Частни училища - информативна тема 23

• 68 151
  • 781
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Забавни сте Simple Smile Аз мойте шестици съм ги изкарала ,когато е трябвало !

п.с. без лоши чувства ,разбира се Simple Smile

# 556
И ти си забавна. Уж отличничка, пък непрочела основното и недоволстваш по форумите заради това.
Също без лоши чувства, нали?

# 557
Стандартът за такива платформи по подразбиране е да се изпраща имейл нотификация при промяна на статус или получаване на нова информация. Пак си е автоматично и информиращо и не се налага да обучаваш потребителите нон стоп да рефрешват..

# 558
Стандарта за такива платформи по подразбиране е да се изпраща имейл нотификация при промяна на статус или получаване на нова информация. Пак си е автоматично и информиращо и не се налага да обучаваш потребителите нон стоп да рефрешват..

Стандарт за какво? Дали някой разчита на нещо, защото го е приел по подразбиране не е стандарт. Стандарта е какво пише на сайта в процедурата по провеждане на тези приемни дни. Това, че някой не го е прочел си е негов личен проблем, а не проблем в комуникацията на училището. Wink

# 559
За Deutsche Schule,  френски лицей, нейтиви и т.н.....
Нямам дете в двете, но инфо събрах много, приеха ми детето в DE Schule (не я записахме), но проучвах до дупка миналата година.
Дойче шуле, онова към посолството, и френския лицей също, имат основна и съществена разлика от всички други училища - не са по МОН, и предлагат среда на говорене на немски/френски. Български учат, имат и някои предмети на български, вкл. народни танци на български език -) , но ако искате да продължите в българско училище, или да изкарате НВО добре, то бъдете готови за частни уроци.
Друго различно- ваканции и празници по немския календар, най-вече разминаване по Великден. Почивати на бг великден -) но сливат с немския и датите са често различни с бг училищата.
Голям плюс - посрещнаха ни деца от 4ти клас. Бяха подготвили закуски, определили цени на всяко нещо,  изчислиха си колко парички са спечелили за деня и какво ще си купят за класа с тях.
Говореха свободно и много, много добре немски, аз не можех да позная дали са германчета или българчета. ( немския ми е повече от сносен, за критикуващите -0 )
Класния им ръководител беше с тях, но те си се справяха сами, той отдели време подробно да ни разкаже за немската система на образование, проектите които правят, как и с какво се различават от америк. и канадска система на образование, и каквото друго го разпитвахме.
Хора, екип, ораганизация, деца - супер, от моя гледна точка.
Аз не записах там детето си, заради ангажимента то да остане в системата на частното образование, или да има големи трудности, ако трябва да се включи след някои и др, година в българската система.
А и държа много на добър английски отсега.
Друго - не им се меси МОН,  българсите ЧУ често го казват като част от рекламата си - съобразяваме се, но надграждаме / работим с допълнителни материали / и т.н.  Дойче и френския лицей учат по чуждата програма, с чуждите учебници. И ако искате да продължите в чужбина ще е по-лесно във всеки клас...
За някои е супер, други пищят от тях, защото не могат да си вземат матурите. Избора е на семейството.

За нейтивите в клас  - огромен, огромен плюс, стига да говорят правилно граматически, който и да е акцента.
След ЕДНА година в ЧДГ с една от 3 учителки англичанка и говорене там почти изцяло на английски:  детето ми се заговори в Лондон в метрото, обасни коя е, откъде идва, с кого и къде учи и какво й харесва в детската градина. На добър английски, на 5 години и 1 месец.
-)

# 560
Здравейте, а има ли някакви тестове за 1 клас, по които сте готвили децата?
Няма значение кое е училището, бих искала да видя какво може да направи сина ми без подготовка.
Благодаря

# 561
  • София
Погледнете "Азбука на мисленето", 2 и 3 тетрадки

# 562
Много моля за мнения за училище Светлина! Трябва да решим до петък, а не познавам родители от там.

Стягат ли ги да учат, или зависи от детето?
Децата в училище ли се подготвят за НВО или ходят по уроци в 7ми клас?
Какви знания имат по разказвателните предмети, щом учат на бг и англ. едновременно?
Програмата и разнообразието от извънкласни дейности звучи супер. Резултатите на НВО също.

Моля за всякаква информация!

# 563
  • в страната на чудесата
Попитахте ли в светлина колко деца учат при тях? Не се тормозете. Ако няма наплив, и в понеделник ще ви приемат парите.
Като се замисля, изключвайки 2-3 училища, то бих казала ЧУ трябва да имат тема, в която да обсъждат как да спечелят повече клиенти.
Всичко е наобратно

# 564
  • София
Светлина се обсъжда в тази тема няколко страници назад. За няма и един месец, едва ли някой може да Ви каже нещо повече.

# 565
Все пак се надявам на по-подробна информация.... А изчетох не само тези страници 🙂
А и срокът не идва от Светлина....

# 566
  • в страната на чудесата
Кажете тогава кое е другото училище, за което се колебаете. Пък да сравним.

# 567
🙂 Аз все питам за няколко по-не-коментирани тук училища...
Азбуки
Светлина
Прогресивно
Св. София.
С мъжа ми се колебаем между тях.

# 568
  • София
Е, то тези ако са по-не коментирани, направо не знам какво си пишем в тази тема.

# 569
  • София
Светлина се обсъжда в тази тема няколко страници назад. За няма и един месец, едва ли някой може да Ви каже нещо повече.
Aко визирате моето мнение от няколко страници назад- добре, НО не е всъщност обсъждано. Чела съм почти всичко за Светлина по темите, но няма нищо конкретно.
Само да кажа, че парите ще ви вземат и след това. Много лошо впечетление ми направи, че искаха и от нас почти веднага да вземем решение,  но пък и самата база.. мммммммм... чак ми се искаше аз да уча там. Има разлика да водиш разговор с учител и със собственик!  Последните притискат.. аз лично ще изчакам и БШ и тогава ще взема решение- Дрита, Светлина или БШ. Така де, не сама- семейно! Много ми се иска някой с ученик горен курс от Светлна да се включи, но явно не четат ии пишат тук..

Общи условия

Активация на акаунт