Частни училища - информативна тема 23

• 68 711
  • 781
  •   1
Отговори
# 510
Вероятно е по-добро? От къде съдите? Наличието на нейтив в Петър Берон преди две години не го направи по-добро по английски нито в сравнение със СС, нито сравнено с Питагор.
Да, вероятно само с нейтив също не става. За минали години знам, че в Питагор не се научаваше езика, но може нещата да са се променили. Дори за Св Георги съм чела, че не било добро обучението по английски, така че вероятно оценката е субективна и зависи от поставените цели - сетификати, граматика, свободно говорене. Т.е. изразих се грешно, предпоалгам в СС/Питагор се учи по академично, за едни е добре, за други не толкова. Чета на сайтовете им, че и в Питагор и в СС се учи по 10 часа седмично, май вече имат сходни програми. Знаете ли дали Питагор е настигнал СС в обучението по английски и качествено отношение, а не само по хорариум?

# 511
  • София
Каква изчерпателна информация за СС, ако някой сподели подобна и за Питагор, ще съм много благодарна.
Интересува ме най-вече в ПУК Питагор подготвят ли ги с четене и дали това че моето дете все още грубо срича, би било препъни камък за него на втория кръг (присъствения ден)
Моето дете беше миналата година и остана в резервите, а после при неприетите. Четеше идеално гладко още тогава. Като питахме как се е справил, едно от нещата беше, че докато бил на събеседване при психоложката й четял бележките, които си водила. Много добре било, че може да чете дори ръкописно, но показвало лоша концентрация, щото тя му дала друго да прави 🤣. Съответно беше минус наред с другите неща- да преразкаже приказка, което той отказал ( той не я знаеше, защото почти не ходеше на детска и явно е пропуснал тази, макар и известна), чертал някакви кръгове, които неправилно чертал, защото въртял листа, а не химикала. Общо взето тези му бяха минусите. Но ние не сме го готвили въобще, а се пробвахме ей така. Предполагам освен знанията гледат и детето да е по-кротко и концентрирано.

Последна редакция: вт, 29 яну 2019, 18:48 от insane

# 512
Вероятно е по-добро? От къде съдите? Наличието на нейтив в Петър Берон преди две години не го направи по-добро по английски нито в сравнение със СС, нито сравнено с Питагор.
Да, вероятно само с нейтив също не става. За минали години знам, че в Питагор не се научаваше езика, но може нещата да са се променили. Дори за Св Георги съм чела, че не било добро обучението по английски, така че вероятно оценката е субективна и зависи от поставените цели - сетификати, граматика, свободно говорене. Т.е. изразих се грешно, предпоалгам в СС/Питагор се учи по академично, за едни е добре, за други не толкова. Чета на сайтовете им, че и в Питагор и в СС се учи по 10 часа седмично, май вече имат сходни програми. Знаете ли дали Питагор е настигнал СС в обучението по английски и качествено отношение, а не само по хорариум?

Интересно ми е от къде черпите информация, че в Питагор английски не се научава. Все пак говорим за начално училище до 4 клас. Мога да кажа, че английския в ПЧМГ  отдавна е на много високо ниво. Дали и кое училище е настигнато както сама казахте е чисто субективно. А и много зависи от конкретен випуск, дете, учител. Не знам какво значи академично изучаване на езика в начални училища, но и в двете се използват най-добрите системи. Два часа нейтив, където ги има, за мен е галене на родителски амбиции. Единствено 100% преподаване от нейтив с кристален английски и без грам акцент би било нещо, което би ме заинтересовало. Wink

# 513
Моето дете беше миналата година и остана в резервите, а после при неприетите. Четеше идеално гладко още тогава. Като питахме как се е справил, едно от нещата беше, че докато бил на събеседване при психоложката й четял бележките, които си водила. ...

Сладур Purple Heart А за Питагор няма ли част от "изпита", свързана с математически умения (каквото и да означава това на 5)? Предвид колко малко деца приемат на фона на кандидатите, вероятно това е основен критерий.

# 514
Интересно ми е от къде черпите информация, че в Питагор английски не се научава.
Мога да кажа, че английския в ПЧМГ
Точно от родители на деца в ПЧМГ.  За това казах "За минали години знам".

" Мога да кажа, че английския в ПЧМГ  отдавна е на много високо ниво"

Вероятно наистина зависи от випуск и взискателност на родителя, който оценява нивото на детето си.

Но за нейтива, май ще се окажете права.

# 515
  • София
Да де, те нейтиви с перфектен английски без акцент и с педагогически подход се прескачат  у нас. Wink
За мен, наличието на нейтив спийкър в училището само по себе си не е никакъв плюс, единствено прах в очите на родителите.

Преди две години в  "Света София" имше нейтив спийкър, който водеше часове по история на петокласниците. Човекът водеше разкошни часове по история, децата много го харесваха. Съжалявам, че не се задържа в училището, въпреки че имах забележки за акцента му, но не това е най-важното, поне за мен.

# 516
Именно! Няма такива у нас. Но поне за първите години до 3-4 клас на мен ми е важно, ако ще слуша нейтив, да е такъв с литературен английски. После дори е полезно да е по "дефектен". На изпитите за сертификат лисънинга не е от идеално говорещи.

# 517
  • София
Не знам за училища, но ако искате добри нейтиви силно препоръчвам international house sofia. Всички преподаватели са млади, амбициозни и с подход към децата.

# 518

Моето дете беше миналата година и остана в резервите, а после при неприетите. Четеше идеално гладко още тогава. Като питахме как се е справил, едно от нещата беше, че докато бил на събеседване при психоложката й четял бележките, които си водила. Много добре било, че може да чете дори ръкописно, но показвало лоша концентрация, щото тя му дала друго да прави 🤣. Съответно беше минус наред с другите неща- да преразкаже приказка, което той отказал ( той не я знаеше, защото почти не ходеше на детска и явно е пропуснал тази, макар и известна), чертал някакви кръгове, които неправилно чертал, защото въртял листа, а не химикала. Общо взето тези му бяха минусите.

По доста измислени критерии са ви порязали, бих казал аз. Искрено се надявам, че сте намерили хубаво място, което детето ви напълно заслужава.

# 519
Здравейте,
Включвам се супернеподготвена, тъй като решихме дъщеря ни да кандидатства в последния момент в СС и днес разбрах, че е приета.

По мейл ли ви известиха или чрез обаждане?  Някой друг с прието дете ПУК СС тук има ли?  Явно са завършили процеса и предполагам всички приети са уведомени.

# 520
  • София
Insane, благодаря за информацията.
Значи са искали той да разкаже приказка, а не те да му я прочерат и той да я възпроизведе, правилно ли съм разбрала?

# 521
  • София
Insane, благодаря за информацията.
Значи са искали той да разкаже приказка, а не те да му я прочерат и той да я възпроизведе, правилно ли съм разбрала?
Да, приказката е известна. Казали са да каже за какво се разправя в нея накратко, а той отказал, но реално той не я знаеше, т.е. беше я забравил.Друг минус бил,че трябвало да свързва кръгове по пунктирна линия и той започнал да върти листа , т.е. тук мисля преценят фината моторика, която е важна. И липса на концентрация при това упражнение с психоложката, защото не си гледал работата, а тя какво пише. Но те споделят това, което е било като минус. Като цяло казаха, че се е справило добре детето. Аз осъзнавам, че при такава бройка деца все пак се гледат доста критерии и моето едва ли се е справило най-добре.  Примерно на отворените врати, който е ходил сега за първи клас може да си спомни, че казаха, че дори при перфектни тестове не са приемали деца след проведеното събеседване. И между другото всеки родител, след като приключи кампанията, има право да отиде и да разговаря как се е справило  детето, един вид обратна връзка.

Последна редакция: вт, 29 яну 2019, 20:56 от insane

# 522
Здравейте,
Включвам се супернеподготвена, тъй като решихме дъщеря ни да кандидатства в последния момент в СС и днес разбрах, че е приета.

По мейл ли ви известиха или чрез обаждане?  Някой друг с прието дете ПУК СС тук има ли?  Явно са завършили процеса и предполагам всички приети са уведомени.
Не знам дали е завършил процеса, но даже нямам мейл дали минаваме или не във втори кръг😣

# 523
  • София
Insane, още веднъж благодаря!
Ще преговорим приказките, известните.
Може би ще Ви се стори глупаво, но имам голямо желание да го приемат единствено там.

# 524
  • София
Insane, още веднъж благодаря!
Ще преговорим приказките, известните.
Може би ще Ви се стори глупаво, но имам голямо желание да го приемат единствено там.
Имайте предвид, че говоря за ПУК, когато синът кандидатства миналата година. Иначе успех ви желая. Училището е хубаво, според мен.

Общи условия

Активация на акаунт