11 дневно закъснение на МЦ след АБ?

• 2 255
  • 31
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте,
Пиша ви с надежда за съвет.
От миналия месец с мъжа ми правим опити за бебе. Отказах цигарите, кафето, започнах да приемам фолиева киселина.
Разболях се и нямаше как да прескоча приема на АБ - предписаха ми Медоклав, премах го от 11 до 18.12. Последния М беше на 16.11. На 15.12 имах силни болки, както обикновенно и помислих, че си ми е цикъла, но се оказа краткотрайно розово-червеникаво зацапване/тогава трябваше да ми дойде/. Наследващия ден нямах абсолютно нищо. На по-следващия ден пак зацапване. Посетих гинеколог/6ти ден след закъснението/-д-ра каза, че всичко е наред, яйчниците са ок, няма кисти, лигавицата била висока -1,92 и ме посъветва да направя тест или да чакам цикъл. Направих тест на следващия ден-отрицателен. Болките си продължиха. Днес сутринта направих повторен тест-втората чертичка е мнооого бледа, но след теста като се избърсах имаше кръв. Пак реших, че това ще да е цикъл, но уви - пак не е! От два дни усещам и дискомфорт, предполагам, че въпреки и изпитите б витамини и пробиотици имам гъбички от АБто....
Много ми е притеснено! Моля ако някоя от вас е имала същите или подобни симптоми да даде съвет. Веднага бих отишла отново на гинеколог, но заради празниците май ще поизчакам Sad

# 1
Според мен има бременост!
Пусни кръвен тест през 48 часа.
Кървенето кафеникаво или червено е?

# 2
  • София
Червеникаво

# 3
Щом има две черти, има бременност. АГ знаеше ли за приема на антибиотик? Или си бременна и това зацапване е от имплантацията, или си била бременна, но не е могло да се захване. Пусни си кръвни тестове и виж дали ЧХГ се покачва или спада. Кървенето обилно ли е и какви болки имаш? Ако са като при менструация, може да са симптоми на ранна бременност. На твое място не бих чакала за след празниците. АГ може да ти предпише лекарства за задържане, ако прецени че са нужни.
Дано всичко е наред. Успех!

# 4
Важно е да се изключи извънматочна.

# 5
  • София
По описаните симптоми смятате, че може да имам извън маточна бременост? Вече наистина съм много притеснена!

Щом има две черти, има бременност. АГ знаеше ли за приема на антибиотик? Или си бременна и това зацапване е от имплантацията, или си била бременна, но не е могло да се захване. Пусни си кръвни тестове и виж дали ЧХГ се покачва или спада. Кървенето обилно ли е и какви болки имаш? Ако са като при менструация, може да са симптоми на ранна бременност. На твое място не бих чакала за след празниците. АГ може да ти предпише лекарства за задържане, ако прецени че са нужни.
Здравей,
Казах на АГ, че съм приемала АБ и той нищо не каза по въпроса.
Зацапването не е обилно, само при забърсване е.
Бихте ли ме посъветвала къде в София мога да се прегледам, празници са и почти всички центрове не работят.
Благодаря предварително!

Весели празници!

Последна редакция: вт, 25 дек 2018, 14:01 от Не се сърди, човече

# 6
Здравей,
Казах на АГ, че съм приемала АБ и той нищо не каза по въпроса.
Зацапването не е обилно, само при забърсване е.
Бихте ли ме посъветвала къде в София мога да се прегледам, празници са и почти всички центрове не работят.
Благодаря предварително!
Не съм от София и не мога да помогна. Би трябвало да има неотложни кабинети, но не знам дали ще има кой да те прегледа там. Можеш да отидеш до бърза помощ и да кажеш, че си бременна и имаш кървене. Няма да ти откажат преглед.

# 7
  • София
Не съм от София и не мога да помогна. Би трябвало да има неотложни кабинети, но не знам дали ще има кой да те прегледа там. Можеш да отидеш до бърза помощ и да кажеш, че си бременна и имаш кървене. Няма да ти откажат преглед.
При положение, че нямам установена бременност от АГ няма ли да ме помислят за луда?! Аз даже нямам и категоричен тест с 2 чертички. Аз по-скоро имам зацапване от време на време и пред менструални болки, за сега нямам обилно кървене. Вчера по телефона говорих с гинеколога, който последно ме прегледа и той каза, щом теста не е категоричен и ако не ми дойде на 27ми да направя нов тест и да му звънна за да ми предпише хапчета за предизвикване на цилъла. Каза, че това зацапване може да е защото се опитва да ми дойде цикъла......вече не знам какво да правя, но смятам утре да отида да си направя кръвен тест и на 27ми да намеря работещо АГ за преглед!

Последна редакция: вт, 25 дек 2018, 14:03 от Не се сърди, човече

# 8
Две черти е положителен тест. Теста отчита наличие на ЧХГ. Този хормон се синтезира при бременност. На твое място бих сменила АГ. Най-малкото, трябваше да ти каже, че антибиотик в ранна бременност може да предизвика аборт. Потърси поне второ мнение, преди да пиеш хапчета за предизвикване. И да няма (вече) бременност, не са бонбонки.

# 9
При положение, че нямам установена бременност от АГ няма ли да ме помислят за луда?! Аз даже нямам и категоричен тест с 2 чертички...
Тест с 2 черти е категоричен.
Не е нужно да имате установена бременност от лекар, за да кажете, че сте бременна.

Във вашия случай има бременност. Не знам защо те наплашиха с извънматочна, симптомите ти са напълно нормални за обикновена бременност.
За кървенето е добре да те види лекар, но в общи линии ще ти кажат да лежиш, да пиеш Но шпа.

Направо съм изумена от този лекар, при положителен тест, ще предизвиква цикъл... То така става.

# 10
  • София
Две черти е положителен тест. Теста отчита наличие на ЧХГ. Този хормон се синтезира при бременност. На твое място бих сменила АГ. Най-малкото, трябваше да ти каже, че антибиотик в ранна бременност може да предизвика аборт. Потърси поне второ мнение, преди да пиеш хапчета за предизвикване. И да няма (вече) бременност, не са бонбонки.

Както вече написах, ще потърся 2ро мнение още на 27ми. Дано успея да намеря работещо АГ. В никакъв случай няма да се доверя на сегашното АГ и не съм от хората, които смятат подобни лекарства за бонбонки и биха ги пили с лека ръка. Понеже първият тест беше категорично отрицателен (направен на 4тия ден от закъснението на М), а втория беше с много бледа втора черта, за която четох, че в повечето случай е бременност, но има и жени, които са имали напразни надежди след такъв резултат, със сигурност няма да предприема никакви мерки преди консултация и преглед от АГ.
За АБ прочетох, че много момичета не са знаели, че са бременни и са пили АБ в първия месец и няма проблем в бременстта и плода.
Може ли да ми кажете, защо според вас ако е имало бременност вече няма. До момента имам само зацапване през няколко дни.

# 11
Не казвам, че вече няма, а че може да няма. Има разлика. Червеникаво зацапване означава прясна кръв, докато кафеникавото е старо. Аз лично бих по търсила лекар при червеникаво зацапване. А първия тест може да е бил отрицателен, ако си имала късна овулация.
Пожелавам ти всичко да е наред и весели празници!

# 12
Няма нужда да се шашкаш. В момента лекарят действа съвсем правилно.

Изчакваш си на 27 сутринта новия тест и да видим какво ще покаже. Аз съм виждала и фалшиво положителни и фалшиво отрицателни тестове. Фалшиво отрицателния тест е сега на 13 години. Фалшиво положителния със сигурност не бе бременост, макар да бе наситен. Тестовете след него не показаха нищо.

Кръвният тест е най-сигурен. Но и втори уринарен тест ще потвърди бремеността.
Лекарствата за предизвикване на цикъл са прогестеронови препарарти, така, че те няма да навредят на бременост - няма нужда от шашкане.

# 13
  • София
Момичета, много благодаря за съветите!  Едвам ще дочакам 27 ми.
Весели празници! Пожелавам ви много щастие, късмет и най-вече здраве!

# 14
  • София
Направете междувременно тест утре сутрин с първа урина и ще се види има ли черта, няма ли.
Медоклав е силен антибиотик, но пък е съвместим с бременността, така че няма място за паника. Впрочем пробиотик и витамини Б едва ли са ви предпазили от гъбички, трябвало е да ви изпишат нещо от сорта на Микомакс или поне Нистатин.
В Шейново има 24/7 дежурен кабинет, ако решите за второ мнение през почивните дни.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт