Влага по стените. Как да се предпазя от мухъл?

• 5 833
  • 53
  •   1
Отговори
# 15
Аз имам проблем в мазата. Панелно строителство, едната стена се пада външна и на нея тече вода зимата. Отделно старият собственик е зазидал вентилационните отвори над вратата. Идеи как да се справя с влагата, преди всичко да е мухлясало?

# 16
Аз също се интересувам дали има разлика между Антимухъл и Саво? Кой е по-добрият? Освен, че Саво е двойно по-скъп.

# 17
  • София
В къщи използвам електрически влагоуловител и реших проблема с мухъла.

# 18
Аз също се интересувам дали има разлика между Антимухъл и Саво? Кой е по-добрият? Освен, че Саво е двойно по-скъп.
Саво ползвах веднъж и не повторих, от Антимухъл съм по-доволна. Но при мен става въпрос за две малки ивички над прозорчетата на тоалетната и мокрото, за по-голям участък не знам.

# 19
Съфорумката пита как да се предпази, а не как да се справи с последствията. Защото ако има влага, това ще е периодично занимание. Трябва да се уверите, че е от влага в апартамента, а не теч при дъжд, например. Редовно проветряване, никакви сушене на дрехи, аспиратор при готвене. Цветя, аквариум с рибки също са източници на влага. Ако е теч, вече е проблем.

# 20
От 3 седмици сме горди притежатели на електрически влагоуловител. На този етап сме много, много доволни. Работи основно през деня и количеството вода, което събира за 12 часа е толкова, колкото го дават за 24 часа. Т.е. имаме си доста влага Pensive Засега,откакто го ползваме мухъл не е избил никъде, а миризмата в стаята е по-свежа.

# 21
  • Бургас
колко вода е нормално да се събира за едно денонощие, у нас поради едно наводнение предния месец и необходимост от ремонт на паркета, който се наду от влагата, по съвет на майсторите в момента съм наела един голям влагоабсорбатор,  вече 5 дни работи нон стоп и за 24ч. събира по около 4 литра вода, та се чудя това нормално ли е, иначе не усещам да е много влажно или да има голям конденз

# 22
  • София
Нормално е.А не ти ли показва влажността на стаята.

# 23
  • София
И според мен електрически влагоабсорбатор е единственото решение. Миналата зима се доредихме да купим, все не ни се даваха 4-500 лв., но откакто го ползваме изчезна всякаква влага.

# 24
А каква марка е?

# 25
  • София
Inventor EP3 ION20L EVA || PRO
В момента във vimax са на промоция, но и друг модел да избереш пак би свършил работа. Само отчети размера на помещението.

# 26
Здравейте,на всички външни стени в ъглите зимата се появява мухъл.Във всяка стая имаме станция за мерене ,влажността е нормална ,всеки ден се проветрява.Въпроса ми е нужен ли ми е влагоабсорбатор при положение че влажността е нормална?

# 27
Един влагоабсорбатор достатъчен ли е за цял апартамент 100 кв?Не съм още наясно ,ще поразуча и за модел .

# 28
Един влагоабсорбатор достатъчен ли е за цял апартамент 100 кв?Не съм още наясно ,ще поразуча и за модел .

Не. Нашият е за около 20 квадрата. Поне така пише в книжката с инструкции. Местим го от стая в стая. Да речем през нощта работи в кухнята, през деня в спалнята. Никога не го оставяме да работи в стаята, в която стоим.

# 29
  • София
Здравейте,на всички външни стени в ъглите зимата се появява мухъл.Във всяка стая имаме станция за мерене ,влажността е нормална ,всеки ден се проветрява.Въпроса ми е нужен ли ми е влагоабсорбатор при положение че влажността е нормална?
Външна изолация имате ли? Имаме същия проблем и сме в търсене на фирма за външна изолация.

Общи условия

Активация на акаунт