С какво ви дразнят свекървите - тема 104

• 51 524
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
Абе настоява ... коя е тя, че ще настоява? Точно никоя. Родителите решават, кой ще отглежда децата. Тя може да настоява и да спи при сина си утре, че да го завива.

# 646
Детето трябва да прекарва време с всички баби и дядовци, за това съм ок. Да кажем, че детето септември беше малко, по-трудно свикваше с нови хора и му трябваше повече време. Но сега разбира повече. Ще видим като си отидем скоро в България как ще се държи при свекърите. Ако няма писъци и истерии, аз ще съм най-доволна от всички.
Иска уж да стои 3 седмици, защото мъжът ми РД средата на май и ще идват, и трябва ние да пътуваме за един уикенд средата на април, и за да не пътува два пъти, да се застъпят гостуванията. Ама аз мога реално да извикам майка ми първия път, и свекърите да си дойдат за РД на сина си, както беше уговорката.
Мъжът ми само опипва почвата как ще реагирам на тези невероятни предложения. Досега все се опитвам да съм дипломатична, че нали всички са много чувствителни, но си мисля, в крайна сметка, всеки трябва да си знае мястото. Ако имам нужда от помощ, ще ги извикам. Ама това че, тя 3 седмици си търси ходене и гостуване, не ознавача, че трябва да дойде при нас.
Аз я пратих веднъж да спи при сина си. Детето като се будеше често прес нощта, имах чувството, че й нарушавам спокойствието. Аз спях с детето в едната стая, тя със сина си в другата.

# 647
Не, не е "трябва" да прекарва време с тях. Може да прекарва време, ако средата и отношенията са подходящи. Не е на всяка цена, само заради измислената титла "баба".

# 648
  • София
По принцип не трябва, ако личността има някакви крайни патологии, като алкохолизъм, шизофрения и т.н. При така описаната ситуация, аз не виждам крайности. И няма нищо лошо в това, че Nikoleta78 е решила да даде още един шанс и да види детето и как ще реагира на тази среща. Не е хубаво да лишаваме децата си от такъв контакт, само защото на нас не ни харесва. Още повече, че детето е колкото нейно, толкова и на мъжа и. Едно такова крайно еднолично решение няма да доведе до нищо добро за нейното семейство. Много добре расъждава според мен.

# 649
Големи емоции, голямо нещо. Но тя много търпение да се занимава с детето няма, да стои само в количката, а тя иска да върви, не я свърта много на едно място; да стои само в хола, че иначи трябва да ходи след нея да не направи някоя голяма бела. Малко я имат за кукла, която стои на едно място без да създава проблеми.
А това да я оставя при тях за месец изби рибата просто.

# 650
Ако някоя мъжка майка си мисли, че няма да е гнусна на снахата, само защото е родила мъжа и ... голяма заблуда.

Как ви ги раждат главите такива умни сентенции? Ако личност "х" ти е неприятна по някаква си причина, какво общо има например моята свекърва? Именно защото е родила ММ, пък  най-вече за начина по който го е възпитала, няма как да ми е неприятна, остави "гнусна".

# 651
  • София
По принцип не трябва, ако личността има някакви крайни патологии, като алкохолизъм, шизофрения и т.н. При така описаната ситуация, аз не виждам крайности. И няма нищо лошо в това, че Nikoleta78 е решила да даде още един шанс и да види детето и как ще реагира на тази среща. Не е хубаво да лишаваме децата си от такъв контакт, само защото на нас не ни харесва. Още повече, че детето е колкото нейно, толкова и на мъжа и. Едно такова крайно еднолично решение няма да доведе до нищо добро за нейното семейство. Много добре расъждава според мен.
Принципно е така. Но това се отнася както за правата, така и за задълженията. А ако единият родител "леко" пропуска задълженията си и чака мама да му гледа детето, то и правата "леко" му намаляват.

# 652
Ако някоя мъжка майка си мисли, че няма да е гнусна на снахата, само защото е родила мъжа и ... голяма заблуда.

Как ви ги раждат главите такива умни сентенции? Ако личност "х" ти е неприятна по някаква си причина, какво общо има например моята свекърва? Именно защото е родила ММ, пък  най-вече за начина по който го е възпитала, няма как да ми е неприятна, остави "гнусна".

Ако на тебе личност Х ти е приятна, какво общо имат пък други свекърви. Ясно и точно сто пъти пиша, че САМО защото е родила някого, не може да очаква да ми е приятна по дифолт. Няма как да стане. Може би в Турция или Индия.

# 653
Аз пък се чудя от какъв зор тия свекърви приритват да си гледат внуците и как не се усещат, че са нежелани. Не е ли по-добре да се наслаждават на живота си, приятелки, хоби, мъж, каквото им доставя удоволствие.

# 654
  • Fort Worth, TX
Аз пък се чудя от какъв зор тия свекърви приритват да си гледат внуците и как не се усещат, че са нежелани. Не е ли по-добре да се наслаждават на живота си, приятелки, хоби, мъж, каквото им доставя удоволствие.
Tи не знаеш ли, че палачинката има 2 страни.В случая гледаме едната страна,но......Когато свекървата иска да си живее живота и наслаждава на цигарата, кафето, виното и сериалите се почва.Моята свекърва е супер мързел и е незаинтересована от внучето си.Не го поглежда грам, няма желание да го изведе и т.н
Тоя филм тука сме го гледали много често.

# 655
  • София
Това с яйцето и моркова и последващите реакции ме уби. Неслучайно казвам, че българката е много близо до пиенето на белина на гладно сутрин. Как може е. коли да живее необезпокоявана в червата й??? #Crazy

# 656
Може, когато си е нейната е-коли, а не напъхана от свекървата! Joy

# 657
  • Fort Worth, TX
Може, когато си е нейната е-коли, а не напъхана от свекървата! Joy
Ненавиждаш свекърва си от дъното на душата си.

# 658
Абе, нека си ненавижда свекървата, може и да има основание. Но тя ненавижда всички свекърви на света. Сигурно и себе си ще ненавижда, когато самата тя стане свекърва някой ден.  Laughing

# 659
  • Fort Worth, TX
Тя си знае.Тя и моята снаха ме ненавижда, ако я питаш нея.Не че ме засяга.Моята съвест е чиста.

Общи условия

Активация на акаунт