За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 73

• 36 296
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Рая иска да усеща близостта на мама. Тия митове как няма да може горката майка да отиде до тоалетната ги зарежете най-добре. Сина ми спеше върху мен или баща си първите три месеца, вече е почти на 9 и си ходя спокойно до тоалетна.

Благодаря за отговора!
Аз нямам проблем с това, пошегувах се разбира се 😇

Просто се притеснявам защо е така неспокойна ии да не свикне да спи все при нас. Постоянно слушам 'лошо я учите така, после няма да си спи в леглото, а само при вас ще иска'. Вече почнах да се шашкам от непоискани съвети. И за това реших да споделя и питам 😊

# 631
Ако те притеснява това, не я оставяй да спи при вас. Аз нямам такива притеснения, бебето спи при нас, няма как да ставам нощем за кърмене по 2-3 пъти. При коликите не помага нищо. Кърмене, гушкане и това е. Имаха ефект при нас техниките на Карп,  но най-вече търпение.

# 632
Рая иска да усеща близостта на мама. Тия митове как няма да може горката майка да отиде до тоалетната ги зарежете най-добре. Сина ми спеше върху мен или баща си първите три месеца, вече е почти на 9 и си ходя спокойно до тоалетна.

А три месеца не ходи ли?! Joy

Бебето не иска да спи в леглото си ако му е прекалено студено, горещо, неудобно, в ранните месеци. Може да пробвате със затопляне на чаршафите преди това, да слагате дреха, която мирише на вас, затопляща се играчка или агнешката кожа за бебета - казват, че работела безотказно, не съм я пробвала.

Супер неудобно е бебето да е все в някого, това може да ти стъжни живота.

# 633
С температура 37.50 мога ли да пия парацетамол и да продължавам да кърмя? Благодаря!
Можеш.

# 634
Тц. Ходех си, Салсича. И не ми пукаше, че реве две минути.

# 635
  • София
Salsisha, благодаря, ще пробвам с затоплящата играчка, имаме такава 😇 ползвам я от време на време.

Тя си спеше в леглото до преди 20 дни, до като почна да будува повече ии се застъпиха коликите, спря. Иска си внимание, аз разбита се ще и го давам.
Ще съм по упорита и с оставянето в креватчето,особено вечер. Не ми пречи да спи между нас, но така аз спя с едно отворено око... Все я проверявам 😂, а и за бебето ще е добре и мама все пак да е наспана, за да може да я гушка през деня 😉😇

# 636
Наспана майка в първите 3 месеца ми звучи малко като утопия Joy Споко, никое бебе не тормози родителите си без сън 3 години.

# 637
Мен пък ме измъчи тая вечер спа през половината време с гърда в уста. Май я мъчи зъба отдясно.

# 638
Като избиваха първите 3 кътника беше така. Съкратиха ми живота. За сметка на това, сега вампирските даже не ги разбираме, че излизат.

# 639
Никъде не съм писала, че гъбички се лекуват с вода.
Изопачавяте думите както ви падне и се държите нападателно и грубо.
Даването на вода след хранене е превенция срещу гъбички и кариеси в детска и бебешка възраст.
И това не съм го чела в статии в Гугъл, а съм си направила консултация с достатсйчно опитни зъболекари в детското зъболечение.
След като съм го прилагала в моя случай съм имала само позитиви и това не е повод да бъда обиждана.
Наблюдавам, че няколко потребителки са изключително, груби, с лоши интернет маниери, което е досадно за останалите потребители. Арогантността и грубият маниер е досаден на всички.
 Надявам се и модераторите да не толерират такъв тип маниери тук.

# 640
Превенция срещу гъбички и кариеси? За нашето поколение е било нещо абсолютно нормално да се дава вода през бебешкия период, за разлика от сега. А защо тогава масово, ама наистина масово, децата имаха развалени млечни зъби с пломби. Включая себе си в това число, че и мъжа ми. Сега профилактиката на детското дентално здраве е много по-развита. Майка ми не ми е мила зъбите още като са пробили. Предполагам и на вас.
Герда, не искам да бъда нелюбезна, ама някои път наистина пишеш странни работи, било и то казани от най-именитите зъболекари. То по тази логика и аз няма нужда да си мия зъбите и ще си правя гаргара с вода. Ама като си знам смотаните зъби и венци, ще пропищя след няколко седмици, не месеци.
При нас се препоръчва посещение на детски зъболекар като избият първите зъби. Превенция на кариеси се постига с редовно миене на зъбите, избягване на консумация на подсладени чайове и сокове.

# 641
Герда, ама знаем вече, че твоите лекари са най-добрите, няма нужда да го натякваш на нас, които нямаме възможност да си ги позволим. Но не искай да сме съгласни с глупостите, които обичаш да дрънкаш.

# 642
  • София
Въртят ли се в кръг над годинка  проходилите?

# 643
Здравейте, аз искам да попитам на 4 месеца сме и венците долу са ни подути. Скоро да чакам ли зъбчета или може по нататък да излезнат. И когато е буден не яде много, но като спинка хапва.

# 644
Въртят ли се в кръг над годинка  проходилите?
Лятото се върти в кръг като е седнал на земята Wink ама прав май не се е въртял или не съм обръщала внимание

Общи условия

Активация на акаунт