За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 73

• 36 472
  • 759
  •   1
Отговори
# 90
Зависи колко е бебе бебето. Бих дала витамин ц ампула

# 91
Детол спрей - антибактериален, антивирусен. За въздуха, текстила и т.н.
Къде го продават по аптеки или ?

# 92
При мен - навсякъде, в България - не знам, но не е лошо да има човек винаги. Дори и само за профилактика на помещенията в опасните сезони.

# 93
# 94
Зависи колко е бебе бебето. Бих дала витамин ц ампула

На 9+++ месеца е. Как се дава витамин ц, само ампулата или разредено с нещо?

# 95
Аз давам ампула 2 мл сутрин с лъжица или със спринцовката от Панадол. Без да разреждам

# 96
# 97
Дами за много години, бъдете щастливи и нека всички желания ви се сбъднат през новата 2019 година!

Имам един сериозен проблем на който решение не мога да измисля вече 3м.
Бебето ми е на почти 3м, проблем са ни течностите, дави се ужасно много от тях. Пробвала съм почти всички шишета и биберони, проблема е в сукателния рвфлекс на бебето, ужасно бързо суче. На АМ сме и там успяхме да намерим решение, пие антирефлуксно мляко само заради гъстотата. Най-добре пие от авент шишета с 0+ биберон, дори с антирефлуксното мляко се дави с биберон 1+.
До тук добре храната е уредена, обаче проблем ни остава водата, е какво ли не пробвах дави се и това е........ Много ми е мъчно за детенцето ми, защото е жадно почти постоянно, а ние с мъка едва успяваме да дадем 5 10мл....
Дайте ми някаква идея какво да правя, няма как да сгъстя водатата това е ясно, кога се израства този проблем и въобще израства ли се?
Голяма мъка е да гледаш жадното си дете и да не намираш начин да утолиш жаждата му...

# 98
Дами за много години, бъдете щастливи и нека всички желания ви се сбъднат през новата 2019 година!

Имам един сериозен проблем на който решение не мога да измисля вече 3м.
Бебето ми е на почти 3м, проблем са ни течностите, дави се ужасно много от тях. Пробвала съм почти всички шишета и биберони, проблема е в сукателния рвфлекс на бебето, ужасно бързо суче. На АМ сме и там успяхме да намерим решение, пие антирефлуксно мляко само заради гъстотата. Най-добре пие от авент шишета с 0+ биберон, дори с антирефлуксното мляко се дави с биберон 1+.
До тук добре храната е уредена, обаче проблем ни остава водата, е какво ли не пробвах дави се и това е........ Много ми е мъчно за детенцето ми, защото е жадно почти постоянно, а ние с мъка едва успяваме да дадем 5 10мл....
Дайте ми някаква идея какво да правя, няма как да сгъстя водатата това е ясно, кога се израства този проблем и въобще израства ли се?
Голяма мъка е да гледаш жадното си дете и да не намираш начин да утолиш жаждата му...

На мен ми е интересно как разбираш, че бебето е жадно? 🤔
Моето бебе до 5-6 месеца не пиеше никаква вода и това е нормално, защото бебетата не знаят що е то вода и някои дори не я харесват, в случая и моето не я харесваше и дори сега пие доста малко, според мен, повечето изплюва. Но не се притеснявам, защото няма човек, който да не се е научил да пие вода. Има време и за това.

# 99
  • Плевен
И аз не съм давала вода, нямам представа как се разбира, че е жадно.
Пробва ли с лъжичка или спринцовка? С тях ти определяш количеството.

# 100
До 6 м и аз не съм давала вода.

# 101
И моят син е на антирефлуксно мляко, но по други причини и също се давеше до към 4 месец. С шишета на Нук успявах да огранича струята и да яде по-бавно и пак се давеше, което ми докара постоянен стрес. Вода изобщо не съм давала, а и той не искаше, когато се сетя да му предложа. Сега вече при захранването пропи малко, но първоначално се давеше доста и от нея. Давах я легнал обърнат настрани. Ами научи се и сега пие и седнал и легнал без да се дави пак с шише на Нук за вода. Спокойно научават се.

# 102
Здравейте, момичета!
Обръщам се към майките на момиченца. Искам да ви попитам как почиствате срамните устни и гениталиите на вашите дъщери?
Моята беба е на 3 седмици и има някакъв гъст бял секрет между големите и малките срамни устни. Не знам дали е нормално и как да почиствам. Пробвах с марля и преварена вода, с бебешко олио, но резултата е нулев. Сякаш е полепнал този секрет и махане няма.
В болницата ми казаха там да не почиствам, педиатърката същото ми каза. Знам за правилото винаги да бърша или измивам отпред назад към дупето, но този секрет ме притеснява.

# 103
Казах ви аз, че водата разбутва темата.
Аз пък сигурна също, че моят син пие много вода от бебе. И сега постоянно дърпа шишето и пие много вода.
Аз също предлагам със спринцовка да пробваш

# 104
  • София
Аз почиствам срамните устни винаги. В началото с преварена вода и марля, по-късно започнах на мивката да я мия на всяка смяна на памперс, сега я почиствам с мокри кърпи, но тя вече е на 2г (вечер я мия на душа и къпя)
Секретът, за който говориш, се махна за около две седмици, след като започнах да я почиствам.

Общи условия

Активация на акаунт