Искам бебе а той-не

• 11 671
  • 196
  •   1
Отговори
# 120
Zzzz,  избиваш някакви комплекси и се изживяваш като майка героиня. Успокой се малко, радвай се на детенцето и го карай по-ведро. Щастливите и уверени хора не се опитват да нанесат комплекс на малоценност на другите. Ти сама се обиди от темата и сега скачаш като ожилена и сееш жлъч и злоба. Не звучиш много добре, всичко наред ли е?

# 121
Хахаа... Слава на Бога при мен абсолютно всичко си е наред.Не съм се обидила от темата,защото тя директно мен не ме засяга ... Пределно наясно съм, че всички хора сме различни и с различни виждания и разбирания за живота, но да се опитваш да обясниш на една нормална жена, че това да иска деца я прави обсебваща и неосъзната ... Ето това на мен не ми звучи добре.

# 122
Пределно наясно съм, че всички хора сме различни и с различни виждания и разбирания за живота, но да се опитваш да обясниш на една нормална жена, че това да иска деца я прави обсебваща и неосъзната ... Ето това на мен не ми звучи добре.
Всъщност Gal не е казала, че щом иска деца, жената е е обсебваща и неосъзната. Тя коментира конкретната жена, че е обсебваща и неосъзната. Това личи в първия пост, където обяснява как искала дете, как мъжа не искал, как забременяла, как той искал аборт, как правела опити за дете с друг и т.н. и т.н фиксации. Именно това я прави незряла и по някакъв начин всички тези обстоятелства я предпазват от лошо взетото решение да има дете на всяка цена. А другия коментар беше по принцип отговор на твоите контрааргументи за смисъла на живота (единствения смисъл). Така че - каквото повикало - такова се обадило.

Последна редакция: пт, 28 дек 2018, 10:44 от ornelam

# 123
Да, защото на 35г задължително знаеш/ама с сигурност с кой ще изживееш остатъка от своя живот🤣Разбира се, че не е гаранция кой как ще разсъждава дали ще е "какво ще кажат хората" или "дреме ми", "не мога/мога да го променя" и това пак грам не е до годините,а точно и до манталитета/възпитанието/начина на живот. Разбира се, че има лигли на 23г,но има и такива и на 30г и на 35г, но не е правилно да определяш човека само по годините. Може да си отговорен човек на 20г,може да си безотговорен на 50г.
Разликата е там, че на по-голяма възраст вече няма лесен начин за промяна на характера, а на 23г примерно приемаш по-лесно .
 Според мен, една жена е редно да пожелае дете НЕ на 20г или 38г , а когато жената усети (заедно с своята половинка), че искат и мислят, че могат да се грижат за бебче.
 Да, - мислят, защото никой не може да бъде сигурен на 100%,че всичко ще се развие точно както го е планирал.

Много жени "не желаят", докато не се появи мъжът...Или докато часовника не започне да тиктака по - бързо...
И това не е лошо, всеки има право на избор и това, че за някой нещо е правилно не е задължително за друг също да е.

Последна редакция: пт, 28 дек 2018, 08:21 от Анонимен

# 124
Много жени "не желаят", докато не се появи мъжът...Или докато часовника не започне да тиктака по - бързо...
И това не е лошо, всеки има право на избор и това, че за някой нещо е правилно не е задължително за друг също да е.

Те това пък никога не съм го усещала. И не само аз.  Значи и това е относително, като последвалото ти изречение. Или накратко - ако човек робува на стереотипи, наложени в обществото/родителите/средата и т.н., вероятността да не вземе своето, нараства неимоверно.

# 125
Това ми е идеята. Няма значение кой какво ти казва, важното е да го пожелаеш и да не се влияеш от чуждото мнение, защото в повечето случаи повлияеш ли се - после страдаш.

# 126
  • София
А аз не ги харесвам, безумно е да обяснявам такива очеизвадни неща.
Мацето горе е на 23 е с 11месечно бебе и обяснява за смисъла на живота, перфектна възраст за раждане и репродуктивни проблеми след 35. Кога се изучи, кога се дипломира, кога излезе от крилото на мама и тати, кога поработи, кога се доказа на работното място, кога внесе 24 месеца здравни - и всичко това само за да роди и излезе в майчинство, нищо друго. Не е лична нападка, страшно много такива има, тръгнали да дават акъл.
Скрит текст:
Аз като си чета какъв ми е бил акълът на 23, с глас се смея колко неориентирана съм била в живота, а все пак бях с отлична диплома и работа по специалността. В университета за една бройка да забременея, слава Богу не успях, ама на колко момчета увиснах на врата да правим семейство и бебчита, не мога да броя до толкова. Сега съм на 32, като видя колко им е акълът на бившите ми избраници, лошо ми става. Направо Господ ме е пазил, и мен, и неродените ми Петковци😁 А след още 10 години ще се смея с глас на половината си сегашни постове, но не защото съм родила, а защото човек израства - стига да си го позволи. Някои спират на дете до 25 - живи и здрави.
Сега за изтощение говори... Ама вие, младите майки, как смятате да гледате тийнове, ако се амортизирате още преди НВО в 7ми клас?
От едно известно време си мислех да зачекна тая тема и да я питам като е родила на 23г. "от де цуца майчинство" Laughing и с какви пари си гледа бебето. То ясно че я спонсорират, ама тя дали се чувства добре като си гледа детето с пари за които 1 ден не е работила Crazy.

# 127
Абе нека раждат младите. Щото колкото и да се биете в гърдите, че бачкате - децата също някой ден ще бачкат. А ако останеш без деца, ако ще по 18 часа на денонощие да бачкаш, пак няма да свършиш толкова работа, че да компенсираш липсата им.

Та така, пари се печатат, ама като ти потрябва човек след 20 години - някой трябва да го е родил, не може да си го напечаташ.

# 128
Хахахаа а ти от къде знаеш, че не получавам майчинство ? Май не си наясно с изискванията ... За да взимаш майчинство, трябва да имаш 12 месеца трудов стаж, а аз работя от 18 годишна. Аре смятай ... Wink

# 129
Всъщност, не знам защо в днешно време се смята, че хората на 20 + са все още недорасли и безотговорни. Да, има и такива, но има недорасли и на средна възраст. Някак си обществото ги третира по този начин, което допринася и те самите да се чувстват така. А уж сме напреднали в мисленето си. В недалечното минало, когато е било нормално да се ражда на около 20, младите бързо ги е връхлитал живота и са се научили да поемат отговорност. Обществото не ги е третирало като деца, а като възрастни. А сега младите ги дундуркат, като недорасли, и после се чудим защо някои от тях не могат да поемат отговорност. Възрастта е относително понятие и никога не бих направила заключение за даден човек само по възрастта му. Общувам с хора на всякакви възрасти и намирам общ език с тези, които имат сходно на моето мислене, а не само с тези на моята възраст. А тук във форума редовно виждам закостенели мнения и с е убеждавам, че хората робуват на стереотипи. Бъдете по-широкоскроени.

А имането на дете в никакъв случай не трябва да е самоцел и честно казано, не разбирам хората, които без да имат подходящ партньор, ей така просто искат дете или други, които са си поставили граници, че преди определена възраст няма да раждат. Когато срещнеш своя човек и усетиш, че искаш да създадете семейство, нещата се случват.

# 130
Хахахаа а ти от къде знаеш, че не получавам майчинство ? Май не си наясно с изискванията ... За да взимаш майчинство, трябва да имаш 12 месеца трудов стаж, а аз работя от 18 годишна. Аре смятай ... Wink
Да се смея ли, да плача ли...

# 131
Неприемливо неосведомена си относно изискванията. За да взимаш хубаво майчинство, а не нЕкой лев, трябва да си се осигурявала на реална заплата 24 месеца назад.

Всъщност, не знам защо в днешно време се смята, че хората на 20 + са все още недорасли и безотговорни.
...
Когато срещнеш своя човек и усетиш, че искаш да създадете семейство, нещата се случват.
Защото, както ти каза, ги дундуркат. И под дундуркат нямам предвид само финансово, а ги възпитават в несамостоятелност и търсене с кого да цепят сметката на живота (не само финансова). На какво ще научи детето си такъв човек, който го обгрижва като бебе до пълнолетие, че и след това. Да тичка при мама и тати при всяко затруднение? И ще го представя като висша цел и ценност. Неприемливо. Дори да намери работа, пак ще виси н чужда шия, ей ти го примерът горе.
Нищо лично, наистина, но да бъдем реалисти, нещата в живота се постигат с упоритост и труд - моля да ми кажеш как се е потрудила жена на 20, която търси само как да роди. Явно имането на бебе е сред лесните балъшки дейности.
По другия абзац, случват се и без да си намерил партньор. Пак е работа на родителя да научи детето да преценява хората. Масово точно 20годишните в момента се борят за лайкче в инстаграма и фейса. И се очаква точно те да са зрели, осъзнати и готови за родители? Честно ли?

# 132
  • София
Всъщност, не знам защо в днешно време се смята, че хората на 20 + са все още недорасли и безотговорни. Да, има и такива, но има недорасли и на средна възраст. Някак си обществото ги третира по този начин, което допринася и те самите да се чувстват така. А уж сме напреднали в мисленето си. В недалечното минало, когато е било нормално да се ражда на около 20, младите бързо ги е връхлитал живота и са се научили да поемат отговорност. Обществото не ги е третирало като деца, а като възрастни. А сега младите ги дундуркат, като недорасли, и после се чудим защо някои от тях не могат да поемат отговорност. Възрастта е относително понятие и никога не бих направила заключение за даден човек само по възрастта му. Общувам с хора на всякакви възрасти и намирам общ език с тези, които имат сходно на моето мислене, а не само с тези на моята възраст. А тук във форума редовно виждам закостенели мнения и с е убеждавам, че хората робуват на стереотипи. Бъдете по-широкоскроени.

А имането на дете в никакъв случай не трябва да е самоцел и честно казано, не разбирам хората, които без да имат подходящ партньор, ей така просто искат дете или други, които са си поставили граници, че преди определена възраст няма да раждат. Когато срещнеш своя човек и усетиш, че искаш да създадете семейство, нещата се случват.

Едно време е било съвсем различно. Раждали са на по 18-20г., ама не са си гледали сами бебетата, а са ги мятали на баби и дядовци, които пък са се пенсионирали доста по-рано и са имали време и възможност да си изгледат внучетата. Живеели са масово при родителите /предимно свекъри/ и почти никой не се е напъвал да е самостоятелен, т.е. да си има свое жилище. Затова са раждали на по 20г. Щото са живели в жилището на свекърите, които са им гледали децата, докато младите родители следват или работят. Демек и тогава не са били достатъчно пораснали за семейство, ама такава е била масовата практика - някой да им гледа децата и да им осигури покрив, където да си играят на семейство. Сега живота е различен и младите се борят за самостоятелност, което се постига с финанси, а не с правене на бебета на по 20г.

# 133
Всеки гледа да си облекчи животеца - пенсиите искат да се радват на старистта си, а не да дундуркат бебета. Искат най-после да си поживеят след цял живот блъскане. Мъжете си търсят осигурени жени за да нямат грижа да ги издържат - тях и децата си. Законът обаче им е гарантирал правото да имат деца въпреки че бягат по тъч линията и често не се грижат за децата си нито практически нито финансово от което самите деца страдат. Само жените се бутаме да сме самостоятелни и да понесем целия товар  на наш гръб иоето за съжаление понякога ни ощетява множо, защото не намираме време и сили и за деца. Кой е глупавия и прецакания - сметайте.

# 134
За 23годишното момиче с бебче сте коментирали..
Та... Разбира се, че ще ѝ се помага, дано !
Какво лошо? Какво означава "спонсорират я",
да не го е правила това бебе сама? Децата не се правят само от жената и вие перфектно знаете това! На някоя жена и е трудно, сама с дете , без помощ, работи на 12ч всеки ден.. Това ли за вас е живот и всички ли така да сме? Да се доказваме..Пред кой? Ако не се чувстваме ние самите добре, какво значение има кой непознат щял да коментира? Била се справяла сама. Браво! Завиждам за силите на такива жени, но като може да и е лесно, защо да не ѝ е?
Тъй като на Пенка ѝ е трудно, нека ѝ на Иванка да ѝ е зле?!
Работила или не.. Не е и задължително, щом има възможност, нека да си живее както иска.
Като става на въпрос.. За 23г не може ли да направи 2г трудов стажа или за 12м да има платени  осигуровки?
Трябвало да работи... Охоо, колко години има още да работи. Трябвало да се докаже на работата. Колкото работни места ще има да сменя за да намери своето място,да се запознава с хора и пр.

Общи условия

Активация на акаунт