че имам опит, но ако не ги усещаш на 4 см., вероятно можеш да минеш без епидурална.

# 440
Ооо, не си тровете нервите, както и бебетата си заради разни дребни и злобни душици. От свекървата не мога са се оплача, но от други роднини на ММ, както и от мои- мога... Общо взето тропнах с крак, казах че тези хора не са ми нужни и да видите как никой не ме притеснява или очаква нещо от мен...а кой както иска да ме гледа или обсъжда!!!

Дара, чакаме хубави новини от теб, дано всичко мине възможно най- лесно, бързо и безпроблемно Wink

# 441
Дара, супер, много е вълнуващо. И аз бих се прибрала, не я мисли упойката.

# 442
Дара стискам палци за лесно раждане и чакаме хубави новини.
За свекървите, тъщите и тн. Супер е, че сме на 1300-1700км и не ми се налага да се сблъсквам с подобни битовизми. Аз с баща ми се карам дори като сме повече време заедно, а какво остава за чужд човек. Всеки да си знае къщата е най-добре за мен.

# 443
Дара, като усетиш нещо дори и минимално-тръгвай! Не мисли за упойката, щом не си усетила тия 4 см, не мисля, че ще изпиташ огромна болка. Всеки казва, че боли, но пък не чак толкова колкото ние самите си представяме. Бъди спокойна на първо място, в болницата има и други хора в твоето положение (предраждащо) и са мили и те предразполагат и помагат. Снощи една жена лежа при мен с планувано секцио за днес и беше много притиснена, говорихме си глупости до 3-4 сутринта, за да спре да мисли 😄 сутринта толкова бързо си я грабнаха, че тя дори и не разбра какво се случва и хА да прегледат мен, разбрах, че нещата са приключили за 20 мин. И всичко е наред, само притесненията големи. Стискам палци! И горе главата! Скоро ще си най-голямата героиня и ще си с почетната корона МАМА!
П.С.: Нещо смешно в цялата ситуация, тъй като човек трябва да може дори и в трудни моменти да намира комичното и забавното...тааа...Чувствам се като Рейчъл от приятели, когато раждаше-никакво разкритие, никакво изглаждане, нищо...вчера постъпиха 4 жени и всички родиха сутринта 😂 Аз съм тук от три дни и даже взе да ми харесва и се разхождам като в нас 😄 

# 444
Дара,дано да мине бързо и леко. Съвсем скоро ще се гушкате с бебчо.

# 445
Анонимната, Wink))) операцията е приключила за 20 Мин. сигурно, ама след това..... Има доста неща, реанимация, болки, раздвижване, лесно е отстрани Wink))))

# 446
а някоя мама ще ражда ли в Май4ин дом ?......моми4ета в Комсед до 7 януари има 35 % отстъпкабна стоките

# 447
Бях на преглед имам 2 см,разкритие и нерегулярни и не много болезнени контракции за 30 мин.запис на тоновете се отчетоха две една по силна и една по слаба.Пратиха ме да се прибирам,като ми казаха когато станат по силни и регулярни да отивам и че това може да стане още и тази вечер по нощите може и утре......Аз живея на 40 км от болницата и от там до вкъщи имах две силни контракции и две-три по слаби.Сега ще стоя и чакам да видим какво ще се случва аз се си мислих,че няма как да избърза тази палавница.Интересно ми стана,че лекарката ми каза нормално е е да имам 2см разкритие за трето раждане,но по принцип с дъщерята влязох в болницата с 2см и родих 36 часа по късно със синът пак бяха 2 см,но имах изтекли води,но със същите нерегулярни и неболезнени контракции на 30мин като това беше до един-два през нощта после станаха силни  и родих в осем часа сутринта.Сега незнам малко ми е притеснено и май не малко ами доста колко е нормално да имам 2см разкритие  и нерегулярни контракции във вече 40 г.с?Thinking

# 448
Анонимната, Wink))) операцията е приключила за 20 Мин. сигурно, ама след това..... Има доста неща, реанимация, болки, раздвижване, лесно е отстрани Wink))))

То е ясно, но тепърва предстои за някои мами тук и е по-добре да се изкарва, че е лесно и не толкова страшно, отколкото да се плашат допълнително. Всяко едно раждане боли, но накрая болките си струват.

# 449
Благодаря ви за подкрепата, момичета Hug Аз съм си още вкъщи, нямам чувството, че ще раждам, даже контракциите поразредиха, но пък бебчо е доста развълнуван днес, не се спира. Ще се обадя на док да я питам какво да правя преди да й свърши смяната, пък кой знае може да я върна през нощта. Аз ще раждам в Токуда, та да се обадите, ако се засечем с някоя от вас.

А иначе това с болката и см е много индивидуално, това с какво разкритие започваш и дали те боли изобщо не е гаранция как ще продължат да се развиват нещата.

AniGaSt, разбира се, че е нормално, но и не значи нещо задължително. По принцип може да си ходиш с такова разкритие и да имаш подготвителни контракции със седмици, а може и да е начало на раждането, макар че в 40 с е ясно, че момента си наближава. Добре е да сме подготвени за всичко Wink Когато апарата за тоновете ти отчете контракциите, ти усети ли ги?

Общи условия

Активация на акаунт