Частни училища - информативна тема 23

• 67 745
  • 781
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Има монтрсори училище - "Откривател", отзивите обаче бяха доста лоши миналата година.

# 706
  • София
Дени6, моят син излезе от 7 кл. на БШ с доста добър английски. Всъщност, само той и още едно дете от следващия випуск имаха толкова отлични резултати по английски (някакви грамоти висяха по стените, си спомням). Но и двамата са пътували с родителите си през ваканциите, така че не знам колко е приносът на училището и колко е родителският.

# 707
До Жолио Кюри e Дойче шуле, то направо си е на тази улица:) и приемат от 4 годишни, т.е. преди ПУК. Само че не е на английски:)

"Свети Георги" е такава цифра, че просто...не знам колко е оправдано да се плащат такива суми за начално образование, та ако ще и златно да е, а то далеч не е златно. Образованието де, иначе таксата си е златна отвсякъде.

# 708
Климент Охридски ви е на две крачки, Deny6.

Така е, Ежко, на сегашната ни локация е близо, но е от ПУК и насетне, а моят е още на 4г. сега навършени и ми се иска да го държа в ДГ поне още година, а това няма как да стане в КО.
Затова принципно оглеждам опции с ДГ и училище в едно, които евентуално да имат водещ или поне силно застъпен английски език или монтесори елемент (за второто обаче мисля, че в Бг просто НЕ съществува, след като прочетох в темите и наскоро лично ми казаха, че ЧОУ "Д-р Мария Монтесори" в далечната Горна Баня НЯМА грам Монтесори в него.)
... Извън ЧУ темата...За ДГ по Монтесори проверете в района на зоопарка. Улица Яна нещо си. По мое инфо там всички са наистина с Монтесори квалификация (не от собственика, а с диплома). Познавам 2 деца оттам. Сега са в СС.

Последна редакция: пн, 04 фев 2019, 16:57 от dani_ster

# 709
  • гр. София
Трудно ми е да помогна - не знам за такова училище/ДГ по-наблизо до Вас от Св.Георги , а ПУК е от 5 годишна възраст.

Аз затова съм набелязала няколко, които мисля, че ще посетим и вече по усещане евентуално ще премислим като опции. За ПУК знам, че е от 5, аз не бързам, моят ако го почне по - другата есен, пак ще е на 5 и половина, така че пак влизаме в рамките ПРЕДИ 6 Stuck Out Tongue Благодаря все пак Simple Smile

Onna-bugeisha Да, за Откривател освен скандали и лоши мнения в последно време нищо добро не може да намери човек, така че при мен отпадна директно като "опция".

Sharky*  Благодаря, БШ ми е опция, но не е сред първите 3,4. Браво на детенцето иначе!

Татко Мецан, да, ДШ е тук на един хвърлей, но трети език не вкарам, камо ли пък немски, който е тоооолкова труден. Евентуално трети език ще ни дойде, живи и здрави, като понареди българския и английския, ако отново заминем за Холандия Simple Smile Там има хубавите Монтесорита и то държавни Stuck Out Tongue

dani_ster Аз самата съм набелязала 2 хубави ДГ тип Монтесори с добри отзиви и приемливи локации, но са само ДГ, а преоритет ми е ДГ + училище със засилен английски. Все пак коя е тази ДГ до зоологическата? Аз единствената Монтесори ЧДГ на улица с женско име знам за кв. Витоша, Яна Язова 6, дали случайно тази визирате?

# 710
Трудно ми е да помогна - не знам за такова училище/ДГ по-наблизо до Вас от Св.Георги , а ПУК е от 5 годишна възраст.

Аз затова съм набелязала няколко, които мисля, че ще посетим и вече по усещане евентуално ще премислим като опции. За ПУК знам, че е от 5, аз не бързам, моят ако го почне по - другата есен, пак ще е на 5 и половина, така че пак влизаме в рамките ПРЕДИ 6 Stuck Out Tongue Благодаря все пак Simple Smile

Onna-bugeisha Да, за Откривател освен скандали и лоши мнения в последно време нищо добро не може да намери човек, така че при мен отпадна директно като "опция".

Sharky*  Благодаря, БШ ми е опция, но не е сред първите 3,4. Браво на детенцето иначе!

Татко Мецан, да, ДШ е тук на един хвърлей, но трети език не вкарам, камо ли пък немски, който е тоооолкова труден. Евентуално трети език ще ни дойде, живи и здрави, като понареди българския и английския, ако отново заминем за Холандия Simple Smile Там има хубавите Монтесорита и то държавни Stuck Out Tongue

dani_ster Аз самата съм набелязала 2 хубави ДГ тип Монтесори с добри отзиви и приемливи локации, но са само ДГ, а преоритет ми е ДГ + училище със засилен английски. Все пак коя е тази ДГ до зоологическата? Аз единствената Монтесори ЧДГ на улица с женско име знам за кв. Витоша, Яна Язова 6, дали случайно тази визирате?

Да, тази. Извинявам се за грешката с улицата. За нея знам, че имат чужденци с Монтесори квалификация. Проверявах я някога за моите ми беше в шорт-листа.

# 711
 Аз благодаря на всички,които дадоха информация за по-рано питани  от мен училища.

Някой има ли обратна връзка от пробен ден за ПУК в Азбуки?

Как минава? Какво правят децата?
Какви упражнения им дават?

Благодаря Simple Smile

# 712
Въпрос към sprete.slizam, който не е съвсем в темата, ако е удобно:
В коя детска градина ходи детето Ви с нейтив и толкова добър английски? Издирваме такава отдавна 🙂

# 713
  • София
Имат ли летни организации частните ви училища... т.е. не летен лагер за 10 дни на море, ами ... приключвайки учебната година... да речем за целия юни и/или юли, възможност, по желание да имат занимания... като на платена занималня един вид. За малките класове. И кои от училищата , ако са само някои... мерси..

# 714
  • София
А някой има ли идея защо от това училище "Д-р Мария Монтесори" се е явило само едно дете миналата година на НВО7? Толкова ли е зле там, че така са оредели до 7-ми клас? За това училище не се е споменавало много в темата, а ги забелязах сега на класацията, която беше пусната тук.

# 715
Може останалите да са се явили за АК или да са заминали в чужбина.

За ТЕ тук се писа, че имат летни занимания.

# 716
  • Пловдив/София
Аз благодаря на всички,които дадоха информация за по-рано питани  от мен училища.

Някой има ли обратна връзка от пробен ден за ПУК в Азбуки?

Как минава? Какво правят децата?
Какви упражнения им дават?

Благодаря Simple Smile

И аз бих се радвала на отговор тук.
Не разбрах имало ли е кандидатстване за ПУК тази година? И наистина ли има английски в изпита?

Би било тъпо, не стига изпит за 5 годишни, ами и за чужд език...

# 717
Ние ще сме в понеделник  Азбуки. Заявления се подаваха ноември месец мисля, в рамките на десетина дни. Всъщност до колкото разбрах е точно един пробен ден в градината, със сегашната трета група. Детето прави същото, което правят другите деца. Имат уроци, каквито имат другите и от време на време го питат за вземе участие. До обяд при тях се говори на английски само, т.е. тогава им става ясно как е нивото на детето.

# 718
  • в страната на чудесата
Лятното училище на Томас Едисън влиза в таксата. Интересно е, канят автори, имаха творческо писане, излизат до Витоша. През част от времето продължава английския, имат и малки учебни занимания. Повече игри.
Имат градина с чушки Simple Smile Включват се родители за разни неща. Имат лагери, но мисля, че за останалите има работещ вариант в училище.

# 719
  • София
Не знам колко Монтесори училища има тук..Познавам дете в такова, сградата е някъде нагоре към Кемпински, ако не се лъжа. 6 клас е и са двама-трима в класа.

Общи условия

Активация на акаунт