❤Хубава и ползотворна седмица ви желая😘
На нея съм кръстена. Като по-голяма ме пускаше с другите на кино и след 15 минути влизаше в салона с вик: Янооо, къде си, мъри? Какво правиш у това тъмното!
Но редовно ми правеше баници, курабии и ме научи да готвя боб още на 8-9 . Сега с усмивка и разбиране се връщам към тези спомени.
Купуваше от намалените вафли и ни даваше по една на ден, като на края поизчистваше мухъла от тях! Но правеше чудесен качамак специално за мен! До края си запази диалектния говор и на нея дължа разбирането на шопския.
Сигурно го знаете, ама аз да припомня:
За Великден всички пердета, покривки за легла и маса, плетени на една кука се изпираха, колосваха с бяло нишесте и се опъваха на едни големи рамки, които дядо всяка пролет разгъваше и после старателно сгъваше до следващия Великден. За Коледа сменяше интериора-други пердета и покривки.
Бяха много бедни ,но баба и дядо са успяли да отгледат природно интелигентни деца , а и да ги изучат. До ден днешен всички се уважаваме и събираме лятото на Джурково. Нали съм ви казвала ,че имаме завещан параклис свети Илия да го подържаме и пазим и го правим. Лятото бяхме на родова среща от нейна страна в Манастир.

За мезе - принцеси с кайма

Препоръчани теми