С какво ви дразнят свекървите - тема 104

• 52 542
  • 758
  •   1
Отговори
# 90
Значи, щом ме е накарала да оставя квартирата си, да оставя семейството си , с мисълта че тая жена ще ми помага, а не като я помолиш нещо и тя да ти се развиква, съответно трябва да си държи на думата или да си паля гумите към България, където ще се редят на опашка за да го къпят, не защото няма да мога сама, а защото ще имат ЖЕЛАНИЕ

# 91
някакъв проблем ли видя в това че искам баба му да проявява желание към нещата свързани с него,
Не. Ти виждаш проблем в това, че бабата си има личен живот и твоето бебе не е центърът на вселената за нея. За мен това е напълно нормално и ти се чудя защо се тръшкаш.

Баси! Къде роднини се редят на опашка, за да къпят бебета? Сигурно в Долно Нанагорнище през 14 век.

# 92
Пали си гумите, хем ти ще си спокойна, хем и ние, щото няма да имаш потребност да се опитваш да нареждаш тук Mr. Green оммммммммммммммммммммм

# 93
Вие кога къпете това бебе сутрин или вечер? И кой трябва да се дигне сутринта да дойде специално да га изкъпе или пък вечер да остане да спи при вас? И в България ли живеехте с вашите, та имало опашка от желаещи да къпят бебето? Тогава ясно. Нормалните съвременни  млади родители живеят сами. Сами си къпят бебетата, пазаруват, хранят, преобличат.

# 94
Между другото в курсовете за родители се препоръчва именно къпането на бебето да се прави от двамата родители, за да е съпричастен и бащата към грижата за бебето, тъй кото той през другото време е на работа.

# 95
  • при късмета
Значи, щом ме е накарала да оставя квартирата си, да оставя семейството си , с мисълта че тая жена ще ми помага, а не като я помолиш нещо и тя да ти се развиква, съответно трябва да си държи на думата или да си паля гумите към България, където ще се редят на опашка за да го къпят, не защото няма да мога сама, а защото ще имат ЖЕЛАНИЕ
Със всяка следваща информация която даваш, излагаш сама себе си все повече и повече. А ти или вие двамата с мъжа ти защо бяхте достатъчно глупави, че да повярвате, че и някой да ви накара нещо си да правите. Умния човек, не могат да го накарат да направи нещо, което не иска.
Чак сега се сещаш, че трябва да станете по самостоятелни. Товя трябваше да е станало преди да имате дете, за да можете да го гледате пълноценно и самите вие да сте пълноценни родители.
Укоряваш свекърва ти, че не иска да гледа бебето, не гледала собственото си дете, но и ти се чудиш на кого да връчиш детето, че да не го гледаш ти. С нещо си по-различна ли? Не, не си, само мислиш, като ти го правиш е ОК, но като го е направил друг е укоримо.
Вместо да изисквате от бабата да къпе детето, може на мъжа си държиш сметка защо иска да хайманосва по магазините в това време, не се ли замисли? Защото на свекървата може да не е задължение, но на мъжа ти е.
И продължаваш да не се замисляш защо никой не те подкрепя, реши, че като обиждаш решаваш проблема си

# 96
Парадоксът е, че кове свекървата за същото - как била хвърлила сина си на бабата.

# 97
  • при късмета
Не е парадокс, манталитет е. Ако беше парадокс, колкото и малко сиво вещество да имаше, щеше да го осъзнае. А е видно какъв е напредъка в това отношение

# 98
  • Fort Worth, TX

Моето момиче.Не се дръж като първокласничка.Много ти е сбъркано понятието за помощ.Вие сте двама здрави и прави хора.В разцвета на силите си.Къпането на бебе не е висша математика или каране на сувалка.Едно бебе се къпе точно за 5 мин.Дето се вика и под чешмата можеш да го изкъпеш.Какво те бърка, че жената си прави цигарки или чопли в носа?Тя не е длъжна да ти гледа детето.Сама казваш, че мъжа ти е при теб .Едва ли му е тупнало да ходи до магазина точно в този момент.Изобщо като цяло ти е сбъркана сметката.Ти си майка на това бебе и грижата е изцяло твоя и на таткото.Ако някой друг ти предложи помощ казваш благодаря , но не чакай друг да ти върши задълженията като майка.
Не обиждай хората тук.Грозно е и изглеждаш като пълна простакеса.Никоя от тях до този момент не го направи.Вярвай ми , ако те почнат както те си знаят ще излезеш буквално ревяща от тази тема, защото много добре го могат, а и ти си го извоюва с пълно право.

Последна редакция: сб, 22 дек 2018, 18:35 от Tatti

# 99
  • Fort Worth, TX
Ейй, много се пазят тези свекърви, бе! Grinning Сакън, да не им падне перото от шапката, ако помогнат нещо. Пък после, като попораснат децата и вече имат желание да си общуват, снахата виновна, че детето не ги ще.
Повечето тук още нямате внуци и  хипотетично се заричате, че няма да помагате, хич не го вярвам. Разбира се, че не става въпрос да го отглеждате, ама да ви помолят да им покажете как да го къпят... Ами страшничко си е в началото, не набивайте канчето на момичето.
Всяко нещо с времето си, драга/Ние сме си дали нашата лепта.Сега е ваш ред.Да бих помогнала , ако ме помолят да им покажа как се къпе бебе./еднократно или двукратно/, но не и да ме привикват  всяка вече,щото те така смятат за редно.Кой казал, че бабата трябва да помага до откат независимо дали е свекърва или тъща.А и утре, ако се гътна кой ще викнат да им покаже?Неволята учи. едно здраво бебе искат да съберат цялата рода, а какво остава за по-сериозни неща.

# 100
  • София
Имам само дъщеря (засега) на 9г и съм далееч от тъща, камо-ли от свекърва. Но мила млада девойко - стегни се и си гледай детето без да тропкаш с краченце кой и защо така и така направил, защото ще ти излезе през носа. И се вслушвай малко повече в препатилите, а не се фръцвай обидено, еле пък да ругаеш, защото съветите точно от препатилите могат да ти бъдат много полезни.
Иначе по темата - свекърва ти е у дома си и и ако иска ще плете чорапи за бебето, ако иска ще си чопли в носа, това си е нейният живот. Вие сте при нея. И тя не е длъжна да гледа бебето. Хубаво би било, но не е длъжна. Да, тъпо е изказването "Ще го изкъпя, когато аз реша", но точно заради такива неща си грабвай мъжлето и се изнесете самостоятелно, ако искаш да си запазите семейството. За да не ревеш после в друга тема със заглавие "Семейството ми се разпадна"

# 101
Аз и да показвам не бих се осмелила. Не само че се забравят нещата, ами и къпането едно време може да е различно от къпането днес.
А ако ще трябва тепърва да търся в нета или да питам във форума как се къпят бебета днес, пита се какво са правили майка му и баща му на това бебе цели 9 месеца?
Има си акушери, педиатри за питане и показване. Чувала съм, че вече в женските консултации има такива курсове за млади родители, та няма нужда баба свекърва да си вре носа там, където не му е мястото.
Помощ от рода на помощен персонал – да. Но като главно къпещо лице – категорично „Не“ при живи и здрави родители.

# 102
Човек се научава дори и да не може. Още повече, че детето е на 5 месеца. Досега вече трябва да е танала рутинна тази операция, дори и в началото да е било трудно. Аз съм къпала и сама като не е имало кой да помага. И то при условие, че носиш всичко сам в стаята и после го влачиш обратно, защото зимата нямаше условия в банята да е къпе бебето и съм се справила. Като е малко бебето го поплискваш във водата повече, като имаш помощ - търкаш по-усилено и така.
Мисля, че авторката се дразни повече от незаинтересоваността на бабата, но това си е неин избор. Няма как да внушиш чувства, отношение и интерес, ако ги няма. А и вижда ми се странен отговора на мъжа й към майка си: Никога ли няма да го къхеш? Звучи ми като стар конфликт между тях, а подклаждането на стари конфликти не е хич добре за бъдещите отношения.
Така че по-добре да не се ядосва, а да си хваща семейството в свои ръце и ще види как ще се чувства по-добре.

# 103
Жалко, че Салсиша не се включи да обясни на авторката как вонят бабичките Blush

# 104
  • София
Това не говори добре нито за тях, защото означава, че са големи хора без личен живот, нито за вас, защото явно подавате сигнал, че някой трябва да ви къпе детето. Къде сте тръгнали семейство и дете да правите, след като очаквате някой да ви дундурка? Двама здрави, прави, интелиегентни хора нямат нужда от помощ, за да си гледат детето. Не и всекидневна.

Общи условия

Активация на акаунт