С какво ви дразнят свекървите - тема 104

• 52 515
  • 758
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Ами хубаво би било да се радва на внучето, но изобщо не е задължително. След като тя е такава, не виждам защо е нужно да се тормозиш. Извлечи дивидентите от това, както вмъкна някой по-горе. Да не ти се меси някой как си къпеш/храниш/възпитаваш детето е в пъти по-добре. Помоли таткото да е по-активен, пък и ще се научиш и сама да го къпеш- не е ядрена физика и не си само ти.

# 76
Не е изобщо нейна работа.

# 77
Добре тогава, свекървичките. Тогава когато се изнесем, и има нужда от помощ, било то финансова или каквато и да е, ще имаме винаги по важна работа и така ще е честно. Айде сега да ви чуя как оспорвате мнението ми отново

# 78
Добре тогава, свекървичките. Тогава когато се изнесем, и има нужда от помощ, било то финансова или каквато и да е, ще имаме винаги по важна работа и така ще е честно. Айде сега да ви чуя как оспорвате мнението ми отново
Права си за това, стареем и в един момент ние ще ревунчим / евентуално/ за помощ и ще е кой каквото си е постлал.
Но аз те съветвам засега да намериш някакъв път към нея, докато е малък бебокът, е добре да има възрастен човек, дори само като присъствие и да го наглежда, ако трябва да излезеш някъде. Тя не ще да го къпе, може и да не знае как и да не си признава, но за друго все ще да е полезна, м ? Ти си по-младата , по-разумната , вменявай и някакви дребни неща, които да прави, щом е обещала. С рогата не става . Ще се изпокарате , а ще имате нужда една от друга , това дете расте. Усещам, че в момента си бясна, но помисли. С компромиси и малко гъвкавост, смятам, ще постигнеш повече.
Като не изхождаш от това, че е длъжна, обаче. Хайде, успокой се Hug
Тук по-резките коментари пак са за твое добро, показват ти и друга гледна точка.

# 79
  • София
Виж, не взимай насериозно най- крайните постове- защо не бил отишъл мъжът ти да пазарува по друго време и че била в правото си да откаже помощ бабата- само комплексар може да извади такава реакция и от разказаното от теб, и тя е олицетворение на компексарщината.
Да не искаш да помогнеш, за да приключи с пазаруването сина ти, който е бил цял ден на работа, крещейки че когато решиш, тогава ще е , а не когато е нужно...........ами- у лево, нищо друго не остава.

# 80
Бебокът мъжки ли е? Много озлобление има в постовете ти, bikibiki... злопаметност и жлъч, а това трови най-вече теб. Wink.... А! Та, мисълта ми беше ако бебето ти е момче, един ден (щото е ясно, че бгмамата ще е още налична) някоя снаха ще се оплаква от теб... и с право. Grin

# 81
bikibiki,
Под помощ от бабите обикновено се разбира да погледат детето, когато родителите ги няма или искат да излязат някъде заедно. Пазар, къпане - това са си ваши работи. Когато пазарувате, по- добре не къпете бебето. На теб ти харесва да го къпеш, ама си е занимавка, на мен например ми беше досадно  - 2 деца имам. Свекървата я помолете, ако иска да го гледа 2 часа, пък вие да излезете сами. Но приготви първо бебето - нахрани го, преобуй го. Пък тя само да то гледа първоначално. Ако и това не иска, ясна е работата.

# 82
Бебокът мъжки ли е? Много озлобление има в постовете ти, bikibiki... злопаметност и жлъч, а това трови най-вече теб. Wink.... А! Та, мисълта ми беше ако бебето ти е момче, един ден (щото е ясно, че бгмамата ще е още налична) някоя снаха ще се оплаква от теб... и с право. Grin
Един ден, като съм свекърва, ще знам каква да НЕ бъда, имам си чист пример в къщата Wink

А дано, ама надали Wink

# 83
  • при късмета
Разбира се, че като се изнесете може да не им помагате. Обаче в друга страна кой би имал повече нужда от помощ? Не разбирам защо държиш да помага точно за къпането, като на теб ти е приятно. Да не говорим, че задоволяването на чисто физическите нужди на детето, са задължение на родителите и те нямат право са ги вменяват другиму. Може друга повощ да поискаш, може и да откликне

# 84
Като се почне с това къпане на бебето, все едно е някаква ужасно сложна задача, непосилна за сам човек. Какво толкова му къпете на това бебе, което даже не се изпотява. Не разбирам тия драми с къпането.
По добре се насочи към това да сте самостоятелни а не да търсиш и да изискваш някой да ти помага.

# 85
  • MI
Те свекърите са се е справяли някак сами в чужбина, не им е помагала цялата рода предполагам. Wink Че е хубаво да се интересува, хубаво е, но не е задължително. И по-добре да не се интересува, отколкото постоянно да се меси, но време и акъл трябва да го разбере човек. И хората реагират и на тон, избрани думи, начин на изразяване, не само на същността на казаното - и във форума, и в реала. Едно и също казано спокойно и интелигентно, предизвиква съвсем различна реакция, отколкото ако е с репчене, претенции и т.н.

# 86
Те свекърите са се е справяли някак сами в чужбина, не им е помагала цялата рода предполагам. Wink Че е хубаво да се интересува, хубаво е, но не е задължително. И по-добре да не се интересува, отколкото постоянно да се меси, но време и акъл трябва да го разбере човек. И хората реагират и на тон, избрани думи, начин на изразяване, не само на същността на казаното - и във форума, и в реала. Едно и също казано спокойно и интелигентно, предизвиква съвсем различна реакция, отколкото ако е с репчене, претенции и т.н.
Да, затова ако ми беше казала спокойно и интелигиентно, без да вика, че в момента не може да помогне, нямаше да обърна такова внимание и нямаше изобщо да ме издразни.

# 87
  • София
Напълно съм съгласна с мнението ти. Освен това – тя е била сама, доколкото разбирам, преди вие да отидете. Очевидно се е оправяла.
Добре сте решили да се изнасяте – семействата трябва да са отделно.

Освен това: детето ни е на 7, досега никой не ни е помагал в гледането му. Имаше няколко трудни моменти, но те се броят на пръстите на едната ми ръка. Плюсове:
1. Никой не ни се бърка по какъвто и да било начин;
1. Не се отчитаме на никого;
1. Бащата си гледа детето наравно с мен.

# 88
Така по нищо няма да се различаваш от "свекървичката", даже напротив - тя може да постъпва така, защото е егоист, защото не осъзнава, защото не обича достатъчно сина си, внука или най-просто казано "защото е проста", а ти ще си постъпила така - защото наказваш. Някога когато тя ти поиска помощ, постъпи както съвестта ти те насочва.
А за това да се дразниш, че не ти е помогнала за бебето и начина по който ти е отговорила - може би и тя ти се е подразнила, може да се дразни на ироничните подмятания на сина си и т.н. - не можеш да знаеш точната причина, но не се сърди - насила хубост не става. Просто си направи изводите и продължавай напред, но без да влизаш в нейния коловоз, както си личи, че става. А и може да се окаже, че така е по-добре. Някога би ти казала: Аз ти къпех бебето, аз го отгледах и т.н., а сега не би могла да го каже. Но и не се конфронтирай с нея затова, бъди над тези неща! В чужда държава не се знае кой кога би ти потрябвал. Успех!

# 89
Що вие не се успокоите малко, темата е с какво ви дразнят свекървите. Дразни ме с това,че други неща са и по важни от внука и, което си личи от далече, но така написано малко трудно ще го видите, ако го видиш с очите си ще изглежда по различен начин. Не ви искам мнението. Повече мога да разчитам на комшийката отколкото на свеки, ето това ме дразни. Точка.
Ние сме напълно спокойни. Само ти гледаме сеира. Точка.

Общи условия

Активация на акаунт