Частни училища - информативна тема 23

• 68 075
  • 781
  •   1
Отговори
# 645
  • София
За по-голямо дете не проблем да се изкачи или слезе по баира. Моето от тази година не ползва бус и ежедневно минава разстоянието от спирката на трамвая до училище и обратно пеша.

# 646
  • София
alex__n, аз през зимата го пробвах. На -6 градуса, сняг и лед, големите бяха на състезание една събота и трябваше да чакам един час с по-малко дете навън. Обиколих квартала няколко пъти надолу и нагоре. Малкото дете си игра в "Райска градина" - вижда се къде е на картата. Оттам до ул. Морени (училището) е много малко, и като разстояние, и като време. По ул. Петко Войвода, от градинката, която е в равното, до училището баирът е 200 метра (измерено с Google); колко е това Wink.

# 647
  • София
В Светлина от миналата година са по два класа ПУК и два първи. Класовете са 10-14 деца, но аз и не виждам как ще се по-големи като знам помещенията.

Благодаря за информацията. Искам да попитам те във всяка база ли имат и ДГ и училище, защото гледам, че са 4 бази, от които да кажем 2 са ни горе - долу удобни, но пък не знам точно в коя са ДГ, в която училището и ако го запиша първо на ДГ, не ми се ще след година да мести сградата, за да отиде в ПУК, примерно?

Аз ще звъна да попитам, просто ми се иска да имам предварително информация за някои детайли, за да мога да преценя избора си, ако изобщо има такъв подходящ за нас в Бг Grinning

Благодаря предварително Simple Smile

Училището е само в базата в Симеоново, другите бази са само детски градини до трета група. ПУК или както е при тях ПК6 са в Симеоново и Лозенец.

Последна редакция: пт, 01 фев 2019, 11:41 от tsvety_georgieva

# 648
Здравейте, на моя приятелка са й изпратили от МОН резултатите за училищата от  НВО за 2018 година. Прикачвам първите стотина места тук като снимки, защото не знам как да кача файла.
Скрит текст:

# 649
  • София
Някой има ли идея защо от Климент Охридски и ЕСПА на НВО се явяват само по 10-ина деца (12 - КО, 10 - ЕСПА)?

# 650
Аш, на срещата в КО ми казаха, че паралелките са им по около 20 деца. След 4-ти клас доста от тях отиват в СМГ, съответно в 5-ти клас паралелките стават доста по-малки. Мен това ме спря от това училище. Притесних се, че ако добрите математици отиват в СМГ, то дали не пада нивото на математиката след това.

# 651
  • София

ioana_g, благодаря за инфото Flowers Rose

# 652
  • София
Аш, на срещата в КО ми казаха, че паралелките са им по около 20 деца. След 4-ти клас доста от тях отиват в СМГ, съответно в 5-ти клас паралелките стават доста по-малки. Мен това ме спря от това училище. Притесних се, че ако добрите математици отиват в СМГ, то дали не пада нивото на математиката след това.

Всъщност КО по една паралелка на випуск ли имат от 5 до 7 клас?

ioana_g, според мен не се притеснявай за нивото по математика в КО. Училищната (МОН-ската) математика ще си върви със същото качество и за децата, останали в училището. Може също сред тези деца да има и математици, които са предпочели КО пред СМГ.

# 653
Ежко, искрено благодаря за отговора!
Много добре описано как и откъде да започне търсенето на всеки родител.
Благодаря и на Аш, Дъждец и Йоана, защото информацията от тях ми реши уравнението.
Блис, извинявай за подхода, но определено обичам да споря, по-бързо и качествено стигам до търсената информация Wink

# 654
Аш, КО имат по една паралелка от всеки клас. От ПУК до 7-ми клас са с по една паралелка.

# 655
За Свелина - училището е само на Симеоновско. Две от локациите са бивши посолства и моето усещане беше за тъмни, малки стаи и хубав двор.
Според мен светлината зимата и вечер е недостатъчна във всички класни стаи, на пръв поглед и лампите бяха от онези луминисцентните със синята светлина и пращенето от едно време, особено ако имате притеснение за очите на подрастващите си е тъмно...
Съвсем субективно, след многото разпити, има диалог с родителите. И другия важен за мен момент- с двама работещи родители има нужда от безопасно пребиваване до 6; има нужда от допълнителни занимания по интереси, които семейството иначе не може да набави без логистиката на София. И тук вече за едни 4.40 е достатъчно рано, за да отиде детето на танци, а за мен е твърде рано, ако искам да имам работа, а детето да не е само вкъщи.

# 656
А какво Ви е впечетлението за нивото на знания и учене, натискат ли ги да учат, или по-скоро биха минавали и без да усвоят материала? Има ли родители с преки наблюдения?

# 657
Ежко, искрено благодаря за отговора!
Много добре описано как и откъде да започне търсенето на всеки родител.
Благодаря и на Аш, Дъждец и Йоана, защото информацията от тях ми реши уравнението.
Блис, извинявай за подхода, но определено обичам да споря, по-бързо и качествено стигам до търсената информация Wink

Спор? Та ти молиш за информация. Или питаш дали правилно си разбрала нещо. Какъв точно спор можеш да водиш, при условие, че нямаш грам лично инфо и опит. Подобни елементарни провокации просто отблъскват и напрактика губиш достъп до много иначе полезна информация. Wink
Боже, аз лично се оттеглям.

Аш, ЕСПА само в няколко випуска имат и втора паралелка. Доколкото помня нашият 2009 -та е такъв. Сградата им е много малка.

# 658
ioana_g, много благодаря и аз за статистиките на МОН. Озадачена съм от броя явили се деца - примерно, 10 за ЕСПА. Това дори не е един цял клас.

А МОН защо така бранят тези статистики и не ги публикуват? Мисля, че е информация от обществен интерес.

# 659
ioana_g, много благодаря и аз за статистиките на МОН. Озадачена съм от броя явили се деца - примерно, 10 за ЕСПА. Това дори не е един цял клас.

А МОН защо така бранят тези статистики и не ги публикуват? Мисля, че е информация от обществен интерес.

МОН нищо не бранят. Статистиката е с обществен достъп. Ако я поискаш ще ти я изпратят веднага.
Мисля ,че всички заинтересовани родители я получиха в рамките на седмица.

Общи условия

Активация на акаунт