Отговори
# 435
Последният уролог, при който ходих, каза, че вече не изписва АБ от тази група, защото негов роднина е получил разкъсване на сухожилие вследствие на такъв АБ.
Има и разумни лекари.

# 436
Последният уролог, при който ходих, каза, че вече не изписва АБ от тази група, защото негов роднина е получил разкъсване на сухожилие вследствие на такъв АБ.
Има и разумни лекари.
Ааа...значи-като се опари-веч не сърба тия попари,а колко човека преди ^убедителното ^доказателство е съсипал....

# 437
Има и разумни лекари.

Бихте ли споделили името на уролога и от кой град е?

# 438
Той не е лекувал лично роднината си, заболяването е било от друг характер. Просто коментирахме групата АБ.
От Пловдив.

# 439
В тази тема е станало нещо като е с коронавируса..."почина еди кой си от кронавируса, защото е имал 4-ти стадий рак..." Какво отношение има сухожилието към пиенето на антибиотика? Деверят ми е скъсал сега лошо сухожилието без да е пил левофлоксацин. Монурал, според мен е безполезен. Пих го.

# 440
Да имам абпрограма. пих зинат до вчера сутринта, следобеда ми беше часът и ми изписа таваник,но четеейки какво се случва ме е страх да го почна. Вэпреки че ми е назначен на 24 часа по 1т. за 7 дена. И се чудя да го излъжа утре да ида и да му кажа,че не се чувствам добре от него, дали може да се проявявт реакциите за 2-3 дни? Пък и гаранция няма че др антибиотик няма да е от същата група. Пия само лекарства за ЩЖ и добавки вит.Д . Макар че забелязах,че в еутирокса има левотироксин, макар вярвам в минимални дози.

Какво общо има левотироксин с левофлоксацин?!? Open Mouth

# 441
Точно такъв страничен ефект имат тези АБ, Емма. Увреждания, болки и разкъсване на сухожилията.

# 442
  • София
Ами антибиотикът има отношение към сухожилията. Не е като историята с коронавируса. Последно четох, че блокира някакъв рецептор, свързан с производството на колаген, който има доста отношение към сухожилията... Беше проучване, проведено от немски лекари. Не съм много запозната, но в темата има доста пострадали хора в тази насока.

# 443

Общото е в химичния състав на двете съединения. С разликата, че Левофлоксацина съдържа Флуор, който го доближава до останалите флоурохинолони (т.е. хинолони плюс флуор) Общото между двете е, и не само, а и между други подобни, е че много лесно се преминава мозъчно кръвната бариера и могат да доведат до редица странични ефекти. Към изотопа на Левотироксина като се добави натрий се получава действие, което се извършва от хормона. Т.е. това лекарство действа като внася свой вариант на естествения хормон. Други такива лекарства, който преминават тази бариера са от рода на габалините-габапентин и по-бързия прегабалин. Тези медикаменти лесно достигат до мозъчната система от импулси, като самостоятелно  генерират нервено проводим импулс от клетка в клетка и подобряват проводимостта на увредените нерви. Имено такова самостоятелно действие на медикаменти (а не медикамент с подкрепящо действие, какъвто би трябвало да е всеки АБ) водят до разбъркване на нормалната биохимия, стрес за организма и появата на един куп странични ефекти.

# 444
Той не е лекувал лично роднината си, заболяването е било от друг характер. Просто коментирахме групата АБ.
От Пловдив.

Супер е това, може ли да кажете името на лекаря?

# 445
Страшимир Иванов, ДКЦ 5.
Много съм доволна.

# 446
Да,лично аз ,също имам случаи със доктори,на които лично съм им казвал в очите,че съм им много задължен и благодарен,за отделеното внимание и съдействие!Има за радост още такива лекари (дори и вСофия,в най голямата болница), за съжаление обаче,тези ХОРА се броят на пръсти...
На други...съм им обещал,че при повторно нагло и безочливо отношение,лично ще им търся отговорност,-персонално-един по един!За съжаление,тези АЛЧНИ ГАДНИ шарлатани са в пъти повече....

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 18:44 от Mmm69

# 447
Здравейте, миналата седмица имах бъбречна криза. След консултация с личната и ехограф ме хоспитализирана. В болницата ми слагаха Ciprinol ( Ципрофлоксацин). Втората банка беше пусната от сестрата много бързо. Усетих   в гърлото си нещо, след това ми стана лошо, лицето ми почна да мравучка , ръката ми смени цвета си. Сложи ми урбазон , аз не исках повече това лекарство но продължиха да ми го слагат, този път в големи банки. На другият ден ми се подуха краката и ръцете ,пак ми биха урбазон и спряха антибиотика. След приема краката много ме боляха, не можех нито да седна, нито да легна. Цяла вечер обикалях в къщи, лицето и скалпа ми мравучкаха, заспивах само за няколко минути  . Събуждах се със сърцебиене и страх. Сега се мажа с магнезиево олио, краката с репарил гел, пия много вода и зелен чай. От два дни ,почти нямам болки в краката, мравучкане също. Вечер спя. Пила съм Ципрофлоксацин преди , нямала съм проблем. Моля, дайте съвет как да продължа от тук нататък? Какво да пия за прочистване от тази гадост? Как да се предпазя от наранявания на сухожилията? Дали щом болките почти ги няма съм на прав път или не? Благодаря .

# 448
  • София
Зеленият чай и магнезиевото олио са добър избор щом сте имали проблем със събуждането през няколко минути, сърцебиене и т. н. Аз пия зелен чай без кофеин. Също така в групата във фейсбук, а и тук бяха препоръчали една индийска билка за успокоение - ашваганда. Аз също пия и чай от лайка. Ужасно е, че са ви го вливали венозно.

# 449

Общото е в химичния състав на двете съединения. С разликата, че Левофлоксацина съдържа Флуор, който го доближава до останалите флоурохинолони (т.е. хинолони плюс флуор) Общото между двете е, и не само, а и между други подобни, е че много лесно се преминава мозъчно кръвната бариера и могат да доведат до редица странични ефекти. Към изотопа на Левотироксина като се добави натрий се получава действие, което се извършва от хормона. Т.е. това лекарство действа като внася свой вариант на естествения хормон. Други такива лекарства, който преминават тази бариера са от рода на габалините-габапентин и по-бързия прегабалин. Тези медикаменти лесно достигат до мозъчната система от импулси, като самостоятелно  генерират нервено проводим импулс от клетка в клетка и подобряват проводимостта на увредените нерви. Имено такова самостоятелно действие на медикаменти (а не медикамент с подкрепящо действие, какъвто би трябвало да е всеки АБ) водят до разбъркване на нормалната биохимия, стрес за организма и появата на един куп странични ефекти.

Боже господи, какви глупости. Толкова далечни знания по химия не бях виждал досега! Убедих се, че трябва да си изтрия профила от този форум. Даже не знам как главата е родила тези глупости относно химичния състав ..

Общи условия

Активация на акаунт