КГБ = Клуб на Готините Баби - 193.

• 54 775
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • Кубрат/ Пишурка
 Хайде на кафето:

Фло newsm10 smile3501
А аз още нямам обаждане newsm78

# 646
  • Кубрат/ Пишурка
 Специално за КАГ: Joy

# 647
Добро утрооо.
Да ,,мецна"".и аз( от телефона), макар че нямам какво да кажа.
Мисля ви и ви се радвам.
Да е хубав и успешен деня ви.

# 648
И аз да “мецна” от телефона , като Джилка. Сутринта ходих на изследвания, проверих си и кръвното че на тези дигитални апарати вяра за 5 стотинки им нямам. Понеже нашия квартал е вилен, имаме една грамадна сграда, на горните етажи е старчески дом, но такъв, който всеки възрастен си мечтае за него, а долния етаж  са лекарите от различните здравни каси както и “мини мол” . Та след като ми взеха кръв отидох да си купя кафе и кроасан , а отсреща гледам моята педикюр иска си говори по телефона. Тамън някоя си анулирала реда и хоп аз спонтанно намазах. Е сега съм цялата “реновирана”.😜Вчера боя и стрижка, днес педикюр и нова топла нощница, че нещо напоследък в къщи ми е все студено. Сега съм се проснала на дивана с домашното кафе и се чудя какво да приготвя за принцовете🤔Нещо мисленето по този въпрос днес не ми се отдава😢Войникът трябва да си дойде следобед и от вратата ще пита какво месо има. Забележка, нещо от кайма не е месо😳Мда, хайде да не се “ офляквам” ами да си приготвя нещо за внуците. Айша нагушкай съкровището ви малко. Поздрав на Ани
Янче, дано скоро те посети Анжелка. Фло, до края на сесията все такива успехи да жънеш👍👏🏼
Да имате прекрасен остатък от деня, всички без изключения

# 649
В "междучасие" съм и реших да ви нагледам.
Яне, благодаря за стихотворението! Но при нас е обратно- моята "ученичка' сама иска да учим. Има си една магнитна дъска на стойка, която купувахме с другата баба за РД на батко й. Имаме тебешири  и играта е на "учителки". И така на игра още на 3, 5 г. научи буквите и сега почна да чете  думи с 2 и 3 отворени срички. Задачите ги решаваше  с игра на пиленца, зайчета и други животни, а сега започна да ги пише с цифри и знаци на дъската.Сега  сама си играе на "Не се сърди" с  3 цвята пионки и 3 зарчета.

Кари, браво на теб за грижата за себе си . Аз не съм ходила ни на фризьор, ни на козметик от месеци, а на маникюр от години. Действам по почина "направи си сам". Срам ме е от мен си, но по цял ден съм с тях и не мога да изляза. За разлика от други баби, аз съм силно ангажирана. Но това ме прави щастлива. Внуците ми  са моето емоционало спасение. Жалко, че другият син няма никакво намерение да се жени и да имам други внуци. Вече е на 35, а си мисли, че  още не е пораснал за женене.
Джили, хубав ден и на теб!
Мамси, записвай!  В тази възраст са много интересни.
А аз на Флото благородно й завиждам най-вече, че има  емоции- разнообразието в живота й, срещата с различни и то млади хора, трепета преди изпита, накрая  остават новите неща, които научава и ползата от тях.
Боряна ни е сърдита, но май е добре. Пише в други теми.
Хубав следобед на всички!

Последна редакция: чт, 24 яну 2019, 19:58 от K.A.G.

# 650
Не се сдържах ,не съм сърдита ,добре съм ,оставих ви да починете от мен и  аз от вас.Щото като сритах кошера почнахте яко присъствие и то доста ползотворно, културно ,като на КТБ ,не на смотани баби ,дет дразни Яжка.Ми не ми трябва смотана компания.Смея се тук че мотките никакви,уж нови ще има. Готвя за големия син, и да пратя на всички мисля, че той за пръв път от над 4 години идва сам с преспиване, дано не отиде  у приятели да общува ,че и там не  е отдавна, но все пак се надявам да поговорим както едно време.Малките го изгонили от банята снощи ,почват сами, колко сами ,да се къпят ,става интересно за момента, зор ще е докато станат наистина да могат сами.Та  отивам за нещо дет промени в менюто и нямам продукти.

# 651

ПРИВЕТ!!! ЗДРАВИ ЛИ СТЕ?
АЗ И ММ БОЛЕДУВАМЕ СЕМЕЙНО. КОВАРЕН Е ГРИПА.1 седмица от как се лекуваме.
Бъдете здрави и щастливи!

# 652
  • Кубрат/ Пишурка
 Борянке, радвам се, че се появи! Ам тъй де, пиши, че нямаме новини за М и М!
Грети, ами какво да ти кажа...Моята Галена на 2 и половина познаваше 16 букви, ама - тази на мама, тази на тати...На 5 четеше гладко и изразително и аз на 6 я пратих в първи клас. Не искаше да ходи, че учели бебешки работи!После ми мърмореше, че като студентка била единствената, дето взема бележка за детски Joy За това задържа и сина си - започна у-ще след като навърши 7 \ понеже аз съм й изяла една година от детството...\. Има едно момче, родено на неговата дата и в същата година, но сега е в VIII клас, а Криско е в VII по решение на мама си. Но да е жив и здрав - все ще изкара!
Дидимити, за сега в Кубрат няма грип - добре съм, но за Варна разбрах, че е жесток! Добре, че Анжелка не е болна!

# 653
Привет, момичета!
Болните да оздравяват.
В грипна ваканция сме.Двете ми внучки са болни и не ходя в тях, за да не прихвана и най-вече ме е страх за майка.С ММ имаме ваксина, тя обаче я отказа.
Та сега съм си вкъщи и чета книги, гледам филми ( руски), готвя...и сме "цирк". ММ повече се застоява и не му действа добре, мери си кръвното, кога е високо, после му спадне и хайде да го качва.
В понеделник ходи на частно на кардиолог, че не работел със ЗК. Питал го за годините и той му казал- 63,а лекарят записал на рецептата- 53.
 ММ-"Докторе, аз съм на 63" и той му казал, че е много младолик....."Докторе, не искам да съм младолик, а да съм здрав"-му отговорил моя.
От новите хапчета е доволен и не иска да яде месо и пържено и аз изпълнявам поръчката, да ама преди малко се "омешихме". Леща за него, а за мен, майка и Кучо омесих кайма за кюфтета в кухнята и той дойде да си прави на Нутрибулета сок от плодна и земна ябълка.....и съм го " съблазнила" и той искал кюфтета......от утре на врата на кухнята ще му слагам бележка ( не се шегувам), когато готвя месо ..."Опасно за живота ти"...и да не влиза.
Скучно е и да става весело.

# 654
Ние сме грипна ваканция и съм отпуска. Най рационално я използвам. Днес само стутульосах нещо за хапване и се отмързеллувах на воля. Само дето ме гризе съмнение, че тоя мързел е на "грипна" основа. Втриса ме, гърлото ме стяга....Сварила съм чай, смуча хапчета и пр., па ще видим кой кого!
Кремче, твоя проблем с кюфтетата го има и при нас, само че наобратно. Аз, нали се подвизавам като веган, се чудя как да готвя за ММ, без да ме съблазни да хапна нещо меснато. За сега удържам фронта, но понякога - едва.
Борянка, по случай завръщането ти
https://www.adme.ru/tvorchestvo-hudozhniki/11-detej-s-izvestnyh- … adyvalis-1991665/

И за всички - музикален поздрав

# 655
Мерси Тану интересно е ,само последните имат добър живот ,другите все трагични случки имат.Голямото изкуство показва много, бит ,култура, живот.И може би  лесно се впечатлих, но е голямо разнообразието  на даровити художници, а малцина са ни известни.И Третяков оставил името си  за векове.Само се отъркал в изкуството, оценил и подкрепил.Дам,  и преди нас е имало живот.Ние се мислим за голямата работа.
Всъщност доста картини разпознавам, виждала съм ги дори да не помня авторите.
Да ви кажа , наша Мила  какви  ги измисля-казала на баща си :Ти да не си учителка да те слушам.                                                                                           
Голям авторитет сте това учителките , цяла лекция трябва после да доказваш ,че и родител да си е важно.Като няма мама   и са тримата  доста  се забавляват.
Да не сте ми учителки да ви слушам, веднага излезта от банята ,сами ще се къпем.Оказвам съпротива ,уча се  и аз...Страшна работа е ,едно време го ошамариш  или  дръпнеш ,та го отнесеш и готово ,сега   ставаш философ  от разсъждения и убеждаване.Ама общо ввзето са послушни много...особено като спят.Тати работи тук в другата стая ,баба нагласи багажа ,има още и  чака, да изстине    ,че утре рано излиза-въпросът е къде ще го търсят нощес.Мила си го прибира нощем , малка беше и на прозореца чака,то от време оно са комбина с тати.И се обясняват...

# 656
Пак съм аз Simple Smile
Борянка, как си след почивката Simple Smile
Кремче, отговорих ти на лични,още онзи ден. Но ако не си прочела, на въпроса ти кое е най хубавото време за посещение при нас- средата на април до края на май или октомври ноември, когато е умерено и все още приятно топло.

Янче и нашия средния, понеже е роден нА 28.10 родителите не го пратиха 6 годишен ,а изчакаха до следващата година, вече е в 9 клас и всеки срок директорката на училището лично ни кани на тържествено връчване на отличия.
Дидимити, бързо възстановяване Hug
КАГ , абе то и аз много много не излизам, но главата и краката си трябват "поддръжка"иначе кофти работа. Аз и така не се разбирам много с лелката от огледалото, но като стане непоносима, веднага я оправям.
Да не остана и аз назад от Тану, ето и от мен симпатичен вечерен музикален поздрав Simple Smile

# 657
Боряна, добре завърнала се! Хубаво изкарване със синчето! Моите ги виждам всеки ден и пак ми е приятно да седнат да разменим някоя приказка. Снощи си спомняхме как играехме на "Не се сърди" навремето, когато имаше режим на тока. Палехме  свещите и игра, докато дойде токът. Ех, хубави времена! Ама тогава май не ги оценявахме.
При нас грип има, но не съм чула  в каква степен на сериозност е.  Моята предпазна мярка е всяка вечер сиренце със скилидка чесън. Навън не излизам, с изключение до кварталното магазинче на 30 метра от нас.
Кари, аз огледалото директно го подминавам. Ако го погледна , не лелка, а бабка ще видя. Другата седмица до обяд ще съм свободна и ще се погрижа за външния си вид. Имахме един съсед, лека му пръст, казваше "Тая за една педя лице не може да се погрижи, та как къща ще чисти." Т.е. -мърла.
Днес моята внучка ме разпитваше как  дядо й, моята сестричка, моето братче и пра-баба й  са отишли на небето. Казвам , че са ги откарали  с кола, а тя веднага ме апострофира, че колите не могат да летят.

Лека нощ на всички!

# 658
Кари ,тази песен е наша.
КАГ ,не лъжи ,че те хващат.
Малко време имахме , работи детето , и да не е на хотел прескочи насам.Но олекват грижите  по децата, няма да е  толкова вързан,та почва  редовно да работи.Живи  и здрави да са ми ,ще се оправят.Мисля, че много рано започват да разбират света, аз дори спомени нямам от техните години.Имам един бебешки и това е.Живот и  здраве и всичко се поправя.

# 659
  • Кубрат/ Пишурка
 Грети, те децата са си умници! А тази песен е от един новогодишен филм, ама сега не се сещам за името. Май беше "Ирония на съдбата" за един, дето от Ленинград се озова в Москва...
Кари, Криско е на 25 януари и спокойно можеше да си започне на 6, а през годината щеше да навърши 7, ама мама му така реши.

Общи условия

Активация на акаунт