Октомврийски бебета 2018

• 67 734
  • 758
  •   1
Отговори
# 120
  • Sofia
Действително много грозно случилото се, все пак ако някой има възражения от коментарите и мненията на друг човек е редно да застане с мнението си срещу него, а не да изнася информация с цел подигравка или гледай ти какви безотговорни и нехаещи майки има, а аз колко съм перфектна. Леко ми писна от тези перфектни майки, които видиш ли са родени за това и мнението им е закон. Всички останали не кърмещи, родили секцио, поставили ваксини сме едва ли не обида за това съсловие.

# 121
И аз останах извън фейсбук групата. Още в началото Пумпалче се опита да ме добави, но така и не получих мейла в който трябваше да има линк с покана или нещо такова и аз не разбрах. По-късно пак помолих, но вече бяхме родили явно за това. Иначе във фейс съм харесала една група Бебета октомври 2018, но тя е отворена. Нищо де, на мен тук сте ми достатъчни, винаги откликвате и съм ви много благодарна за което. 💐🤗
Сега да ви кажа, след 6 дни моята фустичка, както я нарича педиатъра става на 3 месеца. Обаче май вече ще й излизат зъби или поне венците се подготвят. Плюнчи се страшно много, около устата се е изприщила цялата. Давам й да ми захапе пръста за да й опипам венците, започва да нервничи и буквално ми стиска с нерви пръста. Като го махна плаче. Онзи ден педиатъра сподели че имат бебе на 4 месеца с 4 зъбчета избили вече. 😱
От коликите директно скачаме на другия зор май.  Много рано ми се струва и да си призная много ме е страх от тея зъби.

# 122
  • Sofia
И аз изпитвам ужас от зъбите! Всички бебета около нас много трагично го минаха този период и искрено ме е страх от него. Иначе и моята много се плюнчи, ръцете са и в устата при първа възможност, но някак си все си мисля, че още ги опознава.

# 123
Честита нова година и от мен! Нека да бъде много щастлива за всички!
При нас няма нищо интересно. Бебка още е с хрема, но два пъти я водихме на педиатър и ни увери, че няма бронхит, а само настинка. Тази или следващата седмица ще слагаме първите ваксини. За мен на тези, които решават да не си ваксинират децата определено им хлопа дъската. Нека ме цитират във фейсбук ако искат, все ми е тая за тяхното мнение.

Малинка, не се настройвай предварително, че ще е тежък периода със зъбите. Не при всички деца е така. И аз се притеснявах, че кой знае какво ни чака с първата ни дъщеря, но всъщност никога не е имало никакви проблеми. Въобще не разбрахме кога й никне зъбче освен, когато вече се виждаше. Колики също имаше съвсем за малко. Сега втората ми дъщеря също почти няма колики. Със зъбите ще видим как ще е.
Пожелавам на всички болни бебчета бързо да оздравяват.

# 124
С колко см пораснаха децата ви от раждането до сега?  Ние сме с около +9 за сега на 1ви направихме 3месеца Simple Smile

# 125
  • Blondeville
За зъбите - синът ми ги изкара много леко, без драми.

За см - 12 см до момента е пораснала.

# 126
  • София
Има много октомврийски групи реално във фейсбук, не знам дали е същата аз говоря конкретно за обявената тук в предишните теми, с посочените админи на първа страница. Имаше предварителто обръщение от админ, че след като родим групата ще се затвори, и ако има членове с 0 активност ще бъдат премахнати. Не знам дали в нея си била, има още една, в която наскоро също триха членове. Едната е към 180 човека, другата (нашата) към 60. Премахването на хора, които никога не са писали е с цел сигурност, защото качваме наши снимки, на децата ни, и не е комфортно да не знаеш кой стои насреща и с какви намерения. Пресен пример е това, което Съншайн спомена, за изнесения скрийншот от тази тема с подигравателни коментари. Това искахме да избегнем, като същевременно обявихме предварително, че ще е така в темите назад. В крайна сметка ако някой е в групата но никога не е писал, то явно тя не му допада 😉 Та идеята ми е, че още от началото се обяви групата, после се написа общото решение за правилата и всеки, който е искал е можел да се включи.

От същата тази група в която бях през цялата бременност( предполагам че е тя) бях отстранена по незнайни за мен причини. Не, че нещо, ама ми беше полезно да си “сверявам часовника” с хора дето сме на едно дередже
Бях в групата до към края на октомври и не е да съм била неактивна. А също така има и снимки - мои и на детето, което в случая е малко тъпо след като аз нямам достъп.

Иначе съм напълно съгласна с решението и причините групата да е тайна.

Незнам кое точно е станало обект на коментари в групата, но всичко относно бременност, раждане, кърмене, ваксини и отглеждане на децата е въпрос на личен избор ( в някои случаи дори нямаш избор) и ако някой има мнение по въпроса е свободен да го изрази, но не и да се опитва да ми го налага.

П.с. Между другото съм забелязала, че има много хора, които се обявяват “ против” нещо , но не могат да се аргументират защо Simple Smile

Последна редакция: пн, 07 яну 2019, 15:22 от t_anito

# 127
  • София
Аз съм пропуснала нещо или става за групата дето и аз съм вътре и стана скандал...
При нас се върнаха коликите от 2-вечери насам. За зъби не искам и да помислям. Сложихме втория прием на 6-валентната и Синфлорикс и ми вдигна адската температура или поне аз се изплаших. Хубавото е, че 4-ти месец има още 2 ваксини и приключваме докато не навърши годинка. Утре сме на ортопед и се надявам всичко да е наред, защото си изкарвам акъла с това постоянно въртене на главата.

# 128
И при нас нямаше драми със зъбоникненето при баткото,а първото зъбче се показа чак когато беше на 10месеца.
Ние също сме +9см за 3месеца.

# 129
  • Blondeville
tanito, аз не разбрах дали си била в нашата група или в тази по-голямата, в която имаше скандали наскоро, но ако е било в нашата, пиши на момичета да махнат снимките ако искаш, или да попиташ защо си изтрита, щом си бира активна.

I.Kravaeva, една от пишещите тук е скрийншотнала мнение от темата тук, в група за ваксините, която група явно е “против” тях, и се изказва по-грозен начин за интелекта и манталитета на ваксиниращите. Аз не си позволявам квалификации към инакомислещите, и разчитам на реципрочност, така че ми се струва обидна постъпката. За мен спорове на тема ваксини са безпредметни.

# 130
Здравейте момичета! Аз също не присъствам в тази фейсбук група, може би поради възрастта ми, 41, не се вписвам при вас, но все пак и аз съм майка. Не ми е важно, и тук ми стига да си говорим. По някаква случайност обаче присъствам в групата, където беше копиран наш коментар. Дори и не знам кой ме е добавил, но ми е интересно да чета за ваксините. Подкрепям и двете гледни точки, все пак всеки сам решава какво да прави със здравето на детето си. Аз лично съм сложила на голямата ми дъщеря всички ваксини, сега пак на малкия слагам, естествено се страхувам от последици и не се смятам за необразована и безотговорна. Прочетох копирания пост и ми се видя познат, но не обърнах особено внимание, докато не писахте. Както и да е, всеки си е свободен да прави каквото иска.....
Иначе бебенцата ни растат, моя и той се плюнчи, ама си е раничко за зъби. Каквото такова. На 16 сме на втора ваксина, направо не знам, мисля варианти да не са накуп. А има вероятност от грипна епидемия и тогава ще отменят детската консултация.

# 131
  • Blondeville
ungarkata, как пък реши, че на признак възраст се отсява  😁 Всеки, който е искал е можело да влезе в групата, беше обявено от създаването ѝ на начална страница. После решихме, че като родим няма да добавяме нови хора, и писа една от админите тук около месец, два по-рано да обяви това решение, за да може ако иска някой да се включи.

# 132
Малко яснота да внеса по повод Фейсбук групата - t_anito, никога не си била част от нашата група, бъркаш се с друга вероятно. Никой не е трил членове, които имат коментари. Камо ли снимки.

Унгарката - не знам дали и на кого си писала за добавяне в нашата група, но със сигурност причината да не си там не е възрастта.

Твърде вероятно вашите лични настройки за сигурност на профилите да не позволяват получаване на покани за групи. Това е причината. И сега като вляза в админ панела виждам много чакащи покани, вероятно и вашата е там. Обсъждали сме много кратно в групата, че вече не допускаме нови членове.

# 133
  • София
Да, да въпросът го изяснихме с blondie_anna, нека не спамим повече темата, че се разводни Simple Smile
Днес отново бяхме при докторката- каза, че дробовете вече са почти чисти. Давам антибиотика до 7 дни и го спираме.
Пред кабинета имаше още три кашлящи деца. Явно сезонът си е такъв. Дано не се разболяват повече

# 134
Leidi nimeria, би ли се представила? Не си спомням да си писала друг път в темата.

Общи условия

Активация на акаунт