За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 73

• 36 300
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Зъбите са най-голямото зло. Потвърждавам.

# 616
Плакненето на устата пречи за появата на гъби, това действаше при нас и давахме Биогайа.

Това абсолютно не е вярно! Не подвеждай хората! Информирай се! Вече съм давала линкове, та тоя път няма да се хабя.
+1
Това с плакненето на устата е явно лечение, което се препоръчва от български лекари. За никъде другаде не съм чувала подобни препоръки.
И пак питам, как гъбична инфекция се лекува с вода?!?!?

# 617
Много просто, не се лекува. Ама Герда винаги има много адекватни съвети.

# 618
Това са го казали зъболекари.При нас това действа, като добра превенция и не се появиха гъби. И превенция против кариес в малка възраст.
Тези лекари казаха, че има ли гъби в устата ги има във фекалиите, във вагините на момиченцата и т.н.
Изопачавате думите и ставате агресивно  нападателни.

Последна редакция: сб, 19 яну 2019, 16:34 от Анонимен

# 619
Водата не е превенция срещу гъбички. Няма как да действа като такава. Никой кадърен педиатър иле зъболекар няма да седи зад такъв nonsense. Информация бол, да не пускаме фалшива информация, защото някой жестоко ще се подведе.

# 620
Оф, Герда какво образование имаш и колко деца си отгледала, че се имаш за такъв специалист по всичко? Дървен философ им се вика на такива като тебе.

# 621
Ако се е “излекувало” с вода, значи не са били гъбички. Пък Биогая-та каква връзка има? И аз давах ама бебето имаше млечница. И аз по съвет на майка ми уж чистих със сода ама не се махаше. Нашата лекарка изписа Mykoderm gel. Трябва да се поддържа много висока хигиена. Дрехите се перат на високи градуси, биберонът се стерилизира. Дори и да преминат бактериите в храносмилателния тракт, много е лесно да се различи от обикновеното подсичане по вида на пъпчиците. Мажех с Mykondex. Може да ги няма в България тези лекарства, но реално съставът е важен, не търговското наименование.
И друг път съм питала тук поддръжниците на лечението на гъбички с вода - вие ако имате гъбички някъде, само с вода ли ще се лекувате, или като отидете на лекар, вероятността да ви изпише антимикотично лекарство, е около 99,99%? И ако това е валидно за възрастни, защо бебета се лекуват с ВОДА? П.С. Не чакам рационален отговор.

# 622
  • София
Че те още в родилното ми казаха - давай водичка да плакнеш устата, иначе ще има гъбички хаха. Такива съвети дават в родилното, затова така реагират много майки.
Аз нямам нищо против една майка да не е наясно с всичко. Имам против една майка да дава съвети, които не са правилни.

# 623
Моят съвсем скоро става на година и месец и не пие все още вода. По тази логика трябва да е гъбясал от всякъде, но не е. Това с водата звучи много смешно. Да отмие остатъците от храна - да ама да махне гъби едно плакнене с вода... Айде моля.....

# 624
Почна да ме посърбява тук там от тази гъбична дискусия вече ... Simple Smile

# 625
Почна да ме посърбява тук там от тази гъбична дискусия вече ... Simple Smile
Пий/измий се с малко вода, ще ти мине Joy

# 626
С температура 37.50 мога ли да пия парацетамол и да продължавам да кърмя? Благодаря!

# 627
  • София
Здравейте, момичета!
Моля за съвет 😇
Бебчето ми е на 50 дни, казва се Рая. Напоследък взе много да будува, което намирам за нормално,много оглежда, кокори се, следи с поглед, опознава света... но Имам чувството, че Рая спи не повече по 10 часа за 24 часа. През деня спря да заспива след храненията, както преди,а ако спи спи по 15-20 мин. Най-добре спи в количката навън, но я извеждам за не повече от час, час и половина.
Много се стряска на сън, отказа да спи в леглото си (не че отказва, но правя чо 2,3 опита - приспивам, оставям в леглото, но тя се буди, а когато е върху мен може да спи и 2 часа), като е гушната заспива, в момента в който в оставя и се буди , някой с подобен проблем?
Не че ми пречи да я чушкам, но така ще спре изобщо да спи в леглото си, а аз и до тоалетна няма да мога да отида 😂
С колики сме и двете неща се застъпиха, може и от това да е неспокойна. В монета давам сиропче gripe water и Био Гая и спря да се гърчи и плаче , както преди от коремчето, но все пак остана неспокойния и сън.
Просто се чудя какво да напарвя, така че пак да си спинка в леглото, но освен да съм търпелива друго не ми хрумва.

# 628
  • София
С температура 37.50 мога ли да пия парацетамол и да продължавам да кърмя? Благодаря!
Аз такава температура свалям с куул пач на челото, не пия нищо. Парацетамол ми предписа ЛЛ, след като предната вечер бях с 38.7.

# 629
Рая иска да усеща близостта на мама. Тия митове как няма да може горката майка да отиде до тоалетната ги зарежете най-добре. Сина ми спеше върху мен или баща си първите три месеца, вече е почти на 9 и си ходя спокойно до тоалетна.

Общи условия

Активация на акаунт