Искам бебе а той-не

• 11 668
  • 196
  •   1
Отговори
# 105
А, в никакъв случай не казвам, че тя е цвете за мирисане, отдавна щях да съм напуснала и също би ми било тъжно, ако партньорът ми затъне заради тази раздяла, но трябва да бъдем реалисти - явно връзката ни е загуба на време при наличието на толкова много различия.
Но той е наясно, че тя иска дете, а няма да й направи и знае, че тя стои при него с надеждата, че ще имат бебе. Да продължава да я върти при това положение, за мен е жестоко.

# 106
Въобще не съм съгласна, че я върти, изборът си е неин. Според мене е видяла момент на лабилност и е пробвала завръщане на бял кон, но не й се е получило да го придума за дете. Никак не мисля, че го обича, ами разчита на клишетата за етапите от връзката и че са стигнали етапа с децата. Пък и при раздяла трябва тепърва да се пуска 'на пазара' и да минава пак същите етапи, ще трябва да прикрива паническото желание за дете - кой мъж ще се навие? Аз, дето съм жена, не бих се навила.
Мое мнение си е, но хора, особено мъже, които са съгласни на деца в чистак нова млада връзка, за мен не са много добре ментално. Жените поне имат някакво оправдание с биологичния часовник, и то след определена възраст, от която авторката е бая далеч. Ама мъж, драпащ за деца, ме притеснява повече от такъв, който не иска деца.

# 107
  • София
Според мен и двамата се залъгват едновременно. Той я залъгва, че не може без нея и че много я обича, тя си мисли че ще го навие за бебе  Crazy Накря обаче тя ще е прецакана, щото той дете си има.

# 108
  • някъде в орбита...
Вариантите са два: авторката или остава с този, и приключва всякакви разговори и планове за бебета, или го напуска и търси мъж дето иска семейство и деца.
След 10 години може да се окаже с дете,  но с мъж дето не обича, а този се оказва любовта на живота й.
След 10 години може да се окаже с мъж дето мрази, защото е отказал да й даде така исканото дете.

И в двата случая няма верен отговор, няма гаранции, и няма сигурност. Човек никога не знае. Но е редно, като нормален зрял човек на 27г, да седне сама със себе си, да прецени с кое от двете може да живее, кое може да преглътне и изостави, и да приключи с тоя цирк.

# 109
Само човек, който не може или не желае да поеме отговорност за действията си би казал, че срещането на добър или лош партньор е въпрос на късмет.
Хората малко или много трябва да могат да преценят дали човекът до тях е подходящ за създаване на семейство.

Не съм казала, че преценката не е в нашите ръце, но нали за да го прецениш, първо трябва да го срещнеш, което си е късмет. Има хора с добра преценка, които, обаче, години не успяват да срещнат подходящ, а на други им се случва от първия път. Така че само преценка не е достатъчна, трябва и късмет.

# 110
Късмет ще е да срещнеш качествен мъж, ако например по цял ден кибичиш в кварталното барче, мъкнеш се по чалгарници и кръчми или пък приятелите и компанията ти са все от основно до средно образование. Да, тогава ще е късмет Simple Smile
Затова по-добре да се изучиш, да поработиш, да се раздвижиш с образовани хора. Тогава ще е по-лесно. И малко повече годинки ще минат, ще се натрупа опит, ще видиш повече ситуации...

С други думи - средата също е много важна.

# 111
Има хора с добра преценка, които, обаче, години не успяват да срещнат подходящ, а на други им се случва от първия път. Така че само преценка не е достатъчна, трябва и късмет.
Това е обикновен подбор. Хич не е до късмет, а до отсяване. Някои отсяват повече и стоят сами, други се навиват бързо с идея за промяна или липса на идея кви ги вършат.
Нищо общо с късмета в случая. Късметът се проявява от по-после.

# 112
Въобще не съм съгласна, че я върти, изборът си е неин. Според мене е видяла момент на лабилност и е пробвала завръщане на бял кон, но не й се е получило да го придума за дете. Никак не мисля, че го обича, ами разчита на клишетата за етапите от връзката и че са стигнали етапа с децата. Пък и при раздяла трябва тепърва да се пуска 'на пазара' и да минава пак същите етапи, ще трябва да прикрива паническото желание за дете - кой мъж ще се навие? Аз, дето съм жена, не бих се навила.

Ама ти наистина не знаеш смисъла на живота !!!

# 113
Zzzaz, смисълът на живота не се крие само в децата, има хора, които не могат или не искат да имат деца поради някакви причини, те какво, да скачат под някой влак ли?
Ти намираш смисъл в едно, други хора намират смисъл в други неща.

# 114
Zzzaz, хайде обясни твоят смисъл на живота, че ми стана интересно. Как се виждаш с пеленаче, с ученик и след като детето излети от гнездото?
А ако нямаше дете, какво щеше да правиш? Кариера? Благотворителност? Приемно родителство? Работа на доброволчески начала в кучешки приюти? Собственоръчно възстановяване на лесофонда? В света има страшно много каузи, които изискват огромна доза себеотричане и поставяне на друг пред себе си. Нямат нищо общо с раждане на собствено дете, но човек, който се е погрижил напълно про боно за поне един задник, който не е собствения му или на близък, би отгледал много по-читаво собственото си дете. А не да прави такова, защото не е намерил по-смислено нещо да си запълва времето.

# 115
Gal, не мога да спра да ти харесвам коментарите! Съжалявам, че само известия ти излизат😀

# 116
Смисъла на живота е да създадеш здраво семейство (мъж и дете) ... Няма как да ти обясня,след като ти липсват тези  неща, че детето не е само запълване на време ... А когато на теб ти омръзнат каузите с които се занимаваш вече ще си твърде изтощена психически и физически, за да си пълноценна майка. Ако въобще искаш да имаш дете ...

# 117
А аз не ги харесвам, безумно е да обяснявам такива очеизвадни неща.
Мацето горе е на 23 е с 11месечно бебе и обяснява за смисъла на живота, перфектна възраст за раждане и репродуктивни проблеми след 35. Кога се изучи, кога се дипломира, кога излезе от крилото на мама и тати, кога поработи, кога се доказа на работното място, кога внесе 24 месеца здравни - и всичко това само за да роди и излезе в майчинство, нищо друго. Не е лична нападка, страшно много такива има, тръгнали да дават акъл. Аз като си чета какъв ми е бил акълът на 23, с глас се смея колко неориентирана съм била в живота, а все пак бях с отлична диплома и работа по специалността. В университета за една бройка да забременея, слава Богу не успях, ама на колко момчета увиснах на врата да правим семейство и бебчита, не мога да броя до толкова. Сега съм на 32, като видя колко им е акълът на бившите ми избраници, лошо ми става. Направо Господ ме е пазил, и мен, и неродените ми Петковци😁 А след още 10 години ще се смея с глас на половината си сегашни постове, но не защото съм родила, а защото човек израства - стига да си го позволи. Някои спират на дете до 25 - живи и здрави.
Сега за изтощение говори... Ама вие, младите майки, как смятате да гледате тийнове, ако се амортизирате още преди НВО в 7ми клас?

Последна редакция: чт, 27 дек 2018, 21:38 от Анонимен

# 118
  • София
Хората не са еднопосочни и намират призвание И в други каузи, различни от създаване на дете. Това, че за теб детето е каузата, за други може да е една от каузите. Слава Богу, хората сме различни и намираме призвание в различни области.

# 119
Щом щастието ти се ограничава до това, че си дипломирана и имаш трудов стаж се радвам за теб. Всички са изразили общо мнение по темата, че просто този мъж, не е за авторката и не на него трябва да роди дете, а ти пишеш и обясняваш тук как да искаш дете на 28 не било нормално ... Как била още неосъзната и си нямала друга работа, че решила деца да прави ... 90% от жените се радват да имат деца, но ти определено си от останалите 10%.

Общи условия

Активация на акаунт