С какво ви дразнят свекървите - тема 104

• 51 531
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
  • на брега на морето
Гадно е да спиш на нещо докосвано от свекърва, било то и изгладен от нея чаршаф. Изобщо е гадно да пипа, каквото и да е. Дори дръжката на вратата, когато влиза ... особено дръжката на вратата, когато ВЛИЗА! JoyMisc End
А на теб не ти ли е гадно да имаш деца от мъж, роден от свекърва ти?

# 631
Не, супер е. Joy

# 632
Странно....свекърва ти доста го е докосвала.  Smiley

# 633
Чак пък доста ... То все едно никакви чаршафи да не ползвам, защото някоя смрадлива шивачка ги е докосвала и създала. Сапунче, вода и всичката помийка в канала.

Ноо, да. Сега ако го докосва, няма да се приближа една седмица минимум.

# 634
  • на брега на морето
Остави докосването, ами носи набор от нейните гени.

# 635
Ами да си носи, каквото ще.
Пак метафора - маслото може да е много приятно и вкусно, може и да е гранясала отврат. А е все едно и също в основата си. Та така ... Ако започне да гранясва, масла бол, няма страшно, ще си взема нов. Simple Smile

# 636
  • на брега на морето
Изяж един чувал сол с вкусното масло и пак ще си говорим.

# 637
Какво да си говоря с тебе пък, малко ли сол се е изяла през годините? Аз да съм нова, нова, на две години снахов стаж айде, ама сега ...

# 638
Като знаем откъде се е появил мъжът ти на този свят, направо ти се чудя как го целуваш и докосваш... Не те ли е гнус?

# 639
  • Бургас
Аууу, за какви работи си хортувате тука. Joy

# 640
Чак пък доста ...
Скрит текст:
То все едно никакви чаршафи да не ползвам, защото някоя смрадлива шивачка ги е докосвала и създала. Сапунче, вода и всичката помийка в канала.

Ноо, да. Сега ако го докосва, няма да се приближа една седмица минимум.
Ами, доста...години наред.   Smile

# 641
Моята свекърва имам чувството, че е направо обсебена от внучката си (моето дете). Живеем в чужбина и майка ми ни беше на гости за седмица. Свекърва ми, да не остане назад, се обажда вчера на мъжа ми с два варианта: 1. Като си ходим след няколко седмици, ние да се приберем после за Германия, а тя да остави да гледа детето за месец и после да ни я доведат пак, или 2. Да дойде да я гледа при нас 3 седмици. На мъжа ми му казах директно, че 1. отпада директно без дискусии, детето си има къща, майка и баща, които се грижат за него, ходи на ясла. От какъв зор ще я оставям в Пловдив без да я виждам 1 месец. За 2. ще видим.
Още като родих, дойде за 2-3 седмици уж да помага. Готвеше, нямам забележки, но само като накърмех детето, и ми го дърпаше от ръцете, и отиваше в другата стая, и така докато се събуди и трябва да яде пак. Едвам я изтърпях да не я наредя. Изключваме коментари защо яде през нощта, ама много често буди, често яде, много стои на гърда, и т.н. Синът си мълчи като г*з и нищо не казва.
Идваха септември пак, детето реве от свекърва ми и свекъра, не иска да стои при тях, не дава да й сменят памперса, още от сутринта се почва с писъци и крясъци. Детето иска да върви, тя все го държи в ръце все едно е някакво пеленаче, то пищи и реве да слиза на земята. Ами като виждаш, че детето се изнервя, остави го на спокойствие.
Имам чувството, че мъжът ми изревнува, че майка ми като дойде, детето я прегърна веднага, ще кажеш, че всеки ден са заедно, храни я, приспива, никакви проблеми. Ама аз какво съм виновна. Явно си се разбират двете.
Свекърва ми от много време драпа да й оставя детето тя сама да го гледа. Лятото да сме отивали с мъжа ми на море само двамата. Не стига, че се прибираме за 10 дена, искахме да заведем детето за първи път на море, на нея много й хареса. Дали ще стои в Германия или в Пловдив, разлика няма. Поне на морето за няколко дена нещо различно, което вижда за първи път.
Живеем в двустаен апартамент, и 3ма възрастни и едно бебе ще стане дядовата ръкавичка, било то и за 3 седмици. Ама мъжът ми, като не смее да каже нищо на майка си, та пита мен, после да кажат, че аз не искам да пускам детето при тях. Усещам, че сериозни дискусии ще имаме по темата.

# 642
Ами да казват, какво ти пука. Децата усещат откачалките и истериците, не случайно пищи, като е с тях. Не го тормози горкото, дори на цената на това да те изкарат лошата. Изобщо да не ти пука.

# 643
Опасни са малките. Моята почва да казва срички, но само на нас с мъжа ни. Баба й идва вчера да я види и само дето не застана на челна стойка за прословутото "дадапа". 😂.  Имам чувството, че сред повече хора се стресират, особено такива, които не са постоянно с тях.

# 644
  • София
А защо трябва да идва за 3 седмици, след като майка ви е седяла само седмица? Или така си се обажда директно с ултиматума 1 или 2? Мъжът ти подкрепя ли те в твоето мнение относно гледането на детето? Принципно повечето са така, не смеят да се изрепчат на маман, иначе принципно са съгласни с жена си. Та тя на това разчита, дето се вика на краставичар краставици да продаваш.  Просто поговорете двамата и решете кое е най-добре за детето. Ако толкова настоява нека дойде да го погледа два-три дни, максимум седмица, за да няма после приказки майка и така пък аз онака. Така или иначе приказките за лошата снаха няма да си ги спестите. Моята свекърва също нямаше подход към децата ми и си беше тормоз, но второто дете толкова изтерясваше при нея, че тя вече я беше страх и сама се отдръпна. Малките деца не се травмират толкова лесно, по-скоро за нас е трудно да ги наблюдаваме в такава ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт