С какво ви дразнят свекървите - тема 104

• 51 551
  • 758
  •   1
Отговори
# 600
Не виждам ти как би могла да промениш ситуацията. На колко години е майка му?

61,62... Не знам точно. Повярвай ми, даже хрема не хваща. После ще е за гледане и така нашия сам ще си остане. Ама няма да е мой проблем!

# 601
Пред същата дилема стоях преди 30 години. Добре, че нямаше БГ Мама тогава, да ме убеди в невъзможността на такова съжителство, та не се разделихме. Grinning
Tyra, идеално няма, в един едни недостатъци, в друг - други. Слагаш на кантара и решаваш приемливи ли са за теб или не. Аз, като поканена и принудена да живея там, моментално се почувствах у дома си и со кротце и со благо сложих ред на мамините права. Grinning

# 602
Tyra, съжалявам за положението , в което си, но ти се възхищавам за трезвата оценка на ситуацията. Пожелавам ти кураж и много скоро да намериш свестен човек, с когото да създадеш семейство.

Последна редакция: ср, 16 яну 2019, 09:09 от :::

# 603
Не разбирам този мъж, може да купи жилище ,то е  и вложение, няма да загуби  капитали чак толкова, дори да спечели с него може.
Разбирам уважение  и майчина любов ,но чак толкова не мога да обичам ,уж съм и аз майка,дори ги пъдя моите да са далеч откак са пълнолетни.
Здрав ,прав ,с всички качества нормален човек да  игнорира света и живота да угоди на мама е  ...поне за мен  рядко изкопаемо.Но от тази тема ме опровергават постоянно.
Много хора живеят заедно, но някак отделят  важните неща и  дават подкрепа, а не закрепостяване.Тя икономка да беше на заплата по-добре, а така отърване няма  и за деца и за всяка стъпка ще е между  младите.Уж тиха  и добра,  а отровна и не съзнава какво причинява на сина си.Да продължава да я издържа ,ако може да и назначи с времето  почасово или постоянно компаньонка, въобще пари да дава, но да се пусне от влияние, ама едва ли.

Последна редакция: вт, 15 яну 2019, 21:50 от Бор_яна

# 604
Не разбирам този мъж, може да купи жилище ,то е  и вложение, няма да загуби  капитали чак толкова, дори да спечели с него може.
Разбирам уважение  и майчина любов ,но чак толкова не мога да обичам ,уж съм и аз майка,дори ги пъдя моите да са далеч откак са пълнолетни.
Здрав ,прав ,с вички качества нормален човек да  игнорира света и живота да угоди на мама е  ...поне за мен  рудко изкопаемо.Но от тази тема ме оправергават постоянно.
Много хора живеят заедно, но някак отделят  важните неща и  дават подкрепа, а не закрепостяване.Тя икономка да беше на заплата по-добре, а така отърване няма  и за деца и за всяка стъпка ще е между  младите.Уж тиха  и добра,  а отровна и не съзнава какво причинява на сина си.Да продължава да я издържа ,ако може да и назначи с времето  почасово или постоянно компаньонка, въобще пари да дава, но да се пусне от влияние, ама едва ли.

Точно! Меси се и още как, уж от добра воля. Написах му бележка да си оправи дрехите, преди да замина за работа, защото иначе няма са ги оправям повече... Тя отишла и ги оправила, уж да не се караме. Много ме била харесвала жената... възприемала ни като деца. Стига глупости! Постоянно се меси в отношенията ни, които трябва да зависят от нас. Той си бил такъв, така си бил свикнал. Ако изисквам нещо от него си е моя работа. Постоянно му се подмазва и го толерира за всичко, за да не му загуби любовта. От такива “добри”, по-добре да бягам надалеч.
Един път пуснах мои дрехи в тях. Хванах в сутринта да ги глади. Ако искате кажете, че съм неблагодарна, но първо аз не съм новородено, за да ми се глади всяка дреха, второ за мен това е за хора без работа и трето, изпадам в истерия някой да ми пипа дрехите и още по-малко личното бельо! Може и аз да съм някакъв темерут, но така съм си свикнала.

# 605
Признавам ,зла снаха съм била ,но не съм съзнавала.Например да седне на леглото ми, и то вечер оправено за сън ми е било супер гадно, че стискам зъби.То заради децала влязла, да ги види преди сън и рядко.Имаше стая за гости ,на девера, не я ползвах, не е заключена но все едно е.Дошли веднъж когато ни няма и ги настанила да спят на нашето легло ,било  по-топла стая или не знам кво си.Ми показах, че ми е неприятно.Измъкнах всичко и изпрах, тя обяснява ,че над покривката заслала техни чаршафи ,ми видях ,заварих ги.
Тя не си адваше нещата ,галошите с габъри да не ги сбърка някой , уж като ходи  у хората да ги поднава ,но  и чиниите си прибра, купих си.Накрая победих дет се вика ,всеки си има територията ,може да занеса храна, но си вечеряме отделно , има къде а и тя със свекъра не е сама.Колкото да демонстрира  и да ме  приитска се правех че вне виждам демонстрации и не отстъпих.Защото е същото-на всяка дума от добрина и  квото искаш там се намесва.Мъжът казва вие сте две жени ,аз ли да ви върша работата, тя не е нейна работа и аз сама в трудни моменти.Че  и от 19 годишна съм все голяма и кой да ми слугува. Аз може да слугувам, тя на 46 беше като отидох снаха.
Та не съветвам да се отстъпва , че те чака същото.Сама без възможност да правите нещата заедно,а това е най-същественота според мен за едно семейство-заедност.Другото може да се изтърпи ,намеса и от 3000км има.

# 606
Най-абсурдното е, че аз се чувствам като любовница на женен (за майка си) мъж. Това ще приключи!

Извинявам се за поредицата публикации, но съм силно афектирана и трябваше да споделя...

# 607
Спокойно, разбрала си навреме. Ще си намериш подходящ. С търпение, късмет и добра стратегия. Успех!

# 608
Не можеш да го промениш, старите ергени са такова племе. Дори да го накараш да се изнесете, ще е временно. В един тежък за вас момент, ще залитане към старите навици.
А защо не си купите общо жилище?

# 609
Tyra, обясни му го това. Отстрани наистина така изглежда - женен за майка си.
Най-абсурдното е, че аз се чувствам като любовница на женен (за майка си) мъж. Това ще приключи!

Не съветвам и не давам съвети за раздяла, окончателна и т.н. Ти ще си решааш живота, щото само веднж ще го живееш миг след миг и повторно няма да има..., но да му обясниш, това, което тук писа, задължително. И повярвай ми, както ти като жена го усещаш, знаеш и виждаш, така и тя, като жена знае какво прави, но го смята за свое право. Явно това й е клонът, за когото се държи, но ще му навреди доста.

# 610
Не можеш да го промениш, старите ергени са такова племе. Дори да го накараш да се изнесете, ще е временно. В един тежък за вас момент, ще залитане към старите навици.
А защо не си купите общо жилище?
Той не иска негово ,ти общо искаш да купи.Чак до там не е стигнал ,иска мама.
Наистина  е трудно да се сработи когато са минали много години в самота , и аз се тревожа за втория син ,че остава сам след мен.Всяка майка иска да види детето си устроено.Но той пък от хойкане по света , не свъртя връзка и няма да е  лесно.Гадно е да го прогонвам от тук, но  не му е мястото  при мен.А иначе почнах да правя големи бели  и май не съм за сама.Не от годините , връстници сме с тази  свекърва дето стиска здраво.Жал ми е за нея , тя дори не е осъзнала,  че се държи като слугиня ,не като майка.Безропотно следи нуждите му и  изпълнява желания.Наистина гадно.Ми да си живеят двамцата.

# 611
Майка и син починаха миналата година в нашия вход, мир на праха им.... Първо тя, през април, след 6 месеца и той на 62г., Казаха, че било от мъка, всъщност нещо в главата. Жена му живя 2-3 години "с тях" и изчезна с детето. Сега дъщеря му е двайсетина годишна, бременна. Съседът ни можеше да си има внучка, но предпочел майка си, пред жена и дете.
И те имаха два апартамента... Егати и живота и скапаните им апартаменти...
Tyra, бягай от тях и си изживей най-добрите години с човек, който те обича.

# 612
Не зная защо имам усещането, че този мъж ще си остане с Tyra.
Че ще осъзнае колко е несъстоятелно това да загубиш партньора си, заради здрава, егоистична майка.
Трябва да си много тъп, за да не го разбереш. А ако си чак толкова тъп- ариведерчи.

# 613
  • при късмета
Пред същата дилема стоях преди 30 години. Добре, че нямаше БГ Мама тогава, да ме убеди в невъзможността на такова съжителство, та не се разделихме. Grinning
Tyra, идеално няма, в един едни недостатъци, в друг - други. Слагаш на кантара и решаваш приемливи ли са за теб или не. Аз, като поканена и принудена да живея там, моментално се почувствах у дома си и со кротце и со благо сложих ред на мамините права. Grinning
Несравним е този въпрос с отпреди 30 години. И слава Богу. Ако тогава повечето снахи са били с нагласата, че трябва да се съобразяват със свекървата по презумпция, сега не е така. Ако тогава поканен е било еквивалентно на принуден, сега не е така. Ако тогава са ти трябвали години за да промениш нещо, сега може отначало да си го наредиш както искаш и да не ти се налага години да мишкуваш и чакаш. Такова съжителство не само, че е било възможно, а е било в повечето случаи.
Tyra всъщност от самото начало знае кое е, и кое не е приемливо за нея.

Tyra, поздравления, че въпреки, че си влюбена, трезвата ти мисъл не те напуска. Дай му на този мъж да прочете темата, дано нещо му светне

# 614
Жалко, че ти си попаднала в такава ситуация . При мен положението не беше токова крайно и все пак много неприятно.Постарах се да пресека нещата още в началото и сложих картите на масата. Въпреки, че вече бях омъжена. Проведох един много сериозен разговор със съпруга ми в който съвсем спокойно обясних как се чувствам без да обвинявам или да обиждам никой. Той трябваше да вземе решение.

Общи условия

Активация на акаунт