КГБ = Клуб на Готините Баби - 193.

• 54 796
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
  • Кубрат/ Пишурка
 Вече разбрах и обясних на Тони! Но не е честно!

# 466
Честно?   Къде?    НИКЪДЕ!

# 467
Привет девойки Simple Smile
Въпреки, че съм "непричем" за среща в Дон Домат на Дондуков. да ви кажа , освен ако отново е възстановено и името и менюто и ценоразписа, но поне през лятотто , когато бях в Бг прескочих да проверя, когато се заговори за среща. Та тогава се оказа че само местоположението е  същото. Това е вече ресторант с друго име, ДРУГ ценоразоис , дОста по висок и друго меню, не пици и салати. Имайте го предвид.
Бих ви препоръчала китайския ресторант , който се намира точно срещу моя прозорец  Mr. Green на В.Левски.  Ако си спомняте къде едно време беше Очното отделение на Исул. Намира се на 150 метра от предпоследната  спирка на тролей 11  по посока Сточна гара.Удобно за всички които пътуват с пенсионерски карти  Вкусно и ефтино. Но вие си преценете.
Иха, машала на вашето малко бижу, вече проходи, сладурчето. Да е живо и здраво.
На всички ви хубав и приятен уикенд.

# 468
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Здравейте всички!

Фло, видях, че си ме викала да сляза от клона, ама аз тогава съм била на друга страница и не съм те чула. Joy Иначе щях да скокна, то и без туй мен клон дълго не мож ме издържА.
Римар ми каза, че се очаква среща и да надниквам да видя за кога я спрятате. Ама видях, че за неделя, та отпадам. Уикендно не мога аз, гледам малчуганите.

Виждам, че обсъждате новото положение с пенсиите, аз се интересувам заради майка, защото и тя получава част от социалната пенсия, въпросните 25%, като инвалид.
Относно това, което пита Янка и дали е честно или не, на мен ми обясниха така: Действителната пенсия на човек, тази която е изработена и се дава от НОИ, ще е основа за изчисляване на увеличението от 1.07. Но това винаги е било така. Социалната част от пенсията, макар че досега е изплащана от НОИ, никога не е влизала в тези изчисления. Т.е. както преди, начислява се увеличението върху основната пенсия и към него се прибавя социалната. Сега социалната ще е в малко по-голям размер, всекиму според % инвалидност. Т.е. пенсията като цяло даже ще се повиши - сега, т.е. от следващия месец, с малкото повишение на социалната добавка, а от 1.07 и с процента на повишението по швейцарското правило. Демек няма да се намали и няма нищо нечестно.
 Друг е въпросът, че инфлацията вече е изяла всички възможни предстоящи повишения.

# 469
  • Кубрат/ Пишурка
 Светълчо, разбирам какво ми обяснявате, но ето по бабешки как го разбирам аз. Ей сега разпитах по-подробно Тони, защото не знаех какво точно получава. Та сметките са такива до сега:
 248 пенсия + 23 интеграционни прави 271. Сега е получила 196, на 15ти + 52 ще станат 248. Или с 23 лв по-малко!

# 470
  • София
Светълчо, разбирам какво ми обяснявате, но ето по бабешки как го разбирам аз. Ей сега разпитах по-подробно Тони, защото не знаех какво точно получава. Та сметките са такива до сега:
 248 пенсия + 23 интеграционни прави 271. Сега е получила 196, на 15ти + 52 ще станат 248. Или с 23 лв по-малко!

Пенсията е за текущия месец. Интеграционните са за предходния месец.

# 471
  • София
   Янче,ако Тони има първа група инвалидност,сметката е вярна.Ще получи 87лв като добавка.

КАГ,чак сега видях,че си питала,след поста на Янка.Извинявай,че ти отговарям късно! В 451 пост съм постнала линк,към края на текста има следното:

Новата помощ ще замени досега изплащаните на хората добавки за социална интеграция, както и социалната пенсия за инвалидност, когато същата се изплаща към друг вид пенсия. Размерът на финансовата подкрепа ще зависи от степента на увреждане и ще се определя и актуализира спрямо линията на бедност в България, определена с Постановление на Министерския съвет за съответната година. За 2019 г. линията на бедност в България е 348 лв.

Последна редакция: пт, 11 яну 2019, 19:00 от Яжка

# 472
  • Кубрат/ Пишурка
[/quote]
Е, това не го разбрах! Я, Римарче ми го обясни като на даскал в помощно!
Тони има втора  група - ще получи 52
Да попитам и за нещо друго - тези промени имат ли нещо общо с наследствените пенсии!

Последна редакция: пт, 11 яну 2019, 21:01 от Янче-то

# 473
  • София

Е, това не го разбрах! Я, Римарче ми го обясни като на даскал в помощно!

[/quote]

Не разбрах какво не си разбрала. Ще се помъча да ти го обясня нагледно.
Пенсията за януари я получаваме през януари. Но на 15 януари се гътвам. Наследниците ми ще получат интеграционните през февруари /които са за януари/ със съответните документи като такива. Сега по-ясно ли е?

# 474
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Според мен интеграционните са едно, 25% от социалната пенсия за страната са друго, а заработената пенсия - трето.

# 475
  • Кубрат/ Пишурка
 Римарче, долу-горе разбрах! Но какво общо имат наследниците?! Ами ако не се гътнеш?
Светълчо, ами тя има само инвалидна пенсия! Няма заработена!

# 476
  • София
Римарче, долу-горе разбрах! Но какво общо имат наследниците?! Ами ако не се гътнеш?
Светълчо, ами тя има само инвалидна пенсия! Няма заработена!

Дадох ти го много нагледно, че се получават през следващия месец. Нали като съм се гътнала, имам право на нея и наследниците я взимат. По-образно го направих /ха-ха липсват ми емотикончетата/  Ако не се гътна ще си я получа през февруари.
Говоря за интеграционните!

# 477
  • Кубрат/ Пишурка

Да, ама ако се гътнеш до края на този месец наследниците ти нищо няма да получат! Гледай да хванеш следващия месец! Joy

# 478
  • София
   Е,как така? Нали се отпуска пенсия за месеца на смъртта-януари и добавката през февруари./тя е за януари/

# 479
Според мен интеграционните са едно, 25% от социалната пенсия за страната са друго, а заработената пенсия - трето.
                Абсолютно вярно!!! В случая с Тони се получава следното - инвалидна пенсия /изплаща се от НОИ/ + социална пенсия + добавка за социална интеграция /двете ще се изплащат от АСП/.При това : Прекратените по този ред социални пенсии стават част от новата месечна финансова подкрепа, която от 2019 г. ще се плаща от АСП, като размерът ѝ не може да бъде по-нисък от размера на прекратената социална пенсия.Така,че Тони ще получава това,което е получавала до момента ,а даже и повече защото линията на бедност за 2019 г е 348 лв.Мисля,че за 2018 г беше по-малка.

Общи условия

Активация на акаунт