За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 73

• 36 241
  • 759
  •   1
Отговори
# 60
Абсолютно сам го прави откакто е на една година. Със стъпало се качва от година и нещо.

# 61
От 11м схвана как се слиза от дивана.
Не се отказвай и внимавай просто. В един момент просто ще усвои показаното и ще слезе с крачетата надолу.

# 62
На този етап слизането и качването много ме радва!! Много! Радва ме как си слага сам стъпалото и се качва и как се обръща и си слиза спокойно. Това и това, че си намира Бибата и си я слага в устата сам нощем са  нещата, които искрено ме зарадваха и улесниха. И прохождането!!! Проглушиха ми ушите как бял ден няма да видим като проходи... Нищо такова!!

# 63
  • София
И да не показваш само ще се научи.

# 64
Някои хора защо плашат майките не разбирам.
Плашеха ме че сън няма да видя - спи си детето 8 часа без събуждане и едно ранно сутрешно мляко общо 11 часа.
Бебетата много плачели - е моето плаче само когато е гладно много или е болно.
Като пропълзи - е няма намерение да пълзи иска да ходи
И т.н.....

# 65
Да, бе, братовчедките на мм и мен ми плашеха.

# 66
Нямам идея, но тия оеднаквяване на децата ме дразни. Нейното проходило на 11 месеца, моето било болно, че проходило по-късно. Ама сега тази дама си скубе косите, че не може да сложи детето си в количка, защото то иска да ходи.
Имам приятелка, която е бременна и от сега я е страх какво ще става със спането. Длаи детето ще спи при тях или в кошарата си. Целият ни разговор на тема бебета беше с отговор от моя страна "зависи си от детето". Защото аз знам как е при моето, но приятелки са ми казвали други неща за техните..

# 67
А аз казвам - както си го направиш.
Ппияткелка тия дни дойде на гости се изненада, как съм отишла да сложа бебето да спи и  след 5 минути съм се върнала в хола, а нейното все било на ръце.

# 68
Отскоро и моето сама си вади и слага биберона през нощта като го намери, та даже и през деня. Голям рахатлък за мен Joy
А иначе много много не и давам биберона през деня нека си вика бърбори каквито ще звуци да издава.

# 69
... и това, че си намира Бибата и си я слага в устата сам нощем...
Чакам и аз този етап Grinning

# 70
На този етап слизането и качването много ме радва!! Много! Радва ме как си слага сам стъпалото и се качва и как се обръща и си слиза спокойно. Това и това, че си намира Бибата и си я слага в устата сам нощем са  нещата, които искрено ме зарадваха и улесниха. И прохождането!!! Проглушиха ми ушите как бял ден няма да видим като проходи... Нищо такова!!
До качването моята не е стигнала. Много се ядосва, че не може да се качи на дивана.
Иначе и аз се съгласявам с написаното по горе. И на нас ни казваха колко е хубаво като е бебе, как като проходи ще е много сложно. Смях.
Много по - лесно ми е сега, когато ходи, когато сама слиза от дивана,започнала е да научава доста неща, разбира това-онова Simple Smile

# 71
... и това, че си намира Бибата и си я слага в устата сам нощем...
Чакам и аз този етап Grinning

Предлгам ти да го полееш , когато те огрее Simple Smile Много съм щастлива Simple Smile

И аз мисля, че е както си го направиш и както детето позволи да го направиш. Ей го моя.. слагам го в кошарата и излизам. реве, но не се връщам. След минути спира. Майка ми го слага в кошарата, реве и тя се връща. Сто пъти ѝ казах, че я работи. Не може той така да реве, къса ѝ се сърцето..

# 72
  • София
Ще кажа,че всичко е индивидуално.
И да, има ревящи по цяла нощ деца и спящи по цяла нощ.
Моето и до сега се буди по два пъти на нощ,а други не.
С прохождането се има предвид може би ,че пипат и щъкат и не където трябва и все си след него.

# 73
Аз пък чакам този момент - да проходи.
Ще е по лесно и за мен и за нея.

# 74
Моето се научи да вика "Ей!", чудих се откъде, но то ясно - от мен. Мъжо каза, хочвай да четеш хпиказки на детето, стига с това ей. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт