Октомврийски бебета 2018

• 67 984
  • 758
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia
Аз понеже съм от тия заблудените реших да ви покажа за какво и кого иде реч! Лицемерието е навсякъде около нас и това е много по-голям бич в съвремието от ваксините! Изключително съм щастлива от това, че детето ми ще бъде възпитано от слабоинтелигентна майка, а не от лицемерка!
Правя го не с друга цел, а единствено да внимавате с дадения потребител, защото не се знае къде ще ви натресе....

# 136
А кой е поста, който е цитиран?

# 137
  • София
Аз не разбирам какъв е тоя проблем за ваксините? Преди са се слагали сега също...При някой има последствия при други не. Всеки родител си преценява и незнам какви са тия изказвания постоянно дето се пишат на ляво и на дясно.

# 138
  • Sofia
А кой е поста, който е цитиран?

# 139
Да, бронхит и пневмония точно от ваксина се развиват 😂 Дъщеря ми никога не е имала нещо различно от температура вследствие на ваксина. Понякога изобщо няма никаква реакция, друг път има, но 38-38.5 не е превишавала. Случвало се е да е раздразнителна но всичко е било само първия ден. Много често дори няма никаква реакция. Относно да слагам или не, следвам съветите на педиатъра и се доверявам на него, а не на кой какво казал, подочул и предположил. Пък иначе по въпроса с лицемерието чак мен ме хвана срам☺ Много е жалко да нямаш куража да си кажеш какво мислиш, а да шушнеш зад гърба като селска клюкарка, но това е, светът е шарен.

# 140
  • Blondeville
Аз мразя да влизам в спорове за/против ваксините. Мразя епитетите, които едни родители бълват срещу други. Хората, които не ваксинират имат масово речника от цитата по-горе и яростно обвиняват ваксиниращите в невежество, глупост, и в какво ли не. Спорът с тях е безсмислен, макар, че те не могат да извадят конкретни аргументи и факти, с които да защитят тезата си, не могат да извадят доказани механизми, по които ваксините вредят. Казват нещо от сорта на “О, има толкова информация из нета, намери си я”.

Да, имунната система е нещо изключително сложно. Да, ваксините целят да предизвикат имунен отговор. Да, според мен ваксина може да отключи спящо заболяване, както може да го отключи и нещо съвсем друго. Имаше случай, на момче, което отключва рядко заболяване, по време на зъболечение под упойка, и за съжаление почива. В случая упойката просто е отключила нещо, което е тиктакало като бомба със закъснител. Но никой не казва - упойките водят до автоимунни заболявания, нали, защото от тази трагична ситуация това би било напълно грешно заключение. Нито един лекар все още не може да каже какво предизвиква автоимунните заболявания или аутизма, за огромно съжаление на всички. Въпросният лекар - Андрю Уейкфийлд, който преди години пръв скочил срещу ваксините, се оказва, че пуснал проучването си срещу МПР ваксината, а същевременно чакал патент за своя собствена такава. Той е с отнети права съответно след като това излиза наяве (може би част от конспирацията).

Масова психоза срещу ваксините не носи полза никому, отвреме навреме избухват епидемии, които би трябвало да са овладяни в световен мащаб, защото хората е лесно да бъдат наплашени, особено за най-милото си. И вместо да се съсредоточат усилия в например по-персонален подход преди имунизация, по-детайлни изследвания за спящи заболявания, се хвърлят грешни усилия в обвинения и анатемосване на нещо, което работи и е спасило милиони животи. Та ако нямаше и антибиотици и ваксини, чумата щеше да е затрила половината свят (кажи речи 1/3 от Европа е била покосена от епидемията някога).

Аз лично съм избрала да ваксинирам децата си, слагам само по 1 ваксина за мое спокойствие.

Ето и една може бе полезна за някого статия

https://www.dnes.bg/notifikacii/2018/05/28/pobedniiat-hod-na-kon … -vaksinite.377630

# 141
  • Spain
Здравейте момичета, да се включа и аз в темата , че вече 10 страници се изписаха
 Всъщност няма. Какво да кажа ..Мая расте, сложихме ваксините, наддава, плаче и се смее ..същите неща каквото ви се случват и на вас. Лека вечер и весели празници !

# 142
  • София
Ооо значи аз съм била” звездата”, предизвикала това словоизлияние Simple Smile
А всъщност това същата дама ли е, която отдолу ме светна, че приличало на реакция от сиМфлорикса или е съвпадение на имена?
Честно не съм се задълбавала да чета за ваксините. Решила съм, че детето ми ще бъде ваксинирано, така както и аз съм била ваксинирана и съм се доверила на лекаря, който преценява кога и как да му слага ваксините.
За миг се “ хванах “ че може да е реакция, но после се замислих, че това вече му е втора ваксина.
Незнам кое е вярното, нямам и намерение да го мисля. По празниците се срещахме с достатъчно много хора и бацил може да е хванал отвсякъде. След ваксината може да има и спад на имунитета, неслучайно предупреждават ден- два след това да не го ивеждаме.

# 143
Какво да й пожелаем тогава на дамата? Може би дано детето й да не се заразява с някой от болестите, срещу които са ваксините? О, не чакай, няма как да се случи, защото благодарение на ваксините, тези болести са на изчезване Hushed

# 144
Какво да й пожелаем тогава на дамата? Може би дано детето й да не се заразява с някой от болестите, срещу които са ваксините? О, не чакай, няма как да се случи, защото благодарение на ваксините, тези болести са на изчезване Hushed

и благодарение на антиваксърите, тези болести се завръщат..

# 145
  • София
И рано или късно се смесват ваксинирани и неваксинирани деца...

# 146
  • Sofia

За съжаление само през 2017г. има регистрирани 140 деца с туберкулоза, 168 през 2016г. За останалите даже не ми се чете. Чудя се колко ли от тази бройка са дечица на антиваксърите и с какво са виновни те за решенията на родителите им? Дано никое детенце не пострада и от едната и от другата страна! Всяко едно фанатично вярване или отричане на нещо води до лоши последствия.

# 147
За съжаление ние не можем да променим мнението на тези антиваксъри с аргументи, защото нищо няма да им влезе в главата. Това, което можем да направим обаче като майки е да образоваме достатъчно добре децата си, така че да ги научим да мислят и разсъждават самостоятелно, да не се подвеждат от лъжлива информация, да подлагат на съмнение всяко нещо и да търсят истината. За да не може никой да ги заблуждава.
За съжаление колкото и да е улеснен в днешно време достъпа до информация, толкова е улеснен и до фалшива такава и много лесно големи тълпи от хора могат да бъдат заблуждавани от медии и други.
Специално за ваксините голяма вина виждам не само в майките на хората, подкрепящи антиваксърите, затова, че не са им обръщали нужното внимание като малки, но и в лекарите, които за каквито и да било манипулации не обясняват ами си действат ей така, все едно сме безмозъчни и нищо не бихме разбрали от обясненията. Нищо не пречи да седнеш да обясниш с думи прости на родителите за какво иде реч. Не всеки родител е имал възможност както аз имах да речем, през бременността да посети лекции за ваксинирането и много остават да разчитат на интернет.
Извинявам се за дългия пост Simple Smile

# 148
Признавам че заради конкретната случка вече не ми се пише в темата. Освен че по грозен начин се изнася нещо споделено тук, коментарите са много грозни и страхотно изопачени. След като в темата има две болни бебенца, от които едното (моето) все още не е ваксинирано, а е изкоментирано че след ваксините "всички се оплакват че бебетата са болни", за каква обективност си говорим? За какво ниво на възприемане и предаване на информация става въпрос? Как изобщо да приемаме че такива хора реално са информирани, ако нещо толкова елементарно е предстовено като масов проблем...
Иначе само да кажа че след като вчера водихме децата на преглед без да сме слагали ваксина на бебето, след прегледа спа повече от обичайното. Т.е. с толкова малки бебета едно отиване с колата и преглед (каквото и да си говорим се стресират при педиатъра) им разбутва режима.

# 149
Purpletka, защо пък да не пишеш повече в темата? То е ясно, че щом публикуваш нещо във форум - мнение, информация или снимка, всеки може да ги ползва както си иска и за колкото му стига умствения багаж. Група сектанти си правят съчинения върху цитат от темата. Накриви ми се шапката.

Общи условия

Активация на акаунт