За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 73

• 36 260
  • 759
  •   1
Отговори
# 705
Е що? Не може ли да са ни се получили нещата просто защото сме прочели малко повече литература преди това, а не на късмет.

Тона в темата се задава от всички. Не един и двама. Тъпите коментари пораждат такива след себе си.

# 706
Всички, които са кърмили или поне са имали желание, знаем, че много фактори имат значение, за да има кърменето успех. Когато бебето не е през цялото време при майката, не може да следи какво му дават акушерките. Според мен кърменето на 3ч точно, не повече от 10мин (както съветваше онази нац.консултантка от статията за гъбичките на предните страници), даване на вода през нощта, за да не се храни бебето, са доста по-решаващи. Изключвам тук хормонални или други здравословни проблеми.

# 707
Аз смятах да кърмя изключително и да не давам вода...стана така, че малко кърмих, а от родилното още почна с водата...сега е почти на осем месеца и пие около 30, 40 мл за целия ден. Онзи ден бяхме на УЗ и всичко е нормално. Лятото пиеше малко повече. Нямам против. С века и тя само нарежда как всичките проблеми на малката са от непиене на вода...за нея всичко се лекува с вода...ама, нали давам на детето. 😒

Ако разтваряш АМ правилно или ползваш готова формула, 60 мл е максимума така или иначе, докато се захрани стабилно и млякото е основна храна. 30-40 си е най-нормалното. Така го водят при нас.

А млякото се смята за основна храна първо възрастово - до годинката максимум и второ - ако е повече от 500 мл на денонощие, няма как да се дехидратира бебето.
Абсолютно всичко спазвам, както си го описала Simple Smile.
Няма повече да коментирам за водата, всеки преценява да или не, а тези, които мислят, че детето не е на кърма заради вода- ами, не, постоянно ми се правят манипулации и леки операции в продължение на месеци, та съм все с антибиотици и не желая да рискувам. Не ми отговаряйте.

# 708
Някой поръчвал ли е от китайски сайтове безконнтактни термометри ?
Останахте ли доволни от покупката , отчитат ли превилно ?

# 709
Някой се беше оплаквал назад в темите, че не емерят правилно. Свекървата има купуван от тук, от скъпите и той дава завишена ТТ, т.е. не мери правилно.

# 710
Засилих се да купувам такъв, но май ще се откажа.

# 711
  • Пловдив
Моля ако някой има координати на педиатър в София, който прави домашни посещения да сподели.  Благодаря  предварително.

# 712
Един такъв въпрос...
След като хване вирус детето, колко време е заразно след проявата на симптомите? Конкретно за вирус с Т, повръщане и разтройство

# 713
Зависи от вируса и от детето ...

# 714
А след изчезването на симптомите?😆
Ох, питам, защото каката беше с вирус и изолирана в друга стая, а от 2 дни е без никакви оплаквания и дали да ги събирам с бебето

# 715
Аз да питам , защо след секцио не ви дават бебетата да ги кърмите.  Аз родих секцио и педиатъра веднага го сложи на гърдата.  След час и половина пак и след още един бебето вече беше при мен в стаята.  Никой не ми го взимал за три дни , че да се възстановя. Във всички болници ли в България е така?

# 716
Аз да питам , защо след секцио не ви дават бебетата да ги кърмите.  Аз родих секцио и педиатъра веднага го сложи на гърдата.  След час и половина пак и след още един бебето вече беше при мен в стаята.  Никой не ми го взимал за три дни , че да се възстановя. Във всички болници ли в България е така?
Не знам за всички,  но на мен ми го дадоха няколко часа след операцията - веднага щом излязох от реанимация. Предполагам много зависи от състоянието на бебето и майката.

# 717
На втория ден (аз родих петък вечер, значи в неделя) и аз си я взимах, но ако не можех да ходя едва ли щяха да ми я дадат.  Тоест сама се насилих, за да си взема бебето, иначе ми я носеха но не можех да се грижа за нея реално. Вечер им я оставях обаче, беше ме страх. Така или иначе кърмата ми дойде на трети ден. И коластра е пила, да го духат латинците. Само да ви кажа, че в неделя няма рехабилитатор Joy Кой както може, няколко упражнения от акушерката и насоки как трябва да стана и после се оправяй. Ама инстинктът е голямо нещо, ей го на 7 кила е вече  Simple Smile

# 718
Не се дава, да. За най-голямо съжаление. Аз не съм била в реанимация, но ми дадоха детето да го видя чак на обяд (родих малко след полунощ), не ми я дадоха дори да я погледна, какво остава за кърмене. На следващият ден вече беше при мен. Но раждах в частна болница, бебето си седи в стаята на майката.
Никакъв рехабилитатор нямаше изобщо 😂. Една акушерка ми подаде ръка да стана първия път и после сама. Добре, че леглото беше с дистанционно. Бебето при мен, едвам я вадех от леглото, но поне така имах стимул бързо да се раздвижа.

# 719
  • София
И аз бях като Кактусче, само че в Шейново. Като го извадиха ми го дадоха да го гушна за минута и после чак на другия ден на обяд ми го оставиха. Но имах и татко, та взимането не беше чак такава драма.

Общи условия

Активация на акаунт