На кърма или на адапте, АПРИЛчето сладко расте ли расте!

• 11 184
  • 333
  •   1
Отговори
# 45
Все ще пише и все забравям newsm78,Цачи момчетата на мама Надя са Христо и Юлиан.
Още снощи ги написах Peace

# 46
Да му ева и късмета гаден! #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Само с Панадол, оправят ли се работите?

какво имаш предвид - само с панадол? Диабет мама беше написала как се прави компрес - със спирт (според моята лекарка 70 а не 90) разреден с преварена вода 1 към 1. Нали спирта "дърпа огъня" както казват бабите. Аз така правих, никакви проблеми нямахме.

лейдиЕ - далеч не всички захранваме  Flutter късното захранване е по-важно за здравето на бебето дори от избора кърма/адапте.

# 47
  • София
Иленка, вчера дадох Панадолче и подейства по-бързо отколкото си представях. Станимир нямаше температура, а ревеше истерично повече от час. Дадох му го към 16 ч, яде в 21ч, 4.30ч и после в 9 сутринта, през останалото време само спа.

# 48
  • Русе
eх_diabet_mama, за ваксината по ЗК става въпрос.

mama meca, спомням си за компреса със спирт, но не знаех че има отношение към високата температура newsm78, благодаря за разяснението! 

# 49
лейдиЕ - далеч не всички захранваме  Flutter късното захранване е по-важно за здравето на бебето дори от избора кърма/адапте.
  202uu

# 50
eх_diabet_mama, за ваксината по ЗК става въпрос.

mama meca, спомням си за компреса със спирт, но не знаех че има отношение към високата температура newsm78, благодаря за разяснението! 

Значи за температурата не знам дали има отношение, но сигурно има косвено - към възпалението на мястото има, пряко отношение. Та мисълта ми е че със спиртен компрес + панадол не би трябвало да имаш проблеми нито с подуване, нито с Т.

Ако случайно не дай си боже някое бебе вдигне над 39 се прави обвиване с пелена/чаршаф напоени с халдка, стайна температура, вода. То и за по-големи деца спасява положението- аз имам ясни спомени защото съм вдигала и 41...

А за ваксината, защо ми се стори, че за партидата пентаксим става дума - явно не съм разбрала нещо. Ние бяхме по ЗК и нямаше проблеми.

# 51

А за ваксината, защо ми се стори, че за партидата пентаксим става дума - явно не съм разбрала нещо. Ние бяхме по ЗК и нямаше проблеми.
Да, за ваксината по ЗК става дума, поне тук в Русе партидата била кофти, дано когато поставят на Диди вече да няма проблем.
Това за спирта, на мястото на убождането ли се слага?Вместо риванол, нали правилно съм разбрала?Щото аз на челцето му бях сложила една марличка напоена само с вода, когато имаше 38.5
Исках да ви питам, тези от вас които мият дупета на мивка през деня, абе как ги държите вече тия бебчета?Айде, като бяха по 3-4 кила-как да е, ама сега...ръката ми се откъсва.Ще хвана тендовагинит на китката, така ме боли на моменти.

# 52
Ето ме и мене, благодаря за всички отговори Hug
Какви са тия чадърчета бре нещо изпуснах newsm78
Мажете ли със слънцезащитен крем newsm78
Ох притеснихте ме с тая ваксина, трябва да ния бият на 27ми, а на 30 пътуваме до морето, дали може нещо да стане според вас докато сме на морето с беба, уж на ваще за ден, два им е минало,ама знае ли човек newsm78
Нека ви я бият ден-два по-рано, какво толкова! Може да ви я бият по-рано, за да сте сигурни , че всичко е ок.

# 53
Абе хора, освен Дея и Мисти дето се губят Аморитка нещо съвсем зачезна - да не е станало нещо? Тя нали имаше проблеми с мъж си newsm78
Ако пък чете само - да вземе да драсне някой ред да не я мисля непрекъснато Praynig

# 54
Абе хора, освен Дея и Мисти дето се губят Аморитка нещо съвсем зачезна - да не е станало нещо? Тя нали имаше проблеми с мъж си newsm78
Ако пък чете само - да вземе да драсне някой ред да не я мисля непрекъснато Praynig
Дааам, взе ми думите от устата, къде зачезна това аморче ThinkingДано просто е повечко заета и не й остава време за форума Praynig

# 55
  • София
късното захранване е по-важно за здравето на бебето дори от избора кърма/адапте.
А кога мислите да захранвате?
Аз бих го захранила и по-късно, но смятах че ако го захраня след 6-ия месец вече става октомври и тогава няма да има никакви пресни плодове и зеленчуци.
Исках да ви питам, тези от вас които мият дупета на мивка през деня, абе как ги държите вече тия бебчета?Айде, като бяха по 3-4 кила-как да е, ама сега...ръката ми се откъсва.Ще хвана тендовагинит на китката, така ме боли на моменти.
И на мен ми се откъсва ръката. Даже ме е страх да не му изкълча и неговата ръчичка като го държа, ама той много се кефи като му мия дупето. Реве, реве /защото преди хранене винаги реве, да не би да го забравя случайно гладен/ и като взема да го мия спира докато го плацикам и след това пак почва да реве. Голяма забава е, до момента в който не захапе да суче и тогава кротва.

# 56
Re: тези от вас които мият дупета на мивка през деня

Ами аз като го хвана и наблягам на лакътя повече. Всмисъл като го хвана, дясната му подмишница попада в сгънката на лакътя ми, а лявата му мишница обхващам с ръка, и го притискам някакси към мене, така че тежеста я понасят "бицепсите" ми, ако изобщо имам такива  Mr. Green. То и мен до скоро ме боляха доста китките и колената, но не съм се сетила, че може от това да е. А да си призная днес понеже три пъти ми се наака и накрая го мих в мивката в банята, от тези белите, а не в алпаката, и направо го сложих да си седне вътре и пак така си го придържах, но става по лесно  Wink Преди го миех в легенче, но вече така рита с тез неговите саламчета, че то водата се изплисква, и легена ходи напред-назад наляво-надясно. Общо взето миенето в него вече стана невъзможно.

Re: късното захранване е по-важно за здравето на бебето дори от избора кърма/адапте

Аз така като чета по една книга от майка ми още дето е останала, пише че захранването при бебетата на кърма трябва да става в края на четвъртия месец. Това брои ли се за късно? Христо сега кара третия месец, юли ще е четвъртия, което сигурно значи, че на края на юли и началото на август може да почвам с плодовите пюрета? Четох в кърмаческия и мисля да замразявам кайсии и праскови от на дядо градината, да има да му правя пюренца, не само да купувам. Може и в буркани да затворим, ако има много. А иначе от една седмица някъде вече не давам сокчета, след като цяла вечер бях чела в тоз кърмачески  newsm78

Последна редакция: ср, 21 юни 2006, 19:13 от Танина

# 57
Здравейте!
Много ви моля кажете ми как да си сложа снимка на бебчо? - нещо не се получава - Къде да я кача и въобще как става че ще се побъркам вече от 2 дена пробвам и нищо! Crazy
Благодаря ви предварително!

# 58
Цвети, аз и преди си бях казала, ама кенгуруто си го ползвам без притеснения. По някога малката просто иска да я държа, ако имам работа си я слагам там и тя си спи в него. Вечер в 7 ми е единственото време, когато мога да я изведа навън и го правя в кенгуруто за по-лесно. Разходката ни е кратка и все на улицата около къщи та затова.

Екс Диабет Мама, надявам се всичко с майка ти да е наред и бързо да оздравява. А какви са тези методи дето ги разправяш за зачеване на определен пол? По таблиците ли се водиш или по храната? Аз щото съм много запалена по тези работи, ако знаеш някой сигурен метод издай тайната. Нашата мома беше планирана за такава, ама дали наистина стана така или си беше случайност  Thinking

От 4 вечери имаме проблем и незнам на какво се дължи. Вечерното хранене преди сън ни е много проблемно. Започва да пищи и да се мята. Не мисля че е колики, защото го започва още преди да е лапнала биберона. Според мъжа ми прави разлика в яденето, защото денем е на кърма. Но до сега не сме имали такъв проблем. Едва я накарваме да изяде по малко, да не е без хич. Снощи тотално отказа и така и си легна и спала до 6.30 тази сутрин. Очаквах да се събуди през ноща, но не. Първото и хранене след полунощ, когато се субуди ( някъде към сутринта) също е формула, обаче там няма проблем. Ако на някой му иде на идея на какво се дължат тези фасони да даде акъл насам, че и тази вечер ако е така незнам какво ще я правя.

Лейди, аз нямам намерение да захранвам преди 6мес. Това с плодовете наистина прави смисъл, че тогава няма да има пресни, но като дойде ред ще му мисля. Те тука и без това по всяко време на годината са едни и същи.

# 59
Ех, Наде, Наде, да сме живи и здрави след години и на абитуриентските им балове пак да се снимаме тримката  Hug

Данче, честита годишнина най-напред! Много щастие и радост ви желая!  luvbed
А иначе, се надявам да не чакаме абитурентските балове, за да се видим отново.  bigdance2
Ladye, аз съм от Младост 4 и мога да стигна пеша само до 25-та поликлиника. Ако ти е удобно можем да измислим нещо.
Целувки на всички бебочета!
   Party Time

Общи условия

Активация на акаунт