Януарска рожба скоро ще се гушка с мама, няма радост по-голяма!

• 37 734
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Честити бебчета на всички мами!
Да,а сега с този сняг не ми се мисли. Става още по-сложно. Сън не ме лови от притеснение.
Не се притеснявай, имаш ли избран екип?Лекарят ти най - вероятно е преценил? Няма ли по-близка болница, това са си цели 4 часа път. Защо са го насрочили за 39 г. с? Не могат ли да те приемат в болницата няколко дни по-рано?
Имам екип. Има и много по-близки болници ,но са под всякаква критика. Затова ще пътувам чак до София. Насрочиха ме за 39 заради това,че имам много дълъг цикъл. Въпреки,че бебето си отговаря на седмицата (даже и върви напред) още от началото. Предложи ми да ме приемат по-рано ,но аз отказах. Имам голямо дете и няма кой да я води на училище освен мен и ММ. Затова се притеснявам да не съм забъркала. Надявам се все пак бебка да си остане на топло до понеделник,пък после ще го мислим.

# 631
sweet_maminka, супер е, че са те пуснали да си стоиш у дома.
_limonche_, стискай зъби, остана съвсем малко. Родилните контракции обикновено са на сравнително къс интервал и са редовни с намаляващ интервал. Т.е. ако започнат през 20 мин., да кажем, и после само зачестяват - има вероятност да са те. Проблема е, че не е задължително да са силни болките. Иначе самите болки при раждане, според мен, няма как да ги сбъркаш. Боли си. Тези 4 часа до болницата ти създават излишен стрес.

AniGaSt, честита Йоана, да е много здрава и да ти носи много щастие. Леко възстановяване.
Честито и на jenni.ch_1989, да сте здрави и щастливи.

Да взема пък и да си купя едни листа от малина?! Grinning

# 632
Jillian , надявам се да разбера ако стане сериозно. Предишното ми раждане беше секцио и си нямам представа как започва естествено раждане.
Да изнервящо е да знаеш ,че болницата е толкова далеч,но нямам избор. Ако родя в някоя от по-близките болници ще умра от страх. Мислех да си намеря лекар за всеки случай и в моя град ако нещо стане и не мога да стигна навреме до София,но след няколко ужасни случки завършили фатално за бебетата се отказах .

# 633
Честити рожби! Да са ви живи и здрави и много да ви радват!

# 634
Ани, честито! Да е здрава Йоана! Бързо възстановяване на теб!

# 635
Честита Йоана! Да е здрава и спокойна Simple Smile На хубав празник се е родила!

# 636
  • София
Момичета аз днес прочетох едно много негативно мнение за Тина Киркова, първоначално ми се сви сърцето, а сега се опитвам да съм дзен  Набързо ми мина през главата и план 2 естествено , да ида в Токуда като зараждам, понеже си знам болницата пък при който се падна, но си мисля, че реално никъде няма гаранция.... Условията за няколко дни ги преглъщам, не са ми важни. От тук нататък, важно ми е да има адекватна грижа за мен и бебето и бебето да е при мен колкото може по отрано, да спи при мен и т.н. За самото раждане имам доверие на лекаря си, та не го мисля:) Който се е ориентирал към Тина Киркова, какви отзиви имате? Нарочно не пускам линка с негативното мнение, да не настройвам излишно.
Ще си копирам мнението за болницата от темата за ТК. Като цяло бъди подготвена за антибиотик, престой поне 5 дни и липса на информация от детско. Но пък според мен добри израждащи лекари и прекрасни акушерки в отделението.
"Ще си позволя да споделя и моето мнение за болницата. Като цяло не съм краен човек, освен това съм наясно с условията в държавна болница, но ако трябваше да раждам пак щях да се замисля дали да е там. Започвам от приемен кабинет. Ами не е нормално докато попълваш 10 хил. декларации и се опитваш да дишаш по време на контракциите някой да те пришпорва с думите: "Знам, че Ви боли, но имам още две жени за приемане". Както и да е, качиха ме в родилно. Д-р Петров, който си тръгваше нареди да ми се бие нещо (забравих как се казва, макар че в интерес на истината два пъти ми казаха) за забързване на раждането. Факт е, че ми каза, след прегледа и лекарството до половин час си родила, така и стана. Най-кошмарният половин час де, но завърши благополучно. Но да се върна назад. След поставяне на лекарството две младички лекарки решиха да ми сложат система с окситоцин и да спукат околоплодния мехур. Да, ама не. Обадиха се по телефона и някой от по-висшестоящите им каза да чакат. Те бяха видимо недоволни. Измежду другото част от разговора им беше: "Ами той си е облякъл якето и си тръгва". Както и да е, след минути дойдоха напъните, казаха ми да се наплискам на мивката и да минавам към родилна. Е не успях да е наплискам, защото усещах младежа на изхода. Едвам се качих на магарето. Последва напън, а докторката ми се молеше да не напъвам, а да дишам защото трябва да си смени ръкавицата, но не успях, съответно напънах и малкия излезе. В родилна зала беше и д-р Киров (за когото останах с много позитивни впечатления от начина, по който го слушах да говори на родилката след мен, която беше от ромски произход и преди да стигне до магарето направи страшни циркове), но при мен човека нямаше какво да прави Simple Smile Добре се бях поразкъсала. Лекарката ме заши внимателно и доколкото разбрах после от коментарите на акушерките доста добре. Та относно родилна е това - като изключим, че имаше разминаване между сменящите се лекари, смятам, че реакциите им бяха адекватни, а в интерес на истината и аз не бях от най-послушните родилки Blush
Негативните ми впечатления са от след това. Още докато бях на магарето ми излезнаха кръвните резултати и акушерката каза, че съм с повишени левкоцити. Съответно ми назначиха антибиотик. Още докато бях на количката след раждането се появи педиатърка, която ми обясни, че щом така стоят нещата при мен най-вероятно и бебето ще е на антибиотик. Като коментирах резултатите се учудих, защот не бях имала никакви проблеми през цялата бременност, не бях и боледувала. Както и да е - и двамата на антибиотик. Да вметна моята ЛЛ, която е и педиатър ми обясни, че не е било редно тъй като всички бременни са със завишени левкоцити, защото са техните + тези на бебето и се регулират 28 дни след раждането, когато кръвта на майката се изчисти от тази на бебето. За акушерките в родилно обаче мога да кажа само хубави неща. Имаше само една сърдита стринка, всички останали бяха много мили и внимателни. Първия път и тоалетната ме придружиха. А имаше една златна от тях и много съжалявам, че не й разбрах името, защото беше душа-човек, но пак казвам с изключение на една всички други бяха много мили. Виж педиатрите от детско са друго нещо. Там като че ли се чувстваха богопомазани. Като цяло не ми хареса организацията им. Водехме бебетата сутрин от 7.00 ч. до 10.00 ч. и вечер от 20.00 ч. до 22.00 ч. Вечер за тоалет, а сутрин освен всичко за визитация. След което се предполагаше, че минава педиатър по стаите да каже какво са установили на визитация. Ами не всеки ден минаваше, а когато минаваше основната информация беше колко е свалило или качило бебето, аз разбрах на втория ден, че е антибиотик, хубаво, че бях психически подготвена от преди това. Не бяха видяли, че малкия има проблем с едното око, наложи се да го водя лично в детско и пред мен да му сложат капки и паста, за да започне да си отваря очето. Изписаха на 5тия ден - неделя. До последно не се знеше кога ще ме изпишат. Влезнаха сутринта на визитация, казаха, че ще ме предложат за изписване, след малко влезе и педиатър и каза, че ме изписват. Хубаво е, че  преди мен изписаха две момичета от стаята, за да знам за какво става дума. Тъй като беше неделя и секретарката не беше на работа никой не дойде да ми каже повече нищо. Когато отидох да питам акушерката и сега какво тя с повишен тон ми обясни, че това не й е приоритет. В следствие, на което и аз повиших тон и й обясних, че пред очите ми на другите момичета са им обяснявали къде да отидат близките и на кой тел. да се обадят и пр. Та тя ме прати при секретарката в детско, която слава богу беше в час и се разбрахме как да действаме от тук насетне. Та така.
Битови условия и храна - неподходящи. От дограмата духа жестоко, паяжинки се прокрадват тук и там. Храна грах (много яко за кърмачки), картофи и сирене (и рициново масло Simple Smile ). Това обаче не ме притесни особено. Банята ни беше една за две стаи, което е удобство.
Та в обобщение от собствените ми наблюдения и комуникация с всички майки около мен в този момент, всички са минимум по 5 дни, всички майки предаваме на децата си инфекции при раждането и съответно те са на антибиотик. Никаква информация от педиатрите! Много мили акушерки в родилно, стараещи се максимално да осигурят комфорт на родилките.
Само да кажа първото си дете родих в друга държавна болница - втора градска и бих родила там още 20 пъти, ако не бяха закрили родилно!
Ами, момичета, извинете ме за гигантския пост, но се опитах да бъда обективна и неемоционална. Не е кошмар болницата според мен, но има няколко съществени недостатъка.
Успех и леко раждане на всички!"
ЧЕСТИТО на всички нови мами! Да са ви живи и здрави слънчицата, а на вас бързо въстановяване!

# 637
Честито на новите мами!Добре дошли на света на бебчетата и бързо възтановяване!

Събудих се с болка в лявата гърда.Много е чувствителна и боли постоянно.Дали е нормално?Не ми се е случвало преди.Коластра нямам...

# 638
Здравейте! Пия пренатални витамини на Jameson , но сега ми свършиха ,а имам още 10 дни до термин. Чудя се дали да си купя нова опаковка или да спра да ги пия.. не съм се консултирала с АГ-то.
Вие пиете ли още?

# 639
Здравейте! Пия пренатални витамини на Jameson , но сега ми свършиха ,а имам още 10 дни до термин. Чудя се дали да си купя нова опаковка или да спра да ги пия.. не съм се консултирала с АГ-то.
Вие пиете ли още?
На мене от около 3 седмици лекарката ми спря витамините, защото бебето вървеше голямо, но ако при тебв всичко ви е точно можеш още да си ги пиеш. Има витамини попринцип и за след раждането.

# 640
Аз не пия витамините вече втора седмица,а по-принцип са за и по време на бременност,но АГ прецени,че няма нужда вече.
Иначе сутринта ми падна тапата 😊Поне има някакво развитие на нещата,но с първото си стоях седмица след това без болки.

# 641
Термина ти не беше ли за 28 януари? Не е ли рано още? Иначе и аз искам да се случат вече нещата, че вечер не мога да спя и само за това мисля как ще протекат нещата

# 642
Здравейте, мамчета🤗. Преди около 2 часа дойде на бял свят Симона, 3300гр, 53см.Сега съм в реанимация.Още ме държи упойката.Ще пиша подробности след няколко дни, в случай че някой му трябва инфо за секциото .Засега и двете сме добре😊

# 643
  • София
Честита Симона! Да е жива и здрава и да расте с много късмет.

# 644
Термина ти не беше ли за 28 януари? Не е ли рано още? Иначе и аз искам да се случат вече нещата, че вечер не мога да спя и само за това мисля как ще протекат нещата

Да на 28 ми е,но все си миля,че по-рано ще стане.То тапата може и да падне и чак след 20 дни да родиш така че....божа работа 😊
И мен сън не ме лови едвам минават дните и притесненията се увеличават....ох много миба малко остана.На финала сме 😊

Общи условия

Активация на акаунт