За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 73

• 36 297
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Върти се в кръг, най-вече около нещо. Много му е забавно. Също и да ходи назад.

# 646
  • София
Еуфория не се притеснявай, че ще свикне при вас на леглото. Калин спа два месеца и половина между нас, а през деня или в мен или плътно до мен, така че като мрънне да го гушна и да се унесе пак. Това беше, защото имаше ужасни колики и постоянно се будеше и беше много кисел и неспокоен. Обаче като минаха коликите още с първото слагане в креватчето му заспа и цяла нощ си спа там. Взимам го да го кърмя и го връщам, има си и въртележка, която зяпа. Може би не всички бебета са така, но споделям моя опит.

# 647
Превенция срещу гъбички и кариеси? За нашето поколение е било нещо абсолютно нормално да се дава вода през бебешкия период, за разлика от сега. А защо тогава масово, ама наистина масово, децата имаха развалени млечни зъби с пломби. Включая себе си в това число, че и мъжа ми. Сега профилактиката на детското дентално здраве е много по-развита. Майка ми не ми е мила зъбите още като са пробили. Предполагам и на вас.
Герда, не искам да бъда нелюбезна, ама някои път наистина пишеш странни работи, било и то казани от най-именитите зъболекари. То по тази логика и аз няма нужда да си мия зъбите и ще си правя гаргара с вода. Ама като си знам смотаните зъби и венци, ще пропищя след няколко седмици, не месеци.
При нас се препоръчва посещение на детски зъболекар като избият първите зъби. Превенция на кариеси се постига с редовно миене на зъбите, избягване на консумация на подсладени чайове и сокове.
А сега е ненормално да се дава вода ли?
Незнам защо сте толкова нападателни и груби, като всеки 2-ри педиатър казва да се плакне устата с вода.

# 648
Вие като имате вагинални гъбички с вода ли лекуват е?

Пореден мит, но който иска нека вярва. Всеки си гледа гледа детето както прецени.

# 649
Вие като имате вагинални гъбички с вода ли лекуват е?

Пореден мит, но който иска нека вярва. Всеки си гледа гледа детето както прецени.
Аз не прочетох някой да е казал , че водата лекува гъби , а че може да се изплаква устата за всеки случай заедно с каквото и да е друго лечение ... и тя няколко пъти го повтори.

# 650
Прогив правилата на форума е да пускаш последователни постове.

Второ, никой не казва не давай вода, а че тя просто няма тези чудодейни способности,   които й есе приписват.
[video][/video]
Двоен ви е аршинът. Когато мнението на потребителите  е различно от това на
най-великите специалисти хем нние нищо не разбираме, хем

# 651
  • Варна
Това за плакненето на устата с вода съм го чувала от мои приятелки с по-големи деца, явно тогава такава е била препоръката на лекарите, нашата педиатърка каза, че не е необходимо. Тук мисля добре е обяснено:
https://-spam070-/2017/04/13/плакване-на-устата-на-бебето-след-хран/
Тук доста майки, които не пишат, четат, така че обоснованите отговори са полезни, накрая всеки си решава как ще действа и на какво ще вярва, но наистина няма смисъл да се нападаме.

# 652
https://www.noviteroditeli.bg/zdrave-da-pogovorim/predi-da-se-ro … o-za-da-ne-razvie

Тук е обяснено друго, всеки сам си преценява , ама коментари от типа , че била неадекватна , защото казала да измие устата с вода...

# 653
Ох, на мен ми писна да чета 5 страници със спорове кой прав, кой крив.
Но наистина се информирайте и подгответе преди да пишете и давате съвети! Спрете да четете избирателно и да подвеждате хората!
В посочената в горния пост статия искате да ми докажете, че водата почиства устата и това е било превенция за развитие на гъбички?! Е, ама сте прочели само заглавието. В статията са дадени 4 съвета, не САМО миене с вода! И да цитирам специално това твърдение :
Цитат
2. След последното хранене вечер, устата на бебето се почиства с марличка, напоена в разредена кислородна вода в съотношение 1:1 с преварена вода.

Значи не е САМО вода!
Ама кой да чете...

А, аз от личен опит мога да ви кажа, че не съм спазвала нито един от посочените съвети, а също и че беба не близваше прехвалената ви вода до към 6-тия месец и никога не е имала гъбички.

Последна редакция: сб, 19 яну 2019, 23:15 от Анонимен

# 654
Никой не оспорва дали въобще да се дава вода. Ама това:
Даването на вода след хранене е превенция срещу гъбички и кариеси в детска и бебешка възраст.
И това не съм го чела в статии в Гугъл, а съм си направила консултация с достатсйчно опитни зъболекари в детското зъболечение.
Тоест, превенцията не се изразява в поддържането на устна хигиена и миенето на зъби още като излязат, а в плакненето с вода.
Редакция: тия съвети ще ме довършат в тази статия, цитирам:
1. Храненето не трябва да продължава повече от 10 минути, независимо дали бебето се кърми или е на изкуствено мляко. Вземайте хронометрите Joy
3. През нощта се дава само вода и то неподсладена.
4. Бебето не се приспива с кърмене или с шише с мляко.
Ай каЙ честно Joy

# 655
За съжаление има доста статии с неверни неща.
Ако водата пазеше от гъбички по цял свят щяха да го препоръчват, а природата щеше да е измислила от едната ни гърда да тече мляко, от другата - вода Simple Smile

# 656
Аз предимно чета , не пиша, нямам мнение по въпроса , но много лекари и майки казват, че е превенция да, не си го е измислила , просто няма нужда да я нападате по тоя начин , грозно е. Щом всички четем и питаме тук значи незнаем всичко..
Лале браво на теб , само че всеки има раЗличен личен опит и споделя какво му е помогнало.

# 657
Аз предимно чета , не пиша, нямам мнение по въпроса , но много лекари и майки казват, че е превенция да, не си го е измислила , просто няма нужда да я нападате по тоя начин , грозно е. Щом всички четем и питаме тук значи незнаем всичко..
Лале браво на теб , само че всеки има раЗличен личен опит и споделя какво му е помогнало.

Точно, затова и ще я нападат, защото всеки път пише неща, които е прочела и чула от известни лекари, а не от личен опит ✌️

# 658

Точно, затова и ще я нападат, защото всеки път пише неща, които е прочела и чула от известни лекари, а не от личен опит ✌
Не Ми се води тоя спор с толкова умни явно жени които през ден пишат “има сополи, дали е зъб” .. Никой няма право да напада , всеки има право на мнение, за това се казва форум.

# 659
  • София
Това с циците и водата ми хареса. А за големите може и бира Joy

И личната на децата ме е съветвала да давам вода за изплакване на устата след кърмене. Ама синът ми вода не пиеше. Афти не е имал.
Излезе му афта като по-голям когато вече бяхме приключили с кърмене и АМ.

Общи условия

Активация на акаунт